A Sportklub megelőzheti a DEAC-ot

   

Hiába a hat egymást követő vereség, a csíkiak még simán elhagyhatják az Erste Liga-felsőház utolsó helyét.

A Csíkszeredai Sportklub eddig összesen 1 pontot szerzett a középszakaszban, miközben a DEAC a maga 5 mérkőzéséből 3-at megnyert, péntek estére a vendéglátók mégis megelőzhetik a hajdúságiakat. Ezért van értelme megnyerni az alapszakaszt, és begyűjteni a begyűjthető bónuszpontok maximumát. A mezőny a legutóbbi fejleményeknek köszönhetően sűrű, a székelyek még harmadikak is lehetnek, ám ennél többre már nincs esélyük. Ha ránézünk a táblázatra, akkor azt látjuk, hogy pontszámban az első kettőt is beérhetnék, és az FTC-Telekom az egyetlen, amelyet – az egymás elleni eredmények miatt – nem előzhetnek meg, a kép azonban csalóka. Az ugyanis nem fordulhat elő, hogy az egymással a későbbiekben Brassóban találkozó Corona és DAB valamelyike ne szerezzen annyi pontot, amennyi elegendő, hogy a Sportklubot maga mögött tartsa. Ezzel együtt a harmadik hely is érne valamit, konkrétan a hazai pálya előnyét a negyeddöntőben, valamint az utolsó választás jogát. Mindemellett muszáj visszatalálnia az együttesnek a győzelmek útjára, mert ez a váratlan és egyre hosszabb rossz sorozat demoralizáló hatással lehet a játékosokra. A DEAC-ról szólva el kell mondanunk: előttük még minden nyitva van, akár elsők is lehetnek, amennyiben hozzák a bravúrokat. Brassóban csütörtökön nem sikerült, és egy játékosukat el is veszítették, a verekedés miatt második véglegesét is megkapó Sándor Flórián nem állhat övéi rendelkezésére a Vákár Lajos Műjégpályán. Más kérdés, hogy a Sportklub kerete sem teljes jó ideje, legutóbb például Papp Szabolcs és Shalla mellett Becze is hiányzott a kulcsjátékosok közül. Emlékezetes: a Szereda szezon eleji első győzelmi szériáját éppen a DEAC szakította meg, ebből is táplálkozhatnak David Musial fiai. A másik oldalról nézve: igaz ugyan, hogy a Sportklub egyszer már visszaavágott a kudarcért hazai jégen is, de bizonyos, hogy szívesen megtennék ezt a kék-fehérek még egyszer a változatlanul lelkes szurkolótáboruk előtt.

scc-deac

SC Csíkszereda–DEAC 6-1

   

A Sportklub megszerezte első győzelmét az Erste Liga-középszakaszban, és azonmód meg is előzte ellenfelét a táblázaton.

A három sorral felálló debreceniek a nyitó harmadban még tudták tartani magukat, pontosabban ebben a periódusban csak egy gólt kaptak, Makszim Vesutkin emberelőnyben talált be az 5. percben. A közbülső játékrészben aztán kinyílt az olló, Pyett már az elején belőtte a másodikat, majd a 29. és a 34. percben a Shalla–Becze duó távollétében abszolút vezéregyéniséggé előlépett Rokaly Szilárd duplázott, a fiatal támadó mindkészer öt a négy ellen volt eredményes. Az utolsó felvonás elején Vesutkin ismét bevette Hetényi Zoltán kapuját, 5-0-nál David Musial úgy döntött, megkíméli első számú hálóőrét a további megpróbáltatásoktól, így a hátralévő időre az utánpótláskorú Gönczi Lajos kapott lehetőséget. Az 52. percben aztán Taratuhin – a változatosság kedvéért fórban – belőtte a hatodikat is. A debreceniek becsületgólja az 56. percben született meg, amikor is emberhátrányban járt túl Szamankov eszén Izacky. 6-1-es sikerével a Szereda felkapaszkodott a 4. helyre, és a 3. sincs tőle beláthatatlan messzeségben, igaz, ennek eléréséhez nem csupán a Dunaújvárosi Acélbikák elleni – utolsó – mérkőzésük eredményének kell számukra kedvezően alakulnia. A DEAC ismét 0 ponttal tér haza erdélyi túrájáról, és nem lesz könnyű elszakadnia az 5. helytől, mivel hátralévő két összecsapásán az FTC-Telekommal méri össze erejét oda-vissza.

sccdeb

fotó: DEAC (archív)

A csapat nagy szívvel és lelkesedéssel játszott

   

Vezetőedzők a Csíkszeredai Sportklub–DEAC mérkőzésről.

Jason Morgan, SC Csíkszereda: “Nagyon rossz sorozatot sikerült megszakítanunk. A csapat nagy szívvel és lekesedéssel játszott, remekeltünk az emberelőnyös szituációkban, a kapuban pedig Szamankov is remekül teljesített. Nagy elégtétel remek szurkolótáborunk előtt visszatérni a győzelem útjára. Még van esélyünk a 3. hely megszerzésére, ennek tudatában készülünk a következő mérkőzésre.”

David Musial, DEAC: “Nagyon rossz mérkőzést játszottunk, semmi nem ment a tervek szerint. De néha szükség van az ilyen meccsekre is, hogy a hibáinkból tanulva jobbá váljunk. Most hazautazunk, és készülünk a címvédő elleni kettős összecsapásra, hiszen a középszakasz végén mi szeretnénk ellenfelet választani.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1850 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Magyar, Péter.
Szamankov: 96,0% (László)
K
Hetényi: 85,3% (Gönczi: 88,9%)
Salló A., Pyett, Rokaly Sz., Brophey, Bíró
1
Kiss, Léránt, Izacky, Novotny, Mazzag
Papp, Kuljas, Taratuhin, Fodor, Vesutkin
2
Filbrandt, Markov, Berta, Hári, Molnár
Láday, Gecse, Casaneanu, Horváth, Pelley
3
Salló B., Mestyán, Essery, Sági, Graaskamp
Györfy, Flinta, Rokaly N., Farkas
4
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 04:25 SCC PP Vesutkin Taratuhin
2-0 23:09 SCC Pyett Vesutkin
3-0 28:38 SCC PP Rokaly Sz. Bíró
4-0 34:09 SCC PP Rokaly Sz. Bíró Salló A.
5-0 41:18 SCC Vesutkin Fodor Láday
6-0 51:54 SCC PP Taratuhin Vesutkin
6-1 55:40 DEB SH Izacky
43 Kapura lövések száma 25
16 Kiállításpercek 24

Így ütötte ki a Sportklub a DEAC-ot

   

A csíkszeredaiak első középszakasz-győzelmének góljai.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum