Mit is lehetne mondani a Sportklub formájáról?

   

A Brassó még nem tudta legyőzni a Csíkszeredát az Erste Ligában, az alapszakaszban utoljára próbálkozhatnak a kék-sárgák.

A Corona és a Sportklub első meccse alakult a legszorosabban, szeptember közepén csak büntetőkkel tudtak felülkerekedni ellenfelükön a csíkiak. Ezután idegenben sima 4-0-val abszolváltak egy viharos végjátékba torkolló találkozót, majd a második csíki összecsapást kétgólos különbséggel húzták be december végén. Ez tehát az utolsó összecsapásuk a magyar bázisú bajnokság alapszakaszában, de még legalább kettő vár rájuk a középszakaszban, és az sem lenne meglepő, ha tavalyhoz hasonlóan a playoff valamely periódusában sem sikerülne elkerülniük egymást. Ami a két csapat aktuális formáját illeti, arról nem egyszerű bármit is mondani. Éspedig azért, mert a Sportklub esetében ennek a felvetésnek nincs isértelme. Jason Morgan együttesen már-már példátlan módon hullámvölgyek nélkül hozta le az alapszakaszt és hódította el jóval annak vége előtt a Bíró László-vándorkupát. A csíkiak összesen háromszor kaptak ki, számolatlanul lövik a gólokat, kiváló játékosok sorára száímthatnak elöl, hátul és a kapuban, tényleg csak az a kérdés, hogy végig bírni fogják-e a kettős terhelést. Ezzel együtt ha van gárda, amely – a címvédő mellett – felnőhet hozzájuk, az a Brassó. Az a Brassó, amely jóval kevésbé volt meggyőző az idény eddigi részében, ám rangadókon is aratott komoly sikereket. Igaz, éppen a Szereda ellen még nem mutatta meg oroszlánkörmeit – mármint az Erste Ligában –, amire ezen a napon minden bizonnyal határozott kísérletet tesz. A csíkiak számára érzékeny veszteség Rokaly Szilárd eltiltása, de mint tudjuk, igen mély a keretük, alighanem őt is sikerül pótolniuk valahogy.

bra-scc

Corona Brassó–SC Csíkszereda 5-2

   

Negyedszer szenvedett vereséget az Erste Liga-alapszakaszban a Sportklub, a Brassó 3 pontra megközelítette az FTC-Telekomot.

Ha van csapat, amely felnőhet az idén kivételes teljesítményt nyújtó Szeredához, akkor a címvédő FTC-Telekom mellett a Corona lehet ilyen, írtuk előzetesünkben. Ez most bejött, hiszen a kék-sárgák egygólos hátrányból felállva arattak magabiztos győzelmet. A vezetést Taratuhin szerezte meg a csíkiaknak az első harmadban, amire a második elején Labrecque válaszolt. A mérkőzés derekán, közelebbről a közbülső játékrész második felében rövid idő alatt négy találat született, előbb Brown és Fowlie révén elhúztak a hazaiak, majd Rokaly Norbert szépített, végül Gliga belőtte a negyediket, 4-2 volt az állás a második szünetben. Az utolsó felvonás kevésbé alakult mozgalmasan az eredményt tekintve – akcióapályról szó sem volt, Jason Morgan együttese a hivatalos statisztika szerint több mint hússzor próbálkozott –, a lényeg, hogy Carlson bebiztosította övéi sikerét az 56. percben, beállítva az 5-2-es végeredményt. Ezzel a Corona egyrészt meglépett a DEAC-tól, másrészt megközelítette az Erste Liga-tabella második helyén tartózkodó Fradit, igaz, eggyel több meccset játszott, így nem lesz könnyű utol is érnie riválisát. Az alapszakaszgyőztes Sportklub a negyedik vereségét szenvedte el a szezonban – a Brassótól az elsőt –, ezen belül is a harmadikat rendes játékidőben.

brascc

fotó: Corona Brassó

Mind a két csapat nagyon jól játszott

   

Féloldalas mestermérleg a Corona Brassó–SC Csíkszereda rangadót követően.

Ondrej Rusnak másodedző, Corona Brassó: “Mind a két csapat nagyon jól játszott ezen a meccsen. A csíkiak az első harmadban jobbak voltak nálunk, lőttek egy gólt, de a másodikban módosítottunk a taktikán, és ez több helyzetet eredményezett számunkra. Minőségi hokit mutattunk ebben a szakaszban. Patrik Polc fantasztikus volt a vasak között, kiváló védésekkel vétette észre magát. Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre le tudtuk győzni a Sportklubot a saját csarnokunkban.”

Jason Morgan, a Csíkszeredai Sportklub vezetőedzője a brassóiak tájékoztatása szerint nem jelent meg a sajtótájékoztatón.

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1400 néző. Játékvezetők: Crisan, Crisan, Bandi.
Polc: 96,2% (Tőke)
K
Adorján: 86,5% (László)
Carlson, Armstrong, Franko, Fowlie, Gliga
1
Láday, Kuljas, Taratuhin, McLean, Becze
Boriszenko, Labrecque, Péter, Tranca, Zsók
2
Salló, Pyett, Brophey, Pelley, Vesutkin
Bíró O., Haraga, Molnár Zs., Brown, Bíró G.
3
Györfy, Flinta, Fodor, Rokaly N., Bíró T.
Gajdó B., Bíró M., Molnár Z., Constantin
4
Farkas, Sándor
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:53 SCC Taratuhin Becze McLean
1-1 23:27 BRA Labrecque Tranca Zsók
2-1 33:32 BRA Brown Carlson
3-1 36:33 BRA Fowlie Carlson Labrecque
3-2 37:07 SCC Rokaly N. Fodor Salló
4-2 38:56 BRA PP Gliga Franko
5-2 55:11 BRA PP Carlson Armstrong Franko
37 Kapura lövések száma 53
4 Kiállításpercek 10

Harcos gólokkal győzte le a Brassó a Szeredát

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA ÉLŐ
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum