Carlson három meccset pihen, Armstrong kettőt

 

A Brassó két játékosát verekedésért, illetve annak kezdeményezéséért tiltották el.

A konfliktusok a Corona és az FTC-Telekom legutóbbi mérkőzésén bontakoztak ki. Ezeken két-két jégkorongozót sújtottak végleges fegyelmivel a játékvezetők, előbb Cody Carlsont és Tóth Gergőt, majd Nelson Armstrongot és Aki Juuselát. A zöld-fehérek érintett hokisai nem kaptak eltiltást. Alább idézzük a határozatokat és mutatjuk az eseteket, amelyekből világosan kiderül, hogy miért ezek a döntések születtek. Előbb lássuk a Carlson?Tóth affért:

“A Corona Brassó játékosa egy vele szemben történt ütközést követően azt megtorolva, botját és kesztyűjét eldobva verekedést kezdeményezett ellenfelével. Carlson Cody akkor is folytatta a verekedést, amikor a játékvezető arra utasította, hogy hagyja abba. A játékos az esetnél ellenfelét a saját harmadából korcsolyázva vadászta le, egyetlen jól látható szándéka a verekedés volt. Az FTC-Telekom játékosának, Tóth Gergőnek nem volt szándékában verekedni, ellenfelét egyszer sem ütötte meg.

A Fegyelmi Bizottság Tóth Gergővel, az FTC-Telekom játékosával szemben szankciót nem alkalmaz. A Fegyelmi Bizottság Carlson Codyt, a Corona Brassó játékosát verekedés kezdeményezéséért és agresszív fellépése miatt 2 Erste Liga mérkőzésről eltiltja. Carlson Codyra, a Corona Brassó játékosára a bajnokság folyamán másodszor szabtak ki végleges fegyelmi büntetést. Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára végleges fegyelmi büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére. Az IIHF 109. szabálya hivatott nyomon követni a bajnokság folyamán visszatérő szabálytalanságokat a játékosoknál. A szabály értelmében Carlson Cody további 1 mérkőzés automatikus eltiltásban részesül a vizsgált esettől függetlenül. A játékos a 3 mérkőzéses büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.”

Nézzük az Armstrong?Juusela esetet:

“A Corona Brassó játékosa egy játékostársa elleni ütközést követően azt megtorolva verekedést kezdeményezett ellenfelével. A Fegyelmi Bizottság Juusela Aki Tapanival, az FTC-Telekom játékosával szemben szankciót nem alkalmaz. A Fegyelmi Bizottság Armstrong Nelsont, a Corona Brassó játékosát verekedés kezdeményezéséért 1 Erste Liga mérkőzésről eltiltja.

Armstrong Nelsonra, a Corona Brassó játékosára a bajnokság folyamán másodszor szabtak ki végleges fegyelmi büntetést. Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára végleges fegyelmi büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére. Az IIHF 109. szabálya hivatott nyomon követni a bajnokság folyamán visszatérő szabálytalanságokat a játékosoknál. A szabály értelmében Armstrong Nelson további 1 mérkőzés automatikus eltiltásban részesül a vizsgált esettől függetlenül. A játékos a 2 mérkőzés büntetését csapata soron következő Erste Liga-mérkőzésein tölti le.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum