Szoros mérkőzésben bizakodnak a piros-kékek

   

A Schiller-Vasas egyszer már legyőzte a Gyergyói HK-t ebben az Erste Liga-szezonban.

Annak ellenére, hogy a felek egyike az utolsó helyen áll, a másik pedig négyszer annyi ponttal a tarsolyában a hatodik pozícióért van csatában, az eddigi három találkozójukon rendre szoros eredmény született. Októberben a piros-kék fiatalok nagy győzelmet arattak Gyergyószentmiklóson, ráadásul úgy, hogy sebességben és koncentráltságban egyértelműen vendéglátójuk fölébe kerekedtek. Ezt követően kétszer is visszavágott a GYHK, amely idegenben 4-1-re győzött, majd december végén egy erős második harmadnak köszönhetően 3-1-re diadalmaskodott. A Vasas elsődleges feladata ezúttal is az lehet, hogy a védőmunkában legyen minden a helyén az utolsó pillanatig. Annál inkább, hogy miként Ladányi Balázs vezetőedző is kiemelte, a Hokiklub Budapest elleni legutóbbi találkozón sokáig ikszes volt a meccsük, csak a végjátékban veszítették el némiképp a fonalat. A gyergyóiak persze a saját kárukon tanulták meg, hogy nem adják könnyen a pontokat Káposztásmegyeren sem, így ha tartani akarják a lépést az Újpesttel, akkor nekik is bele kell adniuk apait-anyait.

vasgyer2

Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK 3-1

   

Szenzációs diadalt arattak a piros-kék fiatalok a jó erőkből álló székely együttes fölött.

A hazaiak kapujában Sági Máté, a vendégeknél Cooke kezdett. Az első harmad eseménytelenül folyt, a Vasas játszhatott majd 4 percig emberelőnyben Góga és Kozma kiállítása miatt, de nem tudott élni a lehetőséggel. A harmad végén a lőlapon 6-6 próbálkozás szerénykedett. A második játékrész eleje a Gyergyóé volt, köszönhetően egy áthúzódó emberelőnynek, de Turbucz lövése jelezte, hogy a Vasas sem mondott le a vezetés megszerzéséről. A 28. percben Vorobjov ült ki akasztásért. Nem sokáig tartott a hazai emberelőny, a ziccerben megugró vendégeket Tornyai akasztotta szabálytalanul.

A harmadik harmad teljesen más felfogást hozott. Először Surányi szabálytalankodott, a kiállításból Csergő lőtt középről nagy kapuvasat. A Gyergyó szemmel láthatóan nagyobb iramra kapcsolt, újabb előny lett a jutalma. Bár a vendégek végignyomták a két percet, a kiegészülést követően Szalma remekült indította a kilépő Fliszárt, aki mattolta Cooke-ot, 1-0. Egy percen belül megduplázta előnyét a Vasas, a végig agilisan játszó Czakó a palánk mellől tette középre a pakkot erősen, Márton Koppány okosan ért bele, 2-0 az 51. percben. Márton az óesztendőben egyszer sem talált be, 2020-ban a második mérkőzésén a második gólját szerezte. Az 54. percben szépített a Gyergyó, Hetényi kiállítását Mathew Rupert használta ki közelről. A hajrában a Vasas elcserélté magát, így két percig 6 a 4 ellen támadhattak a székelyek kapuslehozatallal. Voltak is helyzeteik, de Sági mindent védett. 18 másodperc volt hátra, amikor bulira került sor a semleges harmadban, a Vasas kék vonalánál. Czakó Barna állt oda a hazaiak részéről – és úgy ütött bele a korongba, hogy az nyílegyenesen suhant negyven méteren át a GYHK üres kapujáig. Így 3-1-re nyert Ladányi Balázs együttese, ez volt a piros-kékek második diadala a szezonban a jó erőkből álló székely együttes fölött.

vasgye

fotó: Vasas Attila/Schiller-Vasas HC

100 százalékig a meccsre koncentráltunk

   

Vezetőedzők a Schiller-Vasas HC–Gyergyói HK találkozóról.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: “Az utóbbi időben a mutatott játékkal nem volt problémánk, inkább azzal volt, hogy külső tényezőkre figyeltünk, mással foglalkoztunk, és nem 100 százalékban a játékunkkal. Ez rányomta a bélyegét az eredményességünkre. Szerencsére most tudtuk kontrollálni az indulatainkat, és 100 százalékig a meccsre koncentráltunk, ami nagyon jó összképet és csapatjátékot eredményezett. Ha ezen az úton tudunk maradni, akkor lesznek hasonló sikereink.”

Malcolm Cameron, Gyergyói HK: “Nagyon rövid volt a kispadunk, nem volt elég játékosunk, és ez sosem segít egy csapaton, bárki is legyen az ellenfél. Ráadásul a Vasas nagyon jól játszott, keményen dolgozott, a kapusuk pedig fantasztikus teljesítményt nyújtott. Rengeteg gólhelyzetet és lehetőséget dolgoztunk ki, de nem tudtuk értékesíteni ezeket. Rendkívül csalódott vagyok, nemcsak az eredmény, hanem a mutatott játék miatt is.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 500 néző. Játékvezetők: Salánki, Salánki, Kis-király, Bedő.
Sági: 96,6% (Tóth)
K
Cooke: 87,5% (Ruczuj: 100%)
Seregély, Bukor, Szlama, Székely-Mádai, Turbucz
1
Góga, Raszulov, Rupert M. D., Vorobjov, Rupert R. J.
Hetényi, Farkas, Csiki, Czakó, Márton
2
Bobcek, Ferencz Csibi, Csergő, Tendler, Péter
Surányi, Tornyai, Fliszár, Páterka, Szalma
3
Kozma, Orbán, Daradics, Sára, Elekes Darabont
Schmál
4
Barabás, Benedek
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 50:02 VAS Fliszár Szalma Seregély
2-0 50:51 VAS Márton Czakó Turbucz
2-1 53:29 GYE PP Rupert M. D. Rupert R. J. Vorobjov
3-1 59:42 VAS EN Czakó
17 Kapura lövések száma 29
14 Kiállításpercek 10
Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum