Kocsis Ferenc meghosszabbította a szerződését

 

A belga?holland liga negyedik legponterősebb játékosa lett Kocsis Ferenc, akit a szezon során szerzett tapasztalatairól kérdeztünk.

Tavaly nyáron meglepetést keltett a hír, amely szerint az EBEL-ben is évekig foglalkoztatott Kocsis Ferenc a BeNeLigába szerződött az UTE-ból. Amint az akkori interjúnkból kiderült, a csatár valódi mozgatórugója a tanulás volt, ugyanis felvették a hágai egyetemre, ahol sportmenedzsmentet hallgat. Nyári beszélgetésünk azzal zárult, hogy ő maga sem tudja, mennyire sikerül majd szinten tartania hokis tudását. ?Igazán kellemes meglepetés volt számomra a bajnokság ? kezdte blogunknak a 25 éves támadó. ? A liga első öt csapata az Erste Ligában is megállná a helyét, de összességében kicsit lejjebb van annál a színvonal. Sok olyan légióst láttam itt, akik a magyar csapatokban is erősítést jelentenének. Más területen viszont előrébb járnak, gondolok itt a körítésre, a marketingre vagy a nézőszámra. Itt a mérkőzések nagyobb részére 1000-1500 szurkoló eljön, a nagyobb rangadókra 2500-3000 néző vált jegyet. Jelentős szerepet játszanak a légiósok, akik három itt töltött szezon után már nem számítanak annak. Főleg a gazdagabb klubok engedhetik meg maguknak, hogy ilyen hosszú ideig is megfizessék a jó hokisokat. A mi csapatunk, a Zoetermeer Panters alapvetően félprofi gárda, a játékosok a pénteki mérkőzésekre 6-8 óra munka után érkeznek, és ez látszott is a teljesítményünkön. A hétvégi meccseken szinte mindig jobban ment a játék.?

Kocsis Ferencre nem lehetett panasz, a csapat legjobb pontszerzője lett 19 mérkőzésen 49 egységgel, ami 17 gólból és 32 asszisztból tevődött össze. ?Valóban jól ment a játék, de azért ehhez kellett egy kis idő. A bajnokság elején még két fiatal srác volt a sortársam, akik bár ügyesen mentek, volt azért mit tanulniuk. 4-5 meccs elteltével a holland Joy Turpijn és az amerikai Jared Henderson mellé kerültem, és ez mindent megváltoztatott. A mindmáig válogatott Turpijn egyébként ott volt már a 2012-es budapesti olimpiai selejtezőn is, ahol a magyar nemzeti csapat büntetőkkel bukott el a hollanddal szemben. Mi hárman nagyon éreztük egymást a jégen, talán nagyképűség nélkül mondhatom, hogy taktikailag nemcsak a csapatban, hanem a bajnokságban is a legjobbak között voltunk. Jobban helyezkedtünk, tudtuk, mit fog tenni a másik, így tényleg nagyon hatékonyak voltunk. A hazai játékosok legnagyobb hiányossága talán éppen ez. Technikailag nem feltétlenül maradnak el mondjuk a magyaroktól, de valahogy a taktikai rész kimaradhatott a fiatalkori képzésükből.?

A Zoetermeer Panters három ponttal maradt le a rájátszásról. ?Ez valóban bosszantó, főleg úgy, hogy az erősebb csapatok ellen mindig jobban szerepeltünk. Ugyanakkor a két sereghajtó ellen elvesztegettünk három pontot, míg az előttünk végzett Mechelen oda-vissza vert bennünket, ezen múlott.?

A fiatal csatár elsősorban a tanulás miatt választotta a hágai egyetemet, így nem mellékes kérdés, hogy miként tudta összehangolni azt a hokival. ?Szerencsére ezzel semmiféle gondom nem volt. Az egyetemi óráim mindig délelőtt voltak, a heti három edzés esténként. Ráadásul Zoetermeer mindössze 12 kilométerre van Hágától, forgalomtól függően negyed óra alatt értem ki. Talán érdekes, hogy ha a hágai csapatot választottam volna, több időbe telt volna oda eljutnom, mivel az ő jégcsarnokuk a város másik végében volt,. Mindenesetre a klubnál is nagyon segítőkészek voltak, így mindent problémamentesen sikerült megoldanom.?

Kocsis Ferenc az egész ligában a negyedik legjobb lett a kanadai táblázaton, és az első helyezett kanadai csatár is csak 8 ponttal szerzett többet. De vajon ezzel felkeltette-e más klubok érdeklődését? ?A bajnokság még tart, az ilyen megkereséseknek nincs itt az ideje, de ez most mindenképpen okafogyott lenne. Ugyanis eldőlt, hogy jövőre is itt folytatom, mert az itteni körülmények, az egyetemhez való közelség és minden más is tökéletesen megfelel nekem, a klubnál pedig elégedettek voltak velem. Még nem jelentettük be, de meghosszabbítottam a szerződésemet, és bízom benne, hogy jövőre bekerülünk a rájátszásba.?

kocsis1

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum