A gyergyóiak kimondott célja az Erste Liga-győzelem

 

Az erre esélyes keret kialakítása jegyében több romániai állampolgárságú játékossal tárgyalnak, akik húzóemberek lehetnek a csapatban.

Bereczky Szilárd, a Gyergyói HK általános menedzsere a Székelyhon.ro hasábjain beszélt a klub terveiről. Kijelentette:  ”Ez az az év, amikor először mondhatjuk ki, és ki is mondjuk: trófeákat akarunk nyerni. Úgy az Erste Ligában, mint itthon a hazai sorozatokban az első hely a cél. Olyan csapatot építünk, amely ezt elérheti.” Bereczky ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy színvonalas versenysorozatokban lehessen extra teljesítményt nyújtani: “A vírus miatt sok a kérdőjel. Ebben a pillanatban még mindenhonnan azt halljuk, hogy a gazdasági nehézségek miatt csapatok jövője kérdőjeleződik meg. Mi mindenképpen olyan Erste Ligát és romániai bajnokságot szeretnénk, ahol több erős csapat van, amelyekkel nagy csatákat vívhatunk. Kellenek a színvonalas rangadók: az adja meg a szépségét az egésznek.”

A GYHK mindenesetre erős lesz, hiszen már az eddig nyilvánosságra hozott nevek is figyelemre méltóak – a menedzser a fontos szerződéshosszabbítások mellett kiemelte a hosszú idő után hazatérő Szabó Krisztiánt –, ám a tervek még nagyratörőbbek: “További erősítéseken dolgozunk. Több romániai állampolgársággal rendelkező játékossal vagyunk kapcsolatban, akik húzóemberek lehetnek, és olyan légiósokat keresünk, akik újabb szintet emelnek a csapat játékán. Más neveket egyelőre nem szeretnék közölni.”

A piros-fehérek remélhetőleg június elején el tudják kezdeni a közös munkát, majd július végétől Érden edzőtáboroznak, ott kezdik a jeges edzéseket, és sor kerül edzőmeccsekre is. “Ha minden rendben lesz, akkor onnan hazatérve itthoni jégen folytatjuk, lesz Gyilkos-tó Kupa, és jöhet az újabb szezon” – mondta Bereczky Szilárd.

Az interjút teljes egészében ide kattintva tudják elolvasni.

gyhk

fotó: GYHK facebook

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk