Vége a szezonnak Magyarországon!

   

Az MJSZ döntése értelmében az összes bajnokság leáll, a kluboknak azt javasolják, hogy csoportos edzéseket se tartsanak.

A szövetség honlapján az alábbi közlemény jelent meg:

“A Magyar Jégkorong Szövetség a jelenlegi helyzetben minden tőle telhetőt megtesz a játékosok, sportszakemberek, játékvezetők és egyéb közreműködők, valamint a szülők és hozzátartozók egészségének megőrzésért és védelméért. A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében emiatt az MJSZ főtitkára úgy határozott, hogy a versenyrendszer keretében megrendezésre kerülő valamennyi utánpótlás, női és amatőr bajnokság további mérkőzéseit azonnali hatállyal törli. Tekintettel arra, hogy a hazai és a nemzetközi infektológusok és járványügyi szakemberek álláspontja szerint a közösségi érintkezés korlátozása segíthet a koronavírus terjedésének megállításában, ezért az MJSZ a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását sem szárazon, sem pedig jégen. Javasoljuk, hogy az edzők egyéni edzéstervek összeállításával, elemzések végzésével, a felkészülési programok részletesebb megtervezésével és képzési anyagok tanulmányozásával készüljenek a következő szezonra. A játékosok esetében pedig egyéni skillfejlesztést, erőnléti fejlesztést javaslunk az edzővel való folyamatos konzultáció mellett.

Célszerű lehet a pályák üzemeltetőit is mielőbb tájékoztatni ? a környező országokban számos helyen a jégfelületek mielőbbi leengedéséről döntöttek.

Az egyes bajnokságok állásának felmérése jelenleg zajlik a végeredmény kihirdetésének megvalósulására vonatkozóan, illetve amennyiben sor kerül rá, úgy a konkrét végeredményről a későbbiekben értesítünk benneteket.

Kérünk benneteket, hogy a fenti intézkedést vegyétek a lehető legkomolyabban, és maximálisan törekedjetek a fent leírtak érvényre juttatására!

Az MJSZ sajnálatát fejezi ki, hogy így kell véget érnie a 2019/2020-as bajnoki évadnak, jelen körülmények között azonban az egészség megóvása minden más célkitűzést felülír!”

Az Erste Liga leállításáról szerdán született döntés, illetve aznap az utánpótlásban még zárt kapus mérkőzéseket rendeltek el, ez utóbbit írja felül a friss fejlemény.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum