Az Acélbikák is megelőzhetik a Sportklubot

   

Az Erste Liga-alapszakasz győztese egymás után 3 meccsen nem szerzett pontot, erre sem sokan fogadtak volna néhány héttel ezelőtt.

A szezon első hullámvölgyét éli át a Csíkszeredai Sportklub januárban, ám ez egyre mélyebbnek bizonyul. Jason Morgan együttese hihetetlen lendülettel abszolválta a szeptembertől az új naptári évig terjedő időszakot, így meggyőző fölénnyel végzett az élen az alapszakaszban. Úgy is 9 pont maradt az előnye a címvédővel szemben, hogy a végén, a Bíró László-vándorkupa megszerzése után kissé kiengedett. Annál megdöbbentőbb, hogy ezek után a középszakaszban nem sikerült visszatalálnia korábbi önmagához. Persze nem kérdés, hogy a Brassótól és az FTC-Telekomtól ki lehet kapni – utóbbitól akár kétszer egymás után is –, ezzel együtt izgalmakra adhatnak okot a történtek a csapat háza táján. Némiképp emlékeztetnek a fejlemények a tavalyi középszakaszban történtekre. Bár akkor két győzelemmel kezdett a Sportklub, de aztán sorozatban 5-ször kikapott, és végül a negyedik helyen végzett, miáltal már a negyeddöntőben a Corona Brassót kapta ellenfélül. De hogy a nagyobb riadalom felesleges, azt is üzenheti az előző idény forgatókönyve: akkor az erdélyi rivális kisöprése, majd az UTE legyőzése nyomán döntőbe jutottak a csíkiak. Ezzel együtt ha hétfői beharangozónkban azt írtuk, égető szüksége van a pontokra a Sportklubnak, akkor ezt most fokozhatjuk. 4 vereség sorozatban már mindenképpen sokkolóan hathatna. Mindemellett Dunaújvárosban sem mehetnek biztosra Beczéék. A két gárda egymás elleni első 3 mérkőzését ugyan megnyerték, ám az utolsót január 10-én már elveszítették. Az Acélbikák egy győzelemmel és egy vereséggel kezdték az aktuális periódust, hazai pályán szokás szerint nyertek a DEAC ellen, majd idegenben kikaptak tőle. Minden erejüket mozgósítva a Szereda ellen sem lesznek esélytelenek kedd este. Ez ügyben külön motiválhatja őket, hogy egy rendes játékidős sikerrel mindkét erdélyi együttest megelőzve a második helyre léphetnének a tabellán. A hazaiaknál továbbra is kérdéses a sérült Zanoski és a beteg Azari szereplése, míg a vendégeknél a csapatkapitány Papp Szabolcs december eleje óta nem játszik, a pontkirály Josh Shalla pedig a Fradi elleni két meccsről hiányzott.

dabscc-191115

Dunaújvárosi Acélbikák–SC Csíkszereda 3-2

   

Sorozatban a negyedik vereségét szenvedte el az alapszakaszgyőztes, így győzelmükkel az Acélbikák is a székelyek elé kerültek.

Az első harmadot végigtámadta a Sportklub, amely annak ellenére közel húsz lövésig jutott, hogy egy emberhátrányt is ki kellett védekeznie. Gól azonban nem született, ráadásul másodpercekkel a szünet előtt kiküldték Fodor Csanádot. Ebből később baj lett csíki szemszögből, Dansereau ugyanis az áthúzódó fór során remek passzt kapott Turcotte-tól, még igazíthatott is a pakkon, mielőtt felvarrta volna közelről,  1-0 a 22. percben. Jött hamar a következő, egy három a kettő elleni villámgyors kontrát fejezett be határozottan Mazurek. A 28. percben Horváth László és Lendák akadt össze, öklözés nem lett belőle, csak birkózás, öt-öt percet pihenhettek a küzdő felek. Aztán a 33.-ban összejött a szépítés, Taratuhin kotort be egy kipattanót, 2-1-nél mehettek pihenni a csapatok. Igen ám, csakhogy a ekkor a szeredai pad kiharcolt magának egy match büntetést, ami azt jelentette, hogy 5 perc tiszta emberelőnnyel kezdheti az utolsó felvonást a DAB. Nem is maradt kihasználatlanul a lehetőség, Silló lőtt nagy gólt a 42. percben, 3-1. Kisvártatva öt a három ellen is mehettek az újvárosiak, ezzel az óriási sansszal nem tudtak mit kezdeni. Mindennek akkor lett komolyabb jelentősége, amikor az 55. percben Pyett emberhátrányban szépített, 3-2. Az 58.-ban kiállították Hrubyt, a csíkiak időt kértek, majd lehozták Szamankovot is. Igyekezetük mindazonáltal hiábavalónak bizonyult, az Acélbikák minimális előnyüket megőrizve nyertek és felléptek a táblázat második helyére.

dab-scc

fotó: Nagy Gergő/DAB

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Soós, Soós, Váczi, Sindel.
Hughson: 95,7% (Pinczés B.)
K
Szamankov: 89,7% (Adorján)
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Somogyi B., Mazurek
1
Pyett, Farkas, Rokaly Sz., Brophey, McLean
Lendák, Hüffner, Silló, Gebei, Turcotte
2
Belov, Gecse, Becze, Taratuhin, Vesutkin
Dósa, Hruby, Kovács E., Németh, Subotic
3
Láday, Salló, Bíró, Fodor, Rokaly N.
Baker, Ráduly, Gulácsi, Pinczés O., Tamás
4
Györfy, Flinta, Sándor, Horváth
Ihnacak Miroslav, Ihnacak Miroslav
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 21:01 DAB PP Dansereau Turcotte Somogyi B.
2-0 23:13 DAB Mazurek Somogyi B. Dansereau
2-1 32:11 SCC Taratuhin Becze Vesutkin
3-1 41:57 DAB PP Silló Vuorijarvi Hüffner
3-2 54:58 SCC SH Pyett
29 Kapura lövések száma 47
13 Kiállításpercek 44

Az Acélbikák–Sportklub rangadó összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
február 1., szerda
EL 17:30 BRADAB 6-5VÉGE
EL 18:40 BJAFTC 5-1VÉGE
AL 19:15 ASPWRM 6-3VÉGE
AL 20:15 DBFETO 4-7VÉGE
február 3., péntek
EL 14:00 FHABJA 0-4VÉGE
EL 17:30 GYEDAB 2-3 BVÉGE
EL 18:30 DEBUTE 4-1VÉGE
EL 18:30 MISFTC 2-4VÉGE
ICEHL 19:15 AVSKAC 3-4VÉGE
február 4., szombat
AL 14:00 SZGWRM TÖRÖLVE
AL 16:00 ASPDBF 6-3VÉGE
AL 19:30 SPCFTC 2-4VÉGE
AL 21:00 IKOETO 5-14VÉGE
február 5., vasárnap
EL 16:00 FHAFTC INFO
EL 17:30 DEBMIS INFO
    • M4 SPORT+
EL 17:40 BJAUTE INFO
ICEHL 18:00 PUSAVS 
február 7., kedd
NŐI 20:00 HUNSVK 
február 8., szerda
EL   DEBFHA 
EL   UTEDAB 
Partnerünk
Archívum