MAC Budapest–KMH Budapest 3-4

   

Fordulatos meccset hozott a női bajnoki döntő első felvonása, amelyet az újbudai csapat nyert meg a MAC otthonában.

A nemzetközi szünet után a válogatott játékosai az OB I döntőjében feszültek egymásnak a Kisstadionban. Már aki egészséges volt: a KMH-ból Huszák Alexandra és Dabasi Réka mellett Nooren Averi is hiányzott, míg a MAC továbbra is Mayer Fruzsina és Stacey Scott nélkül állt fel. A hazaiaknál Németh Anikó védett, míg a címvédőnél ezúttal a betegségből felépülő Nehring Stephanie kezdett, és nem Valerie Lamenta.

A MAC úgy kezdte a meccset, ahogy a két együttes legutóbbi – EWHL-es – találkozóját abbahagyta, és bő 13 perc alatt két góllal ellépett. Előbb Gasparics Fanni talált be, majd fórból a válogatottban is bemutatkozott Fecske Maja volt eredményes. A harmad hajrája viszont a vendégeké volt, Kaitlin Lowy emberelőnyből szépített, majd 22 másodperccel a vége előtt Somogyi Vivien egyenlített.

A címvédő a második harmad elején a vezetést is átvette, a második gólt előkészítő Jókai-Szilágyi Kinga talált be. A MAC rögtön emberelőnybe került, de ezzel nem tudott élni. A folytatásban kevesebb volt a próbálkozás, mint az első harmadban, és újabb gól nem született.

A KMH sokáig remekül őrizte előnyét, kibekkelt egy újabb hátrányt is. A MAC jóval többet kísérletezett, és az 56. percben siker koronázta a próbálkozásokat: ekkor Gasparics egyenlített. Az utolsó bő másfél percet ráadásul emberelőnyben játszhatta le Fodor Zoltán együttese, ám ezt nem használta ki.

Jöhetett a hosszabbítás, ahogy január elején, a két együttes utolsó egymás elleni alapszakaszmeccsén. A hazaiak kezdtek jobban, de három lövésüket védte Nehring. Aztán a 63. percben Németh Bernadett kapott kiállítást, és a fórt 13 másodperc alatt gólra váltotta a KMH Lowy révén.

A bajnoki döntő második meccsét jövő csütörtökön délután a Tüskecsarnokban rendezik, ha azt is megnyeri a KMH, akkor megvédi címét.

A két együttesre addig hétvégén fontos EWHL-találkozó vár, mindketten összecsapnak az Almatyval.

mackmh

fotó: MAC Budapest

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk