Képes lesz-e feljebb kapcsolni a Gyergyó?

   

A székelyföldi Erste Liga-elődöntő első mérkőzését a szoros végeredmény ellenére magabiztosan nyerte meg a Sportklub.

Az összecsapást gyakorlatilag szinte végig uralta Jason Morgan együttese, annak, hogy az utolsó percekben kiengedtek valamelyest a hazaiak, nem volt végzetes követkedzménye. Az alaphangot egy nagyon furcsa gól adta meg – Vorobjov arcon találta csapattársát, Mitch Jonest, így pattant be a korong –, és bár a 0-2 után magára találó Gyergyónak még volt némi sansza az egyenlítésre, nem élt ezzel, majd az utolsó játékrész derekán minden eldőlt. Ekkor egy percen belül előbb kettős, majd szimpla fórból is betaláltak Taratuhinék. Az összecsapásra erősen rányomta a bélyegét, hogy közönség nélkül kellett lejátszani, igaz, inkább a hangulatára, mintsem a hajtásra vagy a minőségre. Ebben lehet némi változás hétfő este, hiszen szigorú feltételek teljesítése mellett 900 szeredai bérletest beengednek a Vákár Lajos Műjégpályára. A második találkozó előtt mindenesetre az a fő kérdés, hogy a fáradt Gyergyó képes lehet-e feljebb kapcsolni. Erőt kell merítenünk a folytatásra, mondta a 3-4 után Malcolm Cameron. Ha a gyergyói vezetőedző megtalálja ennek az erőnek a forrását, akkor a folytatás izgalmasabb lehet, már csak az a kérdés, hogy a fentebb említett szerencsés szeredai bérleteseken túl hányan és hogyan fogják tudni nyomon követni a meccs alakulását.

sccgye

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 3-1

   

A Sportklub a második hazai mérkőzését is megnyerte az Erste Liga-elődöntőben.

A Gyergyói HK már másfél perc után megszerezte a vezetést Pesztunov révén. A 4. percben Rupert és Kuljas egymásra találtak, mindketten 2+2 perces büntetést kaptak. Nem sokkal később a csíkiak kivédekeztek egy emberhátrányt. Ezt követően a hazaiak hajtottak a fordításért, ez a játékrész hajrájához közeledve 35 másodperc alatt megtörtént. A 15. percben Rokaly Szilárd előbb egyenlített, aztán alig több mint fél percre rá már vezetéshez juttatta csapatát. A harmad végén a Sportklub gyorsan kihasznált egy emberelőnyt: 4 a 3 elleni helyzetben Shalla megindult a saját kapujától, becselezte magát Cooke elé, aztán becsúsztatta a korongot a kapus mamutjai között.

A második felvonást a Sportklub kezdte jobban, ám a 2. perc végén Szamankovnak kellett több bravúrt is bemutatnia. A harmad első nagy csíki lehetősége Shalla centerezése után adódott, amikor Brophey beleszúrt a korongba. A mérkőzés felénél eljött a második szeredai emberelőny, Góga botja találta el az egyik hazai arcát. A fórban Tendler kiugorhatott, de nem tudott emberhátrányban szépíteni. A kiegészülést követően fordult a kocka, a Gyergyói HK támadt 5 a 4 ellen Kuljas bottal akasztása után, de 55 másodpercnyi előnyt követően Jones büntetésével egyenlő létszámúra alakult a játék. Nem sokat játszottak teljes létszámban, Láday lekönyökölte Gógát, de ez a speciális játékhelyzet sem hozott gólt, a középső húsz percben a kapusok hibátlanul védtek.

A harmadik harmad áthúzódó csíki előnnyel indult. Az izgalmas játék során továbbra is remekeltek a hálóőrök. A sportszerű felvonás első kiállítása a 13. percében jött el, Salló ült ki akadályozásért. A Gyergyói HK hajtott a felzárkózásért, de nem tudott betalálni Szamankovnak. Alig négy perccel a végee előtt Góga kisbüntetésével még messzebb került az egyenlítéstől a vendég együttes. A végén Cooke lekorcsolyázott, de a gyergyóiak nem jutottak el érdemi lövésig.

A Sportklub 3-1-re nyert, összesítésben 2-0-ra vezet. Az elődöntő csütörtökön folytatódik Gyergyószentmiklóson.

scc-gyhk-200309

fotó: SC Csíkszereda

Négyet kell nyerni, ebből kettőt tudtunk le

 

Mestermérleg a második SC Csíkszereda–Gyergyói HK mérkőzés után.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “A fiúk túl nagy akarással léptek a jégre, hogy a nézőket is beengedték. Ez görcsössé is tette őket egyben, de fokozatosan visszatértünk a játékunkhoz, hogy végül mi domináljunk, és percek leforgása alatt fordítottunk. Ez a rájátszás, apró dolgok döntenek egy-egy meccs során, ezeket kell megragadni. Ezzel éltünk. Remek volt az emberhátrányos védekezésünk, miként Szamankov is nagyon sokat tett hozzá a játékunkhoz ezúttal is. Négyet kell nyerni, ebből kettőt tudtunk le, mostantól a két idegnbeli meccsre fókuszálunk.”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Tizenöt nap alatt ez volt a kilencedik mérkőzésünk, és közben több játékosunk is kiesett. A lábak visznek, fejben fáradunk, de úgy érzem, most is nagy küzdelem zajlott a jégen. Jól álltunk bele a meccsbe, majd egy kis rövidzárlatot három góllal büntetett az ellenfél. Kétmeccsnyi előnye van a Sportklubnak. Most jön néhány nap pihenő, és minden erőnket mozgosítva igyekszünk fordítani. Gyorsan változhat minden. Ez a rájátszás.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 900 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Rédai.
Szamankov: 96,4% (Adorján)
K
Cooke: 92,7% (Ruczuj)
Pyett, Salló, Shalla, Rokaly Sz., Brophey
1
Jones, Ferencz Csibi, Daradics, Rupert R. J., Tendler
Kuljas, Papp, Fodor, Taratuhin, Becze
2
Raszulov, Kozma, Antal, Valdix, Pesztunov
Láday, Gecse, Bíró, Pelley, Rokaly N.
3
Góga, Orbán, Benedek, Barabás, Elekes Darabont
Györfy, Flinta, Farkas, Casaneanu, Horváth
4
Ivácson, Todor
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:29 GYE Pesztunov Antal Kozma
1-1 14:29 SCC Rokaly Sz. Shalla
2-1 15:04 SCC Rokaly Sz. Shalla
3-1 17:27 SCC PP Shalla Kuljas Taratuhin
41 Kapura lövések száma 28
14 Kiállításpercek 16

Saját kapuja mögül indulva lőtte a 3.-at Shalla

 

A második SC Csíkszereda–Gyergyói HK Erste Liga-elődöntő mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum