Az életben maradásért megy jégre a DEAC

   

Ha nyerni tud Debrecenben, akkor máris bejut az Erste Liga elődöntőjébe a Csíkszeredai Sportklub.

A középszakasz ötödik és negyedik helyezettjének párharca 3-1-re áll, a székelyeknek tehát három lehetőségük is van arra, hogy ők tegyenek pontot a történet végére. Ugyanakkor egészen biztosak lehetünk benne, hogy Jason Morgan együttese mindent megtesz majd, hogy ne húzódjon el a végjáték. Már csak az a kérdés, hogy David Musial tanítványai hogyan állnak hozzá ehhez. Mert bár igaz, hogy a Sportklub jelentősnek mondható előnyre tett szert, ám az egyes mérkőzéseken korántsem volt brutális a különbség. Talán az első találkozó volt olyan, amelyen viszonylag egyértelmű sikert arattak a vendégek, ám a következő három korántsem. A negyediken igen közel állt ahhoz a DEAC, hogy egyenlítsen idegenben, ám a hazaiak hosszabbításban végül győzni tudtak. A DEAC-nak van két problémája. Az egyik, hogy nagyon kevés gólt szereznek hokisai, eddig összesen 4-ig jutottak, ami meccsenkénti 1-es átlagnak felel meg. Az alap- és a középszakasz kulcsemberei – Izacky, Novotny, Essery, Hári, Sági – eddig képtelenek betalálni. Ha ez továbbra sem sikerül nekik, akkor előfordulhat, hogy már nem is lesz több lehetőségük. A másik gond, hogy a keret méreteihez képest megint hosszú a debreceni sérültlista. Ezenközben a Szereda vissszatalálni látszik arra az útra, amely az alapszakaszban jellemezte. Fantáziadús és technikás hokit mutatnak, nívós kapusteljesítmény mellett, így ismét van okunk a végső esélyesek közé sorolni őket. Ehhez persze a DEAC-nak is lesz még egy-két szava, mindenekelőtt a hétfő esti tévés mérkőzésen.

debscc

fotó: DEAC

DEAC–SC Csíkszereda 1-3

   

A Sportklub magabiztos játékkal húzta be a negyedik sikerét a párharcban, amivel bejutott az Erste Liga elődöntőjébe.

A debreceni mérkőzés első védését Szamankovnak kellett bemutatnia, miután az egyik csapattársa meglepte őt egy kapu mögül érkező koronggal. A következő percekben a Sportklub nyomott, Markov gáncsolását követően emberelőnybe kerültek a vendégek. Éltek a lehetőséggel, Shalla lövésébe Pelley ért bele, Hetényi tehetetlen volt. A vendégek gólja után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de továbbra is a csíkiak játszottak élesebben. A harmad felénél Graaskamp szabálytalankodott Kuljassal a palánk mellett, ez a Sportklub-fór kimaradt. A játékrész végén a DEAC játszhatott 5 a 4 ellen, ám kapura sem lőttek a hazaiak. A nyitó húsz percben a hazaiak 2-szer, a vendégek 17-szer találták el az ellenfél kapuját.

A középső felvonás elején egy szép góllal növelte előnyét a Sportklub: egy lendületes akció során Taratuhin Rokaly Szilárdnak passzolt, aki fonákkal hátratette a korongot a mögötte érkező Beczének, a magyar válogatottnál is számításba vett csatár értékesítette a ziccert. A meccs felénél Kulesov lepte meg távolról Szamankovot, a csíki kapus vállal védett. Nem sokkal később Kulesov kapott jó korongot, de túl közel volt már a kapuhoz, Szamankovba lőtt, valamint ütközött is vele, míg a másik oldalon Shalla és Brophey vezethette 2 az 1 ellen Hetényire a korongot, sikertelenül. A harmad végén megnyomta a Sportklub, a 38. percben Essery mentett a gólvonalon, amikor Hetényi már vert helyzetben feküdt. Pár pillanatra rá már tehetetlenek voltak a debreceniek: Fodor lőtte be a korongot Hetényi sisakja mellett.

A harmadik játékrész több mint háromperces csíki emberelőnnyel indult, miután Filbrandt két kisbüntetést is kapott testre ütésért az előző harmad végén. A hosszú fórral nem élt a Sportklub, a kiegészülés után pedig több teret engedett a DEAC-nak. A debreceniek az 50. percben egy Novotny-villanással szépítettek: a cseh csatár korongot szerzett a támadó kék vonalnál, megindult, majd betalált. A folytatásban a kiállításpercek kerültek előtérbe. Molnár botja eltalálta Gecse arcát, a csíki játékos vérző sebbel hagyta el a jeget, a debreceni pedig 2+2 perces büntetést kapott. A vendégek nem játszották végig a fórt Fodor kiállítása miatt, aztán az ő visszatérése előtt még Hári szerzett egy 2+2 percet sportszerűtlen magatartásért. A végén Brophey ült ki botfogásért – a rövidke fórban a DEAC kapuvasat lőtt–, másodpercekkel a dudaszó előtt pedig elszabadultak az indulatok, Novotny verekedett Pyett-tel.

A Sportklub 3-1-re nyert, így 4-1-es összesítéssel jutott elődöntőbe.

A Csíkszereda megérdemelte a továbbjutást

   

Jason Morgan, a Csíkszeredai Sportklub és David Musial, a DEAC vezetőedzője nyilakozott a két csapat párharcáról.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 550 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kövesi, Kedves.
Hetényi: 93,9% (Gönczi)
K
Szamankov: 95,0% (Adorján)
Léránt, Vokla, Sági, Mazzag, Novotny
1
Flinta, Kuljas, Becze, Rokaly Sz., Taratuhin
Markov, Filbrandt, Essery, Kulesov, Hári
2
Pyett, Salló A., Brophey, Pelley, Shalla
Mestyán, Graaskamp, Molnár, Berta, Kozma
3
Láday, Gecse, Bíró, Rokaly N., Fodor
Salló B.
4
Györfy, Farkas, Casaneanu, Horváth
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:10 SCC PP Pelley Shalla Pyett
0-2 24:10 SCC Becze Rokaly Sz. Taratuhin
0-3 38:08 SCC Fodor Rokaly Sz. Bíró
1-3 49:24 DEB Novotny
20 Kapura lövések száma 49
41 Kiállításpercek 31

Rokaly zseniális no-look gólpasszt adott Beczének

 

A szeredai továbbjutást hozó DEAC–Sportklub mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM INFO
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN INFO
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA INFO
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 ITAKOR 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum