Hétfőtől újraindulhatnak az edzések a hokiban is

   

A klubok és a játékosok szervezett formában folytathatják a felkészülést, nézők nélkül mérkőzéseket is játszhatnak.

Ezt tartalmazza az új kormányrendelet, amelyet a héten fogadtak el, és amelynek előírásait a sportért felelős államtitkár foglalta össze az MTI-nek. Szabó Tünde elmondta: hétfőtől sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között Magyarország egész területén megtartható, illetve megengedett a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel.

Mindezek alapján mind a versenyrendszerben szervezett, mind a versenyrendszeren kívüli, tehát a szabadidős, illetve diáksport-rendezvények megtartása engedélyezett, amennyiben a szervezők biztosítani tudják, hogy arra zárt körülmények között, zárt létesítményben vagy nézők elől elzárható területen kerül sor, és arra nézők nem léphetnek be. Ez alapján tehát a közterületen megszervezett sportrendezvények ? például az utcai futóversenyek, kerékpárversenyek ? megtartása nem engedélyezett, ahol nincs lehetőség a nézők kizárására.

Az államtitkár kifejtette azt is, hogy a rendelet a sportrendezvényeken való részvételt csupán a nézők számára tiltja meg, azokon a sportrendezvény egyéb résztvevői, vagyis a sportolók mellett a sportszakemberek, így edzők, csapatvezetők, mérkőzésvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek, a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működtetéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői ebben a minőségükben jelen lehetnek.

A hazai versenyrendszerek, bajnokságok, kupasorozatok újraindításáról, azok kereteiről és formájáról az egyes országos sportági szakszövetségek jogosultak dönteni.

Utóbbi kitétel a jégkorongot nyilvánvalóan nem érinti, hiszen az MJSZ a koronavírus-járvány kirobbanásakor befejezettnek nyilvánította a 2019/20-as idényt. A felkészülés a következő szezonra viszont elkezdődhet. Információink szerint a létesítmények zömében ugyan leolvasztották a jeget korábban, ám a fagyasztás most több helyütt startolhat. Ilyen irányú terveikről ugyanakkor még nem számoltak be hivatalosan a klubok és a jégcsarnokok.

szomorukorong

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum