Lerázhatják üldözőiket a Titánok

   

A Hokiklub elleni győzelem akkor lesz igazán értékes, ha a Schiller-Vasas HC-t is sikerül felülmúlnia a Fehérvár-farmnak.

A Titánok 1 diadallal, a piros-kékek 2 vereséggel kezdték az Erste Liga alsóházi középszakaszát. Ladányi Balázs együttese előbb a Hokiklubtól kapott ki, majd szoros csatában nem bírt a Gyergyói HK-val. Ahhoz, hogy versenyben maradjon a playoffért folytatott harcban, a csapatnak most már igazán nagy szüksége lenne egy bravúrra. Ennek kivitelezése az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban sem lehetetlen. Akkor sem, ha a Vasasnak ebben a szezonban még nem sikerült legyőznie a Titánokat, és pontot is csak egyszer bírt elvenni tőlük. Játékban ugyanakkor nem volt nagy különbség a két gárda között, kiütéses eredmények egyáltalán nem születtek. Persze Kiss Dávid együttesének is nagyon kellenek a pontok. Az, hogy elsőre kemény küzdelemben legyűrték a legnagyobb riválisuknak számító Hokiklubot, igen fontos fejlemény számukra, ezzel együtt az is nyilvánvaló, hogy előnyük megtartásához továbbra is tartaniuk kell a tempót. Arról nem is beszélve, hogy egy rendes játékidős siker esetén az egymással meccselő UTE–GYHK duó egyik – vagy adott esetben akár mindkét – tagját is beérhetnék a táblázaton.

titvas

fotó: Fehérvári Titánok

Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC 2-1

   

Kiss Dávid csapata hosszabbításban győzött a fővárosiakkal szemben.

Szelesé volt a meccs első védése, majd főleg a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a kapuk nem forogtak veszélyben. A 7. percben Mangone távolijánál Sági volt éber, a másik oldalon Turbucz léphetett ki, ő is csak a kapusig jutott. A Titánok voltak aktívabbak, többet volt a korong a Vasas harmadában, de ez igazán komoly helyzeteket nem eredményezett. A hazaiak legveszélyesebb játékosa, Mangone a védekezés mellett a támadásokból is kivette a részét, közelijét Sági hárította. A 15. percben emberelőnybe kerültek a vendégek, Almási ment ki akadályozásért. Jól dolgozott a védelem, a fővárosiak egy-egy távoli lövésen kívül nem jelentettek veszélyt. Öt az ötben újra a hazaiak kerültek fölénybe, Zion kísérleténél ismét Sági védésére volt szükség. A harmadot fehérvári emberelőny zárta, ám ebből sem lett gól. Nulla-nullával mehettek szünetre a csapatok.

A középső játékrész Vasas lehetőséggel indult. Czakó Barna tisztán lőhetett a jobb oldali bedobó körből, korongját Szeles látványos mozdulattal kapta le. A 22. percben Fliszár szabálytalankodott. Második fórját sem tudta kihasználni a Fehérvár, sok volt a pontatlan lövés, amikor kellett, Sági biztosított. Császár kiállítása kiegyenlítette a létszámot, majd Vasas emberelőnyt eredményezett, gól ebből sem lett. A 29. percben közel jártak első találatukhoz a vendégek, Béres robbant be egy kapu elé betett korongra, ami végül Szelesben akadt el. A kapusoknak jóval több dolguk volt, mint a nyitó harmadban. Márton és Csiki vittek végig egy kettő-egyes kontrát, Szeles újabb bravúrt mutatott be, a másik oldalon Mangone tornáztatta meg Ságit. A 38. percben vezetést szereztek a Titánok. Egy kontra végén Campbell megvárta Madácsit, pontosan passzolt, a csapatkapitánynak már könnyű dolga volt (1-0). Ez a húsz perc már sokkal élvezetesebb játékot és számos helyzetet hozott.

A záró harmad elején Szeles ment ki a kapuja mögé egy korongért, Szlama Dániel lecsapott a passzra, hátra játszott, a lövést Balogh Bence blokkolta. Támadásban maradtak a fővárosiak, de a hazai 74-es javított, mindent fogott, ráadásul ki se jöttek róla a korongok. A 45. percben megduplázhatta volna előnyét a Fehérvár. Almási és Buzás léptek ki kettő az egyben, utóbbi lövése a kapuvason csattant, az ismétlést Sági védte. Mindkét kapus remek meccset hozott. A kimaradt ziccert az 53. percben bánhatták igazán a hazaiak, ekkor Páterka éles szögből bombázott a rövid felsőbe (1-1). A folytatásban egyenlő erők csatáztak a jégen a mindent eldöntő gólért. A hajrában felpörgették a tempót a Titánok, ez azonban már nem volt elég arra, hogy a mérkőzést a rendes játékidőben a maguk javára fordítsák. Következhetett a hosszabbítás.

A ráadást, így a plusz pont sorsát a 62. percben Péter Andor egyéni akciója döntötte el. A Fehérvár támadója a saját alapvonaláról indulva mindenki mellett elszáguldott, majd Ságit is becsapva a kapuba lőtt (2-1). A Titánok második középszakasz-meccsüket is megnyerték, míg a jól küzdő Vasas egy ponttal távozott.

titvas-200125

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

A szezonban talán most játszottunk a legjobban

   

Ladányi Balázs, a Schiller-Vasas HC és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője értékelte a két csapat mérkőzését.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 321 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Horváth, Szabó.
Szeles Martin: 96,9% (Gyenes)
K
Sági: 95,0% (Tóth)
Mangone, Imre, Balogh, Mihály, Zion
1
Inglis, Bukor, Szlama, Schmál, Turbucz
Horváth M., Kiss, Madácsi, Péter, Campbell
2
Hetényi, Seregély, Czakó, Fliszár, Nagy M.
Vas, Schartz, Nagy A., Vincze, Császár
3
Tornyai, Surányi, Béres, Páterka, Szalma
Erdély, Rétfalvi, Kovács, Almási, Búzás
4
Gáspár, Csiki, Márton, Székely-Mádai
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 37:23 FHA Madácsi Campbell
1-1 52:10 VAS Páterka Csiki
2-1 61:25 FHA Péter Campbell
40 Kapura lövések száma 32
4 Kiállításpercek 4

Péter Andor a kapujától indulva lőtt döntő gólt

 

A Fehérvári Titánok–Schiller-Vasas HC mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum