Lendületbe jött Fradi várja a Gyergyót

   

Fodor Szabolcs együttese 4 meccses nyerő szériában van, míg a vendégek kikaptak vasárnap a Schiller-Vasastól.

Maga mögött hagyta az FTC-Telekom a karácsony előtti nyögvenyelős időszakot. Miután matematikailag is eldőlt, hogy az alapszakaszban már nem érhetik utol a Csíkszeredai Sportklubot, a zöld-fehérek magukra találtak, és négy győzelmet arattak egymás után. Előbb negyedszer is verték a Hokiklubot, majd hosszabbításban tettek ugyanígy az UTE-val, harmadjára kiütötték idegenben a Dunaújvárosi Acélbikákat, végül elintézték azt a DEAC-ot is, amely előzőleg keményen meglepte őket. A helyzet érdekessége, hogy ennek ellenére sem tudták lerázni a harmadik helyezett Brassót, amely ugyancsak kiváló formát mutat ezekben a hetekben. Magyarán, a pontok számának gyarapítása továbbra is prioritás, nem lankadhatnak egy pillanatra sem. A győzelmet az ellen a Gyergyó ellen sem lehet biztosra venni, amely az Erste Liga-mezőny leghektikusabban teljesítő gárdáinak egyike. A piros-fehérek minden további nélkül képesek nyerni az élmezőnyhöz tartozó csapatok ellen, majd kikapni az úgymond kicsiktől. Utóbbinak adták ékes bizonyítékát vasárnap Káposztásmegyeren, ahol teljesen megérdemelt sikert aratott a Schiller-Vasas. A piros-kékek ráadásul már másodszor múlták felül a GYHK-t a szezon során, nem véletlenül nyilatkozott csalódottan és dühösen Malcolm Cameron vezetőedző. A székelyek szerencséje, hogy legnagyobb riválisuk – az UTE – ugyancsak beleszaladt a késbe a Tüskecsarnokban, így a versenyfutás továbbra is nyílt a hatodik-hetedik helyen. Ami biztos a hétfő esti tévés meccs előtt, az annyi, hogy az FTC-Telekomot nem altathatják el a vasárnap történtek, miként az sem, hogy ebben a párban eddig 6-ból 6 pontot gyűjtöttek. Kétség sem férhet hozzá, hogy ezt pontosan tudja Fodor Szabolcs és a csapat összes játékosa is.

ftc-gyergyo013

fotó: FTC-Telekom

FTC-Telekom–Gyergyói HK 1-0

   

A ferencvárosiak Rasmus Kulmala találatával és Arany Gergely shutoutjával egygólos meccsen legyűrték a gyergyószentmiklósiakat.

A hazaiaknál ezen a mérkőzésen debütált a Dukla Michalovcétől igazolt Jussela. A Gyergyói HK kezdte aktívabban a mérkőzést, az első nagy lehetőséget a 4. percben alakította ki. Az akciót követően az FTC-Telekom is felpörgött, Cooke-nak kellett spárgázva védenie. A harmad közepén előbb a hazaiak, aztán a vendégek kerültek emberelőnybe, ám egyik fél sem tudott érdemi nyomást kifejteni az 5 a 4 elleni játék során. A 14. percben Pesztunov alakított ki 2 az 1 elleni lehetőséget, de Elekes kapáslövését Arany védte.

A második felvonás áthúzódó GYHK-fórral indult, de nem váltotta gólra a vendég együttes. A 28. percben az FTC-Telekom megbüntetett egy blokkba lőtt gyergyószentmiklósi korongot: Switzer Kulmalát indította, a finn csatár vezetéshez juttatta a hazaiakat. A mérkőzés közepén a vendégek több buta kiállítással kettős emberelőnnyel ajándékozták meg a zöld-fehéreket: előbb kireklamáltak egy kétperces kiállítást egy korongbedobásnál, aztán a hátrány során Mathew Rupert előbb szabálytalankodott a hazai kapussal, aztán pedig a saját harmadában gyűjtött be bottal lökésért újabb 2 percet. Az FTC-Telekom nem jutott érdemi ziccerig az öt percnyi lehetőség alatt. Két perccel a harmad vége előtt túl sok gyergyói volt a jégen, de ezzel a fórral sem élt Fodor Szabolcs csapata.

A záró felvonást Ryan Rupert tízperces fegyelmivel kezdte. A 43. percben ikertestvére, Mathew kiült mellé 2 perc erejéig. A ferencvárosiak a hatodik emberelőnyüket sem használták ki. Öt perccel később Mathew visszatért ikertestvéréhez, de vele együtt a ferencvárosi Rantanen is pihent egy kicsit. A harmad felénél Tóth Gergely kiállításával eljött a harmadik gyergyói emberelőny, nem tudtak egyenlíteni a vendégek. Öt perccel a vége előtt megint hatan voltak a jégen a gyergyóiak. A kiegészülést követően fél perccel fordult a helyzet, a frissen igazolt Juusela ült ki két percre, sőt a kapuslehozatallal 6 a 4 ellen támadhattak a vendégek. A Gyergyói HK időt kért, de mindeközben elvesztette a végleges fegyelmit kireklamáló Ryan Rupert. A vendégeknek nem sikerült kiharcolniuk a hosszabbítást, az FTC-Telekom 1-0-ra nyert.

ftcgyhk-200106,

fotó: fradi.hu/Németh Andrea

Meg akarták mutatni, milyen csapat ők valójában

   

Így látta az FTC-Telekom–Gyergyói HK mérkőzést Malcolm Cameron, a vendégek és Fodor Szabolcs, a hazaiak vezetőedzője.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 487 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Árkovics, Szabó.
Arany: 100% (Nagy K.)
K
Cooke: 97,3% (Ruczuj)
Karmeniemi, Pulli, Németh, Nagy G., Tóth A.
1
Góga, Raszulov, Rupert M. D., Valdix, Rupert R. J.
Hegyi, Sarcia, Switzer, Pavuk, Kulmala
2
Bobcek, Ferencz Csibi, Csergő, Pesztunov, Péter
Rantanen, Tóth Gergely, Tóth Richárd, Tóth Renátó, Juusela
3
Kozma, Orbán, Daradics, Sára, Elekes Darabont
Boros, Jászai, Hajós, Roczanov, Tóth Gergő
4
Barabás, Benedek
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 27:08 FTC Kulmala Pavuk Switzer
37 Kapura lövések száma 25
10 Kiállításpercek 46

Így győzte le az FTC-Telekom a Gyergyói HK-t

 

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum