Jens Brändström itt ragadt, de nem bánja

 

Az Erste ligás Hokiklub Budapest svéd exedzője a Dagens Nyheternek mesélt arról, hogyan éli mindennapjait a magyar fővárosban.

A 38 éves Jens Brändström tavaly nyáron érkezett Magyarországra, korábban norvég és svéd kluboknál dolgozott. A Hokiklub Budapest juniorcsapatánál kezdett, majd szezon közben előléptették, ő lett az Erste Liga-csapat vezetőedzője. A gárda szemmel láthatóan sokat fejlődött az irányítása alatt, igaz, a playoffot nem sikerült elérnie. A koronavírus-járvány nyomán Brändström eredetileg május végéig szóló szerződését felmondták, de mivel felesége, Malin budapesti munkaviszonya nem szűnt meg, ezért úgy döntöttek: maradnak. A klub annyiban segített nekik, hogy fizeti az albérletüket.

Dagens Nyheter kérdésére, hogy mivel tölti a napjait, az edző a következőképpen felelt: ?Igyekszem betartani néhány napi rutint. A reggeli kávém után hosszú sétákra indulok, amelyek legalább két órát tartanak. A Duna partján sétálok, a látvány lenyűgöző, nem tudok betelni vele. A séta után ebéd következik, majd a vezetéselméletről, a leadershipről tanulok, hogy jobb edzővé válhassak. Részt veszek egy mentorprogramban is, amelyben NHL-es edzők osztják meg tudásukat. Hallgatok nem sport témájú előadásokat is a leadershipről, meggyőződésem, hogy ezekből is rengeteget lehet profitálni. A saját elméletemet is fejlesztettem, azt, ahogyan látom a játékot, ahogyan az edzéseket tartom, tanulmányozom, hogy hogyan lehet statisztikai mutatókkal legjobban jellemezni egy meccset. Mindez azt szolgálja, hogy felkészültebben várhassam a következő állásomat.?

Jens Brändström szeretne előrelépni: ?Úgy döntöttem, komolyan befektetek az edzői szakmába, de mint látható, váratlanul bekövetkező dolgokkal kell megbirkózni. Minden iparág bajban van, ez alól a hoki sem kivétel, de még ha minden bizonytalan is, én nyugodt vagyok. Természetesen volt egy pont, amikor felmerült, hogy olyan munkát is elvállalok, amelyet nem igazán szeretnék, mert az anyagi biztonságot jelentene a számomra, de végül úgy döntöttem: kitartok az eredeti tervem mellett. Most az ismerőseim segítségével próbálok elhelyezkedni, illetve van egy ügynököm is. Az elmúlt években vezetőedző voltam, így sokak számára úgy tűnhet, csak ilyen állásban gondolkodom. Nem így van, egy másodedzői poszt is érdekelne, akár az SHL-ben, akár külföldön. A tárgyalások zajlanak, remélem, valami kisül belőlük.?

brandstrom-sv

fotó: Somogyi Viktor

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum