Először lett Hári János a legtechnikásabb játékos

 

További hat egyéni MJSZ-díj győzteseinek kilétére derült fény, a legjobb ifjúsági korú jégkorongozó az idén Keresztes Levente lett.

Az elismerésben részesített játékosok a jégkorongszövetség honlapján nyilatkoztak.

Ifj. Ocskay Gábor-díj (a legjobb csatár): Galló Vilmos (KooKoo)

?Nagyon megtisztelő, hogy átvehetem ezt a díjat, sok kiváló játékos kapta már meg korábban. Elég jó szezont tudhatok magam mögött, amivel meg vagyok elégedve. Sajnos hat meccset ki kellett hagynom betegség miatt, emiatt nem mondanám tökéletesnek az idényt, de legalább van min javítani. Kemény, hajtós idényt várok, kihívás lesz számomra, nagy szerepet fognak nekem szánni, ehhez tökéletes felkészülés kell, meg természetesen egy kis önbizalom. Nagyon remélem, hogy a csapat ugyanolyan jól fog teljesíteni, és a Sebők Balázs elleni meccseket már nagyon várom. Jó érzés magyarul beszélni vele a pályán, igy legalább nem felejti el a nyelvet a sok évi finnországi légióskodás után.?

Pásztor György-díj (a legjobb hátvéd): Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19)

?Nagy megtiszteltetés, hogy kétszer egymás megkaptam ezt a díjat. Nem számítottam rá idén, ugyanis felemásnak tartom a szezonomat. Az elején nekem sem ment jól a játék, aztán januártól már feljavultam. Sajnos a csapat nem tudott bejutni az EBEL rájátszásába, pedig többre voltunk hivatottak. Jobb volt a keret, mint amilyen helyezést elértünk, csak hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Az idényből az olimpiai selejtezős továbbjutás marad a legemlékezetesebb pillanat. Már készülünk az új szezonra, az egyéni edzések után kiscsoportos gyakorlásokkal. A cél az, hogy kerüljünk be a rájátszásba a Fehérvárral, és ott menjünk legalább egy kört, emellett a válogatottal is jó eredményt szeretnék elérni a jövő évi vb-n.?

Vedres Mátyás-trófea (a legjobb kapus): Arany Gergely (FTC-Telekom)

?Már a jelölés is hatalmas örömmel töltött el, és sokat jelent, hogy végül én kaptam a díjat, hiszen Magyarországon rengeteg kiváló kapus van. Azon szerencsések közé tartozom, akiknek annak idején Vedres Matyi bácsi az edzője volt, így külön örülök, hogy a róla elnevezett serleget megkaphattam. A jégkorong alapjait és szeretetét nevelte belém. Sikeres évünk volt. Tudtuk, hogy a címvédés nehezebb lesz, mindenki minket akart megverni, ráadásul többfrontos küzdelemben voltunk, de szerencsére jól jöttünk ki belőle. A hab a tortán a Magyar Kupa-győzelem volt. Jövőre itt a feladat, hogy még eggyel több címet védjünk meg. Emlékezetes marad még számomra, hogy éles tornán mutatkozhattam be a válogatottban.?

Miklós Kupa (a legtechnikásabb csatár): Hári János (Red Bull Salzburg)

?Mindig jó érzés díjat kapni, egy eddig hiányzó trófeát is sikerült begyűjteni, aminek nagyon örülök. A szezont közepesnek ítélem. A Salzburggal jó esélyünk volt a bajnokságra, de így, hogy félbeszakadt a szezon, nehéz értékelni. Pont akkor fújták le az idényt, amikor visszatérhettem volna az agyrázkódásom után. Jelenleg egyénileg készülök, a gyermekem születése után belehúzok, az új szezonra készen fogok állni.?

Kósa Kupa (a legjobb első éves felnőtt játékos): Páterka Bence (Schiller-Vasas HC és DVTK Jegesmedvék)

?Hihetetlen érzés ilyen díjat kapni az első felnőtt szezon után. Ez még jobban ösztönöz, hogy nyáron még keményebben dolgozzak, hiszen az eddigi munkának is megvan az eredménye. Sokat köszönhetek az edzőknek, megkaptam a jégidőt, tudtam bizonyítani. Az Extraligába kerülve már az edzéseken kijött a tempóbeli különbség, de néhány meccs alatt hozzászoktam, magabiztosan éreztem magam a jégen. A hibátlan teljesítménnyel megnyert junior-vb-aranyérem marad a legkedvesebb emlék, hihetetlen érzés volt átvenni az érmeket és ünnepelni, az volt a csúcspont. Jövőre is az a cél, hogy minél többet fejlődjek és minél jobb helyezést érjünk el.?

Leveles Kupa (a legjobb ifjúsági játékos): Keresztes Levente (Twin City Thunder, NCDC)

?Hatalmas elismerés volt már a legjobb háromba is bekerülni, a díj pedig külön öröm a számomra. Nagy köszönettel tartozom a családnak, hogy lehetővé tették, hogy idáig eljussak, és a MAC-nak, ahol 12 évig nevelkedtem, amit tudok, azt ott tanultam. Jól sikerült a szezon Amerikában, talán ez volt az eddigi legjobb a pályafutásom során. Leginkább hozzáállásban fejlődtem, mindig száz százalékot kellett nyújtani, különben az ember nem kap játéklehetőséget, mert nagy a versenyhelyzet. Gyorsaságban, robbanékonyságban is fejlődtem, de összességében a játék minden elemében előreléptem. Volt egy kis hullámvölgy, mert nem úgy jöttek a pontok, ahogy szerettem volna, de az U20-as vb decemberben hatalmas önbizalmat és lökést adott, utána visszatérve pont/meccs fölött tudtam termelni. Most erőnléti edzővel készülök, jégen a MAC U20-as csapatával gyakorlok, így jó állapotban érzem magam. Az a célom, hogy életem legjobb formájában utazzak vissza, és a legjobb szezont fussam.?

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR ÉLŐ
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum