2-14-es kudarc után is képes volt felállni a Vasas

 

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia előbb óriási győzelmet aratott, majd elvesztette veretlenségét az U21-es bajnokságban. Körképünk.

U21-es bajnokság

A feljutással végződött U20-as divízió 1/B csoportos világbajnokság után három meccsel zárult az óév az U21-es bajnokságban. Az ünnepek előtt a Debrecni Hoki Klub a DVTK Jegesmedvéket fogadta. A hazaiak a második harmad után már 3-0-ra vezettek, az 54. percben azonban 3-2 állt az eredményjelzőn. A miskolciak az egyenlítés reményében az utolsó percre levitték a kapusukat, ám a debreceniek növelték az előnyüket, majd 10 másodperccel a vége előtt beállították az 5-2-es végeredményt.

Ugyancsak karácsony előtt meccselt a Vasas és az Ifj. Ocskay Gábor JA. A mérkőzés elején a fehérváriak szereztek vezetést, de az első harmad végéig a Vasas 2-1-re fordított. Az angyalföldiek ekkor örülhettek utoljára a mérkőzésen, mert a folytatásban a vendégek egyre-másra lődözték a gólokat, és negyven perc után 7-2-re vezettek. Ezzel sem volt vége, az utolsó harmadban Fehérvár megduplázta góljai számát, 14-2-re győzött.

A Vasasnak volt egy hete, hogy felálljon ebből a pofonból, és ez sikerült is. Ezúttal a két csapat csatája nem hozott gólt az első harmadban, a másodikban a fehérváriak szereztek vezetést, de a 26. percben a hazaiaknál volt a fór. A vendégek a meccs felénél emberhátrányban egyenlítettek, de most nem jött a henger, sőt az angyalföldiek az 51. percben újra vezetést szereztek, és az 59. percben üres kapus, a 60. percben emberhátrányos góllal állították be az 5-2-es végeredményt. A listavezető Ifj. Ocskay Gábor JA-nak ez volt az első veresége az alapszakaszban.

Az U21-es bajnokság az új évben, január 5-én folytatódik. Eredmények, menetrend.

U18-as bajnokság

Az U18-as bajnokság felsőházában az ünnepek előtt két mérkőzést játszottak. A DVTK Jegesmedvék hiába kerültek a második harmad elejére 3-0-s hátrányba az Ifj. Ocskay Gábor JA-val szemben, a meccs felénél már 3-3 állt az eredményjelzőn, sőt a harmad végén 4-3-ra vezettek a miskolciak, majd 5-3-ra nyertek. A győzelemből Tóth Tamás három góllal és két gólpasszal vette ki a részét, ezzel ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa.

A DVTK három nappal később a Vasassal szemben már nem járt sikerrel. Az angyalföldiek az első harmad után még csak 2-0-ra vezettek, de a másodikban további öt gólt ütöttek, és végül 11-1-re nyertek. A miskolciak ezenközben csak néggyel kevesebbszer lőttek kapura, mint ellenfelük, de Remete Gergő 97,06 százalékos védési hatékonysággal hárította kísérleteiket.

A 6?10. helyért a PHC először 4-1-re, majd 5-4-re győzte le a Székely Jégkorong Akadémiát az ünnepek előtt, míg a Győr első pontjait megszerezve 5-3-ra felülmúlta a tabella élén álló DHK-t.

A 11?14. helyért a Dunaújvárosi Acélbikák 10-2-re nyertek az OHA ellen az év utolsó mérkőzésén.

Az U18-as bajnokság január 2-án folytatódik. Eredmények, menetrend.

U16-os bajnokság

Az U16-os bajnokságban továbbra sem talált legyőzőre az Ifj. Ocskay Gábor JA, amely a DVTK elleni 11-0-s diadallal zárta a 2019-es évet. A DHK sem tudta meglepni a harmadik helyen álló UTE-t, a lilák 9-1-es győzelmet ünnepelhettek karácsony előtt.

Az I. csoport küzdelmei január 5-én folytatódnak. Eredmények, menetrend.

U14-es bajnokság

Az U14-es bajnokságban az A csoport alapszakaszának utolsó fordulója már nem sok mindenről döntött, hiszen az korábban kiderült, hogy mely hat csapat folytatja a középszakaszt az I. csoportban. A záró forduló legizgalmasabb meccsét az alapszakaszt megnyerő MAC Budapest és az Ifj. Ocskay Gábor JA játszotta. A vezetést a fővárosiak szerezték meg, de a vendégek még az első harmadban egyenlítettek. A második harmad felére a MAC kétgólos előnyre tett szert, a játékrész azonban 3-2-vel zárult. A szünet után a fehérváriak nemcsak egyenlítettek, de a 47. percben át is vették a vezetést. A MAC tíz perccel később mentette a meccset hosszabbításra, amely nem hozott eredményt, így szétlövésben nyert a végül negyedik helyen záró Ifj. Ocskay Gábor JA 5-4-re.

A további eredményeket tekintve a harmadik helyen végzett Dunaújváros 6-2-re nyert a hatodik MAC B ellen, a második Sportország 12-1-re múlta felül a hetedik FTC-t, az ötödik UTE 6-1-re győzött a nyolcadik Vasas ellen.

A középszakasz I. csoportjába tehát hat csapat került, és az első mérkőzést az ünnepek után le is játszották: a MAC 6-0-ra nyert a MAC B ellen. A többi csapat további négy csoportban küzd a minél jobb helyezésekért. A következő mérkőzést január 3-án játsszák. Eredmények, menetrend.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum