Révész Marcell győztes büntetőt lőtt

   

Légióskörképünk a jegyzett utánpótlás-bajnokságokból.

A svájci juniorbajnokságban a GCK Lions Révész Marcellel a soraiban 6-3-ra alulmaradt a Genéve ellen. Révészen nem múlt semmi sem, egyenlő létszámnál és emberhátrányban is betalált. Az SCL Young Tigers ellen aztán idegenben, büntetőkkel összejött egy 3-2-es győzelem. A rávezetések az 5. párnál dőltek el, amikor Révész szép cseleket követően betalált. Falus Ádám sérülés miatt nem játszott. A Biel továbbra is fantasztikus formában játszik, a Klotent 7-0-val, a Bernt 3-1-gyel intézte el hazai pályán. Ortenszky Tamás az első meccsen 2, a másodikon 1 gólpasszt adott. A Lions a második, míg a Biel a negyedik a tabellán.

Két újabb vereséggel egyre nagyobb bajban van az Augsburg a német juniorbajnokság rájátszásáért folytatott harcban. Péter Donáték előbb a Mannheimtől 6-4-re, majd a Kovács Péterrel felálló Regensburgtól 3-1-re kaptak ki. Péter a második meccsen gólpasszos volt, Szűcs Ádám a Mannheim ellen meglőtte szezonbeli első gólját. Kánya Tamás és az Eisbären Berlin is látott már jobb napokat: a fővárosiak hazai pályán kaptak ki előbb 2-0-ra, majd hosszabbítás után 4-3-ra a Kölntől. A Regensburg harmadik, a Berlin ötödik, az Augsburg hetedik.

A svéd U20 Elit keleti divíziójában a Wings otthon verte 2-0-ra a Sollentunát, majd idegenben büntetőkkel a Tyresőt. Kemény Patrik az első meccsen gólpasszos volt. A déli divízióban a Boras 4-1-re nyert a Mölndal vendégeként, majd hazai pályán 5-2-vel küldte haza a Mariestadot. Az első meccsen Kozma Dávid 1+1-gyel zárt, a másodikon asszisztos volt. A Jakabfy fivérekkel felálló Halmstad büntetőkkel kapott ki 3-2-re a Vita Hasten otthonában, míg a Mölndal ellen hazai pályán futottak bele egy 1-4-be. A második mérkőzésen Jakabfy Csongor gólpasszt adott.

Tamási László gólpasszos volt a finn B-nuorten Mestisben. A Viikingit a ligautolsó OS Salamatot fogadta, és magabiztosan nyert 6-2-re. Tamási 25 meccs után 26 pontos a bajnokságban, a Viikingit a hatodik helyen áll.

Az amerikai USPHL Premier bajnokságban a South Shore Kings előbb a Boston Banditstól kapott ki 2-1-re, majd a Junior Brusintól 6-4-re. Mesterházy Bálint mindkét meccsen játszott, pontot nem szerzett, Kovács Dávid a második mérkőzésen kapta meg a záró harmadot, 8-ból 7 lövést védett. A New Hampshire Monarchs 4 mérkőzést játszott a múlt héten, ezeken 9 pontot gyűjtött. A Junior Bruinst egyszer (4-1), a Rochester Monarchst kétszer (6-2 és 8-0) győzték le Pákozdi Bálinték, a Northern Cyclonesszal szemben (1-4) viszont alulmaradtak. Pákozdi a győztes meccseken szerzett pontokat, sorrendben előbb egyet, majd kettőt, végül hármat, így 6 ponttal zárta a hetet. A Florida Eels a Tampa Bay Juniorsszal játszott oda-vissza, előbb otthon 5-2-re alulmaradtak, majd idegenben 3-2-re győztek. Tóth Keve nem szerzett pontot.

Egy osztállyal feljebb, az NCDC-ben a Twin City Thunder a Northern Cyclonestól (3-5) és a Junior Bruinstól (4-5) is vereséget szenvedett. Keresztes Levente játszott, pontot nem szerzett.

A cseh junior másodosztályban a Prerov 9-0-ra győzött a Litomysl vendégeként, Rózsahegyi András gólpasszos volt. Pár nappal később azonban 5-1-es vereséget szenvedtek a Sumperktől. Rózsahegyi 29 meccs után 12 pontos, a Prerov  második keleten.

Az osztrák juniorbajnokságban az Okanagan 6-1-re verte a Villachot. Komáromy Botond 1+1-gyel zárt, Kóczán János nem szerzett pontot. Az Okanagan második a Salzburg mögött.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum