Náluk többet senki sem fejlődött az NHL kapujában

 

A The Hockey News rangsorolta a világ legerősebb ligájába pályázó fiatal játékosokat.

A Future Watch a The Hockey News évenként megjelenő különszáma. A kiadvány lényege: rangsorba állítják az NHL-franchise-okhoz kötődő fiatal hokisokat. Ebben az évben 310 játékos került a listára, akiket több tucat szakember mért fel az első körben különböző paraméterek alapján. Ezeket a listákat végül egyesítik, így állítják össze a végső sorrendet. Csak olyan játékosok kerülhettek be a 310 közé, akik még nem rendelkeznek állandó NHL-státusszal. Cale Makar, a Colorado újonc hátvédje, vagy a tavalyi év 1/1-ese, Jack Hughes például értelemszerűen kimaradt. Ugyanígy nincsenek még itt azok, akiket klubjuk 2019-ben draftolt, de azok sem, akik még a játékosbörzére várnak. Mindezek után lássuk, ki az 10 játékos, akinél többet tavaly óta senki sem fejlődött többet a The Hockey News szerint. A rangsorban elfoglalt jelenlegi pozíció mellett zárójelben a helyezésben produkált előrelépés mértékét tüntették fel.

1. JAN JENIK, C, ARIZONA COYOTES
36. hely, (+65)

Az Arizona gyémántja lehet a 19 éves cseh csatár, aki az OHL-ben 2 pont/meccs feletti átlaggal hasított. Fizikailag rengeteget fejlődött, óriási dinamika rejtőzik benne. Az egyetlen kérdés, hogy a junior-világbajnokságon elszenvedett súlyos térdsérülése a jövőben milyen hatással lesz a játékára.

2. NILS LUNDKVIST, D, NEW YORK RANGERS
52. hely, (+49)

A 19 éves svéd bekk mobilitásának, offenzív kvalitásainak és magas jégidejének köszönhetően lépett előre ekkorát. Jelenleg szülőhazájában, a Lule?ban játszik, amely Lundkvistnak is köszönhetően toronymagasan vezette az alapszakaszt az SHL lefújásáig. A Rangers a 19 éves hátvéddel, valamint az Adam Fox, Tony DeAngelo, K?Andre Miller hármassal az egész NHL egyik legjobb tinédzser hátvédkontingensét tudhatja magáénak.

3. KEVIN BAHL, D, NEW JERSEY DEVILS
60. hely (+41)

A Devils felfedezettje Lundkvist tökéletes ellenpéldája. Kétméteres, 109 kilós, az igazi stay at home védő prototípusa. Bahlt a Taylor Hall-csere keretében szerezte meg a Devils, akit Brandon Carlóhoz tudnak a leginkább hasonlítani. Nagy termete miatt korcsolyázótudásán kell csiszolnia.

kevin bahl

4. JAKE OETTINGER, G, DALLAS STARS
56. hely, (+35)

A roppant mozgékony kapus rengeteget tanulhat Ban Bishoptól, a Dallas első számú hálóőrétől. Átlagon felüli a kondíciója, amit jól mutat, hogy több mint 50 AHL-meccsen kapott lehetőséget, amelyeken közel 92%-os hatékonysággal védett. A 21 éves fiatalembernek a korongkezelésén kell javítania.

ALEKSZANDR ROMANOV, D, MONTREAL CANADIENS
10. hely, (+35)

A Montreal nagy fogása lehet a második körben kihalászott hátvéd. Kvalitásairól mindent elmond, hogy Gagarin Kupa-győztest és a junior-vb legjobb hátvédjét tisztelhetjük benne. Robbanékony és gyors, de az elvárhatónál szerényebb a fizikuma, ezen még dolgoznia kell. Nem lehetetlen, hogy emiatt csak 2021 nyarán teszi át a székhelyét Észak-Amerikába.

6. IGOR SESZTYORKIN, G, NEW YORK RANGERS
3. hely, (+34)

A New York-iak kapusa jött, látott és győzött. Bevetették az NHL-ben, 12 meccséből tízet megnyert, volt egy hatos győzelmi sorozata, ekkor kiszorította a csapatból a Georgijev, Lundqvist párost. Remekül olvassa a játékot, villámgyorsak a reflexei, óriási önbizalommal játszik. Teljes szezon esetén a Calder-trófea egyik várományosa is lehetett volna. Ha így folytatja, az elkövetkezendő években akár a Vezina-díj egyik esélyese lehet.

sestyorkin 2

7. KIRILL MARCSENKO, RW, COLUMBUS BLUE JACKETS
69. hely, (+32)

Komoly testfelépítésű erőcsatárokra hajazó alkattal és hajszálpontos lövésekkel rendelkezik a 2018-ban kiválasztott orosz szélső. Fzikai adottságait nem szégyelli kihasználni, megteremti magának a lövőhelyzetet. Top 6-os csatár lehet belőle az NHL-ben, de kérdés, hogy mikor. 2022-ig szerződés köti a KHL-es SZKA Szentpétervárhoz, e szerint leghamarabb a 2022/23-as idényben debütálhat a tengerentúlon.

8. URHO VAAKANAINEN, D, BOSTON BRUINS
71. hely, (+30)

Mindenhol és minden játékszituációban bevethető a Providence remek testfelépítésű kétirányú finn hátvédje. Elöl és hátul is remekül játszik, nemcsak egyenlő létszámban, hanem előnyben és hátrányban is. Kiválóan mozgatja a játékszert, remekül helyezkedik. Megvan iránta a bizalom: Bruce Cassidy már öt alkalommal lehetőséget biztosított számára.

9. JUSTUS ANNUNEN, G, COLORADO AVALANCHE
72. hely (+29)

A finn Liiga csatárainak rémálma volt a Kärpät kapusa. Tizenévesként uralta a világ egyik legjobb bajnokságát 1,77-es kapottgól-átlaggal és 93%-os hatékonysággal. Hatalmas testfelépítésű, és kötélből vannak az idegei. A végtelenségig képes várni arra, hogy a csatár tegye meg az első lépést. Potenciálja abszolút NHL-re predesztinálja.

10. JACK STUDNICKA, C, BOSTON BRUINS
48. hely, (+28)

Az egyik legjobban védekező csatár lehet, ha beváltja a hozzá fűzött reményeket. Az AHL egyik legjobbja volt, és nemcsak a 60 meccsen szerzett 49 pontjával tűnt ki, hanem azzal is, hogy kiválóan védekezik emberhátrányban, sőt gólokat is szerez a 4 az 5 elleni játékban. Végtelen az állóképessége, ráadásul a játéka tökéletesen beleillik a Marchand és Bergeron vezette Bruins stílusába.

jack studnicka

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum