Biztosan magyar csapat nyeri az EWHL-t

   

A MAC hátrányból fordítva nyert az elődöntőben, a KMH gólt sem kapott, a két magyar élcsapat találkozik vasárnap a fináléban.

A Spittal an der Drauban rendezett final fourban az alapszakaszgyőztes MAC Budapest nem kezdte jól a Bolzano elleni elődöntőt, és ahogy a KMH elleni szerdai magyar bajnoki fináléban, ezúttal is gyorsan, a 4. percben hátrányba került. Ám aztán szépen lassan belelendült a magyar együttes, és egyre többször tesztelte az olaszok kapusát, igaz, az egyenlítés még nem akart összejönni. A második harmad elején már igen, egy perc sem telt el, amikor Gasparics Fanni betalált. A MAC maradt támadásban, és a 27. percben emberelőnyben Tóth Enikő volt eredményes. A dél-tiroliak is sokszor próbálkoztak, de Németh Anikó jól védett. A harmad végére is maradt egy MAC-gól, Chelsea Ball növelte a különbséget, 3-1-re alakítva az állást. Az utolsó játékrész elején előbb a MAC került emberhátrányba, majd két olasz is kiállítást kapott, de a négy a három elleni játék csak helyzeteket hozott, gólt nem. Fodor Zoltán együttes uralta a meccset a folytatásban is, és magabiztos játékkal nyerte meg 3-1-re az elődöntőt.

A másik elődöntőben, a KMH és az Ajszulu Almati meccsén az első harmad kiegyenlített játékkal telt, de egyik gárda sem talált be. Aztán a második felvonástól a magyar alakulat került fölénybe, és a 27. percben ez góllá is érett, Szick Dorka lövése kijött a kapusról, majd a kipattanó Averi Noorenről bepattant. A címvédő a folytatásban is aktívabb volt, míg hátul Valerie Lamenta jól látta el feladatát. Az utolsó harmadban is többet kísérleteztek a KMH-sok, ám a kazahok is hajtottak az egyenlítésért. Az 52. percben a messze legtöbbet próbálkozó Huszák Alexandra fórban növelte a különbséget: a kapus kétszer még védeni tudott, de a harmadik lövésre már nem ért oda. A hajrában mindkét csapat kihagyott egy-egy emberelőnyt, az állás nem változott, így az újbudaiak 2-0-val kerültek a fináléba.

Vasárnap tehát magyar döntő lesz Karintiában. A kérdés az, hogy a KMH megvédi-e a címét, és sikerül-e a mesterhármas ? az EWHL Supercupot és az OB I-et már megnyerték ?, vagy a MAC megtréfálja riválisát, ahogy tette azt január végén az alapszakaszban.

A program

Március 1., vasárnap, 10:10 Bronzmérkőzés: Ajszulu Almati?Bolzano
Március 1., vasárnap, 13:10 Döntő: MAC Budapest?KMH Budapest

mazbozen

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum