Győrben játszhatnak a Titánok ? ha megmaradnak

   

A fehérváriak számára az EBEL-csapat a prioritás, de azon dolgoznak a Győri ETO HC-val, hogy az Erste ligás projekt is túlélje a válságot.

Erről Gál Péter Pál elnök és Szélig Viktor általános igazgató beszélt a klub online fórumán, amelynek összefoglalója szerdán este került ki a hivatalos honlapra. Gál elmondta, fontos a klub számára a Titánok-projekt, azonban csak a megfelelő anyagi háttér megléte mellett folytatódhat a munka a magyar bajnokságban szereplő együttesnél. ?Élő együttműködési megállapodásunk van a Győri ETO HC-val ? jelentette ki a klubelnök. ? Ebben az évben a Titánok összes hazai mérkőzését már Győrben játssza terveink szerint. Az szerződésben foglalt anyagi feltételek teljesítésére klubunknak ugyanakkor égető szüksége van ahhoz, hogy életben tartsa ezt a csapatot, azonban a vírus kapcsán kialakult gazdasági helyzet a győri klubot sem kímélte. Folyamatban van az egyeztetés a két klub között a jövőről. Azon vagyunk, hogy a Titán-projekt életben tudjon maradni, azonban a klub szempontjából elsődleges az osztrák bajnokságban szereplő csapat olyan szintű működtetése, amely a hosszú távú terveinknek megfelel.?

Mint olvasóink is emlékezhetnek, már tavaly szó volt róla, hogy a Fehérvári Titánok egy hosszabb távú együttműködés keretében hazai mérkőzéseik egy jelentős részét, szám szerint tizenkettőt Győrbe viszik. Erre végül technikai problémák miatt nem került sor, ám azóta a létesítmény elnyerte végleges formáját, és minden jel szerint alkalmas lesz arra, hogy ősztől igénybe vegyék a magyar bázisú nemzetközi bajnokság csapatai.

Szélig Viktor a fórumon elsősorban az EBEL-csapattal kapcsolatos kérdésekre válaszolt. Mondandójából többek közt kiderült, hogy a szezon októberben kezdődhet. Emellett jó esély van arra, hogy a távozó Znojmo helyére tizenkettedik csapatként belépjen az Olimpija Ljubljana. Beszélt az általános igazgató az idény “nagyvolános” keretének építéséről is. ?A járványhelyzet súlyosabbra fordulásával a liga átigazolási stopot jelentett be, jelenleg ez július 1-jéig tart, de akár még el is tolódhat ? fejtette ki. ? A csapat kialakítása folyamatban volt, voltak olyanok, akiknek kétéves szerződésük van, vannak, akik még a szezon vége előtt hosszabbítottak, így azt mondhatjuk, a csapat magja már most rendelkezésre áll. Most lelassultak az események, a tapogatózó megbeszélések nem jutnak el a szerződéskötés fázisába. Természetesen nézelődünk, de a nemzetközi jégkorongeseményeket figyelve látható, hogy a nemzetközi ligákban is ugyanez a helyzet. A transzferstop meghirdetése azt is jelenti, hogy nem kommunikálhatunk olyan játékosokról, akik az intézkedés előtt közvetlenül hosszabbították vagy kötötték meg szerződésüket.?

A teljes online adás elérhető a csapat YouTube-csatornáján ? a videó leírásában részletes tartalommal ? ide kattintva.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum