Odnoga Lotti: Jövőre még erősebbek leszünk

   

A világbajnokság elhalasztása először nagy csalódás volt ? mondja a magyar női válogatott tengerentúlon légióskodó védője.

A koronavírus-járvány miatti leállás ellenére sem telnek unalmasan Odnoga Lotti napjai. A női válogatott 21 éves bekkje már azt követően tért haza az Egyesült Államokból, hogy kiderült: elmarad az A csoportos vb, és most Győrben, a családjával tölti az időt. A játékos második éve a Dartmouth Egyetem hallgatója, így jelenleg távoktatásban kénytelen tanulni, nehézséget csak az jelent, hogy az órákat amerikai idő szerint tartják, így főleg az estéi foglaltak.

?Múlt héten indult a digitális oktatás. Első alkalommal még nem működött a wifi a tanárnál, de aztán mindenki belejött. Összességében nem rosszak a tapasztalatok, de nehezebb rávenni magam, hogy leüljek tanulni. A legelső óra este 8-kor kezdődik, de szerencsére van olyan, amire előre felvettek, így azt bármikor meg lehet nézni? ? mondta Lotti, aki pszichológia szakon tanul, de a business management felé orientálódik. A délelőttök sem telnek eseménytelenül, a családi vállalkozásban segít. ?Anyunak van egy étterme Győrben, én intézem a kiszállítást. Kesztyűben, maszkban, fertőtlenítővel megyek ki 11 és 15 óra között. Próbálunk segíteni is, a győri mentőállomásra viszek ebédet majdnem mindennap. Ameddig tudjuk, csináljuk, hátha találunk támogatót is. Tényleg nem unatkozom. Azt hittem, hogy most majd megtanulok zongorázni, vagy elkezdek jógázni, de nincs időm.?

Persze ott vannak az edzések is. Az egyetemi csapattól és a válogatott stábjától is kapott tervet az otthon végezhető gyakorlatokhoz. ?Hétfőn, szerdán és pénteken súlyzós feladatok vannak. Sajnos ehhez nincs megfelelő eszközöm, ezért saját testsúlyos otthoni gyakorlatokkal helyettesítek. Kedden, csütörtökön és szombaton a futás, a sprintek vannak fókuszban. Igyekszem vegyíteni az egyetemi és a válogatottól kapott programot? ? árulta el a védő. Az egyetemi bajnokságban február közepén volt az utolsó meccse a Dartmouthnak, de utána még edzéseket tartottak. Igaz, már így is hetek óta nem volt jégen Odnoga. ?Nagyon hiányzik a játék. Itthon nincs lőpadom, próbálok egyet beszerezni valahonnan? ? tette hozzá.

Lotti_Odnoga_RIT18_DA

A Dartmouth 7-19-3-as mérleggel zárta a szezont, a rájátszásba nem került be. ?A szezon előtt az egész stáb lecserélődött ? a vezetőedzőt leszámítva ?, és menet közben sok sérülés sújtott minket. Ezzel együtt jól kezdtünk, de jött egy hullámvölgy, tíz meccs ment le győzelem nélkül. Aztán valami megváltozott, és jól fejeztük be az idényt. Mindenki azt mondta, hogy fejlődtünk, és öröm volt nézni a játékunkat. Hárman öregednek ki a mostani keretből, és heten érkeznek, főleg csatárok, remélem, sok pontot fognak termelni. Jól fog kinézni a csapat, remélem, úgy, ahogy elterveztük.?

A védő két góllal és kilenc assziszttal zárt, majdnem teljesen lemásolta előző szezonbeli teljesítményét. Ahogy a csapat, ő is jól fejezte be az idényt. ?Nem úgy ment az elején a játék, ahogy elképzeltem, és ez kicsit frusztrált. Nem éreztem, hogy azt hoznám, amit kellene. De beszélgettem az edzőkkel, és utána jól sikerültek a meccsek.? Emellett az Ivy League-es együttesek All Star-csapatába (Honorable Mention Team) is bekerült. ?Nem tudtam erről. Egy meetingen gratuláltak nekem a többiek, amit megköszöntem, utána mutatták meg, hogy miről van szó. Eddig még sosem kerültem ilyenbe, örültem nagyon. Jövőre megpróbálom az első csapatba is beverekedni magam.?

A járvány miatt egyelőre bizonytalan, hogy Odnoga Lotti mikor térhet vissza az Egyesült Államokba. A vb miatt úgy tervezte, hogy a nyári szünetet előrehozza tavaszra, de az események függvényében úgy döntött, inkább tanul most is. Június közepére van repülőjegye, de nem tudni, mikor nyitják meg az amerikai egyetemeket. Ha nem utazhat vissza, akkor nyáron is itthonról tanul, hogy jövő tavasszal és nyáron szabad lehessen. Hiszen több nagy feladat is vár rá és magyar válogatottra: Kanadában A csoportos vb lesz, előtte pedig olimpiai selejtező. ?A vb elhalasztása először nagy csalódás volt. Öt egyetemi csapattársam is elutazott volna, hogy megnézzenek minket a helyszínen, nagyon készültek, szurkolói mezeket is intéztek. De most már azt mondom, ami késik, nem múlik. Kaptunk így egy év extra edzési lehetőséget, és jövőre még erősebbek leszünk. Nem lehet majd tartalékolni, az A csoport és az olimpia is nagy cél, most így jött ki, hogy egymás után lesznek. Ugyanúgy kell mindegyikhez hozzáállnunk és mindent beleadnunk.?

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum