MAC Budapest?KMH Budapest 3-4

   

Fordulatos meccset hozott a női bajnoki döntő első felvonása, amelyet az újbudai csapat nyert meg a MAC otthonában.

A nemzetközi szünet után a válogatott játékosai az OB I döntőjében feszültek egymásnak a Kisstadionban. Már aki egészséges volt: a KMH-ból Huszák Alexandra és Dabasi Réka mellett Nooren Averi is hiányzott, míg a MAC továbbra is Mayer Fruzsina és Stacey Scott nélkül állt fel. A hazaiaknál Németh Anikó védett, míg a címvédőnél ezúttal a betegségből felépülő Nehring Stephanie kezdett, és nem Valerie Lamenta.

A MAC úgy kezdte a meccset, ahogy a két együttes legutóbbi ? EWHL-es ? találkozóját abbahagyta, és bő 13 perc alatt két góllal ellépett. Előbb Gasparics Fanni talált be, majd fórból a válogatottban is bemutatkozott Fecske Maja volt eredményes. A harmad hajrája viszont a vendégeké volt, Kaitlin Lowy emberelőnyből szépített, majd 22 másodperccel a vége előtt Somogyi Vivien egyenlített.

A címvédő a második harmad elején a vezetést is átvette, a második gólt előkészítő Jókai-Szilágyi Kinga talált be. A MAC rögtön emberelőnybe került, de ezzel nem tudott élni. A folytatásban kevesebb volt a próbálkozás, mint az első harmadban, és újabb gól nem született.

A KMH sokáig remekül őrizte előnyét, kibekkelt egy újabb hátrányt is. A MAC jóval többet kísérletezett, és az 56. percben siker koronázta a próbálkozásokat: ekkor Gasparics egyenlített. Az utolsó bő másfél percet ráadásul emberelőnyben játszhatta le Fodor Zoltán együttese, ám ezt nem használta ki.

Jöhetett a hosszabbítás, ahogy január elején, a két együttes utolsó egymás elleni alapszakaszmeccsén. A hazaiak kezdtek jobban, de három lövésüket védte Nehring. Aztán a 63. percben Németh Bernadett kapott kiállítást, és a fórt 13 másodperc alatt gólra váltotta a KMH Lowy révén.

A bajnoki döntő második meccsét jövő csütörtökön délután a Tüskecsarnokban rendezik, ha azt is megnyeri a KMH, akkor megvédi címét.

A két együttesre addig hétvégén fontos EWHL-találkozó vár, mindketten összecsapnak az Almatyval.

mackmh

fotó: MAC Budapest

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum