A csíkiaké lehet estére a Bíró László-vándorkupa

   

Ha a Sportklub rendes játékidőben veri a Fehérvári Titánokat, akkor már senki sem előzheti meg az Erste Liga-alapszakaszban.

A magyar bázisú nemzetközi bajnokság első 2020-as játéknapján lezárulhat egy matematikailag még nyitott kérdés. Az éllovas Szereda előnye 15 pont első számú riválisa, az FTC-Telekom előtt. A székelyeknek a nap zárása után 4 meccsük marad hátra, a zöld-fehéreknek 5. A matek egyszerű: ha a Sportklub egy rendes játékidős sikerrel minimálisan megőrzi a különbséget, akkor bármilyen eredmény is születik a Fradi–DEAC-on, majd a további fordulókban, már senki semmilyen esetben sem előzheti meg. 5 összecsapáson ugyan pontosan 15 pont gyűjthető még, de mivel a Szereda 3-szor nyert a két nagy 4 darab rangadóján, az FTC-Telekom pedig egyszer, így a helycsere közöttük nem lesz lehetséges. Mindez persze elmélet, hiszen ab ovo nem várható, hogy a hátralévő meccseken a feje tetejére álljon a világ, az alapszalasz-győzelemért azonban bizonyára nagy erőket fognak mozgósítani a csíkiak, és ha összejön, akkor alighanem meg is ünneplik azt a szurkolók. Annál inkább, hogy tavaly a komoly igyekezet ellenére sem jött össze ez a részsiker, a második pozícióból indulva kezdhették a középszakaszt a kék-fehérek.

Mindemellett az alapszakaszgyőztesnek járó Bíró László-vándorkupát Ráduly Róbert szeredai polgármester alapította, és még soha nem szerezte meg azt a Sportklub. Az első győztes a DAB volt, utána a Jegesmedvék birtokolhatták több ízben, míg tavaly értelemszerűen a Fradié lett. A trófea névadója, Bíró László Csíkszeredában, Bukarestben, Budapesten és Kolozsváron is hokizott a második világháború előtt.

A csíkiak sikeréhez ugyanakkor aligha akarnak feltartott kézzel asszisztálni a Fehérvári Titánok, annak ellenére – vagy éppen azért –, hogy az utóbbi időben nem volt sok örvendezni valójuk: a Fradi elleni pesterzsébeti bravúr óta lejátszott 5 talákozóból csak 1-et tudtak megnyerni a Schiller-Vasas HC otthonában. Igaz, az EBEL-csapatban és a saját keretükben is bekövetkezett sérülések is hátráltatták őket. Egy biztos, ha a két nagycsapat egyikét kétszer is meg tudták tréfálni, akkor képesek lehetnek arra, hogy a másik orra alá is borsot törjenek. Legalábbis elvben. A gyakorlatban eddig kettőből kétszer kikaptak a listavezetőtől.

tit-scc

SC Csíkszereda–Fehérvári Titánok 8-5

   

A Sportklub már az első harmadban eldöntötte azt a meccset, amivel bebiztosíthatta az alapszakasz-győzelmét, valamint a vele járó Bíró László-vándorkupát.

A hazaiaknál Makszim Szamankov, a vendégeknél Gyenes Dávid védett. A Sportklub a 4. percben gólra váltotta a meccs első emberelőnyét: Gianni Mangone büntetését Fodor Csanád révén használta ki. A következő 10 percben még 3-szor eredményesek voltak a hazaiak, sorrendben Fodor Csanád, Joshua Shalla és Láday Tamás talált be. A harmad végén Péter Andor meglőtte a Titánok becsületgólját. A második játékrész 59. másodpercében Kurtin McLean megszerezte az 5. Sportklub-találatot, három és fél percre rá a vendégektől Ambrus Gergő pályafutása 3. Erste Liga-meccsén meglőtte az 1. gólját. A középső felvonás vége újabb gólváltást hozott: Nagy Ákos és McLean volt eredményes. A harmadik húsz perc első emberelőnyét Evan Brophey használta ki. Ezt követően két 5 a 3 elleni találat esett: a hazaiaktól Fodor Csanád, a vendégektől Péter Andor lőtt gólt kettős fórban. A 8-5-ös végeredményt Colin Campbell állította be 15 másodperccel a vége előtt.

Az SC Csíkszereda a sikerének köszönhetően megnyerte az alapszakaszt, és megszerezte a Bíró László-vándorkupát.

scc

fotó:Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Sokszor csaltuk a játékot, orosz rulettet játszottunk

   

Vezetőedzők a Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok összecsapásról.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Fontos volt számunkra a három pont és az azzal járó biztos alapszakasz-elsőség. Ebből a szempontból pozitív a három pont megszerzése, illetve a remek támadópotenciál, amit mutattunk, de sokszor csaltuk a játékot, orosz rulettet játszottunk. A hajrában több alkalommal is hátrányba kerültünk, aminek ez lett a vége. Szamankov közel egy hónapja nem védett, nem figyeltünk rá eléggé, neki idő kell most, amíg visszarázódik a játékba.”

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: “A körülmények, ahogy ideérkeztünk sokat számítottak.Sajnos nem sok egészséges játékosunk van, és akik játszottak, azok közül is többen nincsenek tökéletes állapotban. Elkapott minket egy betegséghullám, amely alaposan megtizedelt bennünket. Mindezek fényében emelt fővel jöhettünk le a jégről. Egyértelmű, hogy az első harmad első felében eldőlt ez a mérkőzés. Meg kellett ezzel elégednünk. Gratulálunk a hazai csapatnak, bajnokesélyesként játszottak, mi pedig próbálkoztunk, ami tőlünk telhető volt, de most ennyire futotta.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1920 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Andre.
Szamankov: 82,1% (Adorján)
K
Gyenes: 81,4% (Szeles)
Pyett, Salló, Brophey, McLean, Shalla
1
Erdély, Horváth M., Campbell, Madácsi, Péter
Belov, Györfy, Rokaly Sz., Becze, Taratuhin
2
Halasi, Mangone, Balogh, Dézsi, Rétfalvi
Láday, Flinta, Fodor, Rokaly N., Bíró
3
Kóger, Schartz, Császár, Kovács, Nagy
Farkas, Sándor, Horváth L.
4
Ambrus, Búzás
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:58 SCC PP Fodor Shalla Pyett
2-0 07:34 SCC Fodor Bíró
3-0 10:18 SCC Shalla Taratuhin Pyett
4-0 13:34 SCC Láday Flinta
4-1 19:06 FHA Péter Campbell
5-1 20:59 SCC Pyett McLean Brophey
5-2 24:23 FHA Ambrus Rétfalvi Halasi
5-3 37:11 FHA Nagy Halasi Ambrus
6-3 37:42 SCC Pyett Shalla Brophey
7-3 45:10 SCC PP Brophey Shalla
8-3 52:45 SCC PP2 Fodor Brophey Pyett
8-4 55:00 FHA PP2 Péter Horváth M. Campbell
8-5 59:45 FHA PP Campbell Horváth M.
43 Kapura lövések száma 28
20 Kiállításpercek 10

Láday góljához hasonlót sem nagyon láttunk még

   

A Csíkszeredai Sportklub–Fehérvári Titánok mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR INFO
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA INFO
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum