Másodszor meccsel egymással a HKB és a DAB

   

Kíváncsian várjuk, hogy bemutatkozik-e a hazai csapatban minden idők egyik legnagyobb hokikapusának fia: Jeremy Brodeur.

A nemzetközi szünet számos izgalmas átigazolási hírrel szolgált, de ezek közül is az egyik legizgalmasabbat a Hokiklub Budapest szolgáltatta. Jeremy persze nem Martin, de jó képességű hálóőrről van szó, aki megtorpanása után Európában lódítana nagyot karrierje szekerén. Bár ezt így nem jelentették be, Brodeur minden bizonnyal Ian Sylves helyére érkezett, aki október közepén védett a HKB-ban utoljára. Ahhoz nem férhet kétség, hogy az egyébként valamivel 90 százalék felett dolgozó Kiss Bence terheinek csökkentése érdekében nagy szükség volt egy váltótársra. Azért is, hogy a Hokiklub még egy sebességfokozattal feljebb tudjon váltani. Ezt egyszer már megtette, hiszen a szezonkezdet az első fordulós újpesti győzelem ellenére összességében harmatosra sikerült, az edzőváltás után, illetve a két IIHF-pauza közötti periódusban viszont jöttek már a győzelmek és a pontok is. Ebben a periódusban 7 meccset vívtak Jens Brandström tanítványai, melyek közül kettőt megnyertek, két továbbin egy-egy pontot szereztek, Brassóból és Gyergyóból sem teljesen üres kézzel jöttek el. Érdekesség, hogy közel egy hónapja nem volt a Hokiklubnak hazai meccse, akkor a Schiller-Vasast verték Szűcs Istvánék magabiztosan. A felsőházhoz tartozó Dunaújváros kemény csatából érkezik a Tüskecsarnokba: szerdán harmadjára is pontot lopott az FTC-Telekomtól. Az Acélbikák ezzel együtt 3 meccses vereségsorozatban vannak, és bizonyára szívesen megízlelnék ismét a győzelem ízét. A felek első találkozóját október közepén a DAB nyerte Újvárosban 4-2-re.

dabhkb

fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Hokiklub Budapest–DAB 3-9

   

Az Acélbikák a 2-2 gólos Azari, Dansereau és Mazurek találataival győztek. Jeremy Brodeur a harmadik harmadban bemutatkozott.

A hazaiaknál erre a mérkőzésre már nevezték Jeremy Brodeurt, de a kapuban még Kiss Bence kezdett; míg a vendégeknél a frissen honosított, immáron szlovák-magyar kettős állampolgárságú Kovács Erik játszotta pályafutása első Erste Liga-mérkőzését. Az Acélbikák már a 11. másodpercben megszerezték a vezetést, egy tilos felszabadítás utáni bulit követően Mazurek elhozta a korongot, Azarinak passzolt, aki közelről betalált Kissnek. A nyitó harmadban közel ugyanannyit lőttek kapura a csapatok – a HKB 14-szer, a DAB 13-szor próbálkozott -, de a végén nőtt a két csapat közötti különbség: Mazurek betört a hazai kapu elé, egyéni akciója végén kétgólosra növelte a dunaújvárosiak előnyét.

Akárcsak az első, a második játékrész első perce is hozott gólt, ám ezúttal a hazaiak voltak eredményesek, Reiter passzát Szappanos húzta be közelről. A Hokiklub Budapestnek lehetősége nyílt egy emberelőnyös egyenlítésre, ám nem élt a fórral. Fél perccel később a DAB visszaállította a kétgólos különbséget: egy kapu előtti nagy kavarodást kibekkeltek a hazaiak, Kiss Bence el is vesztette a botját, ám mire visszaadta volna neki azt az egyik csapattársa, Lendák betalált a tehetetlen kapusnak. Alig egy percre rá Mazurek korongot szerzett a támadó kék vonalnál, a keresztpasszra Dansereau érkezett remek ütemben, így már 4-1-re vezetett a DAB. A felvonás utolsó előtti percében Turcotte bántóan üresen maradt, indították, a szólóját góllal zárta. Fél perccel később az egyik hazai játékos, Lakatos szenvedett arcsérülést, egy rossz ütközést követően vért kellett takarítani a jégről. A játékrész végén fórban játszhatott a DAB, az előnyt Dansereau váltotta gólra.

A harmadik harmadban már Brodeur állt a Hokiklub Budapest kapujában. A 48. percben Lőczi Árpád fonákkal meglepte éles szögből Hughsont. Két percre rá véget ért Brodeur hibátlan teljesítménye: Dansereau szép cseleket követően passzolt az üresen érkező Azarinak, a kanadai kapus tehetetlen volt. Az 53. percben a DAB lendületből beverte a nyolcadik gólját: Silló indítását követően Turcotte legyorsulta a hazaiakat, sikerrel zárta szólóját. Fél perccel később Pihlqvist is sikeresen szólózott, aztán 14 másodpercre rá Dansereau passzát Mazurek tette be közelről. A gólváltásokat követően nem történt több esemény. A DAB 9-3-ra győzött, Dansereau 2+4, Mazurek 2+3, Azari 2+2 ponttal zárt.

dabhkb

fotó: DAB

Erste Liga, Tüskecsarnok, 453 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Fényi, Muzsik.
Kiss: 79,3% (Brodeur: 72,7%)
K
Hughson: 90,9% (Pinczés B.)
Lakatos, Berry-Lamontagna, Pihlqvist, Sátek, Szappanos
1
Vuorijarvi, Kovács B., Dansereau, Azari, Mazurek
Bugár, Reiter, Koski, Szigeti, Manninen
2
Lendák, Baker, Silló, Németh P., Turcotte
Lévai, Bán, Lőczi, Petres, Szűcs
3
Dósa, Hüffner, Pinczés O., Tamás, Kovács E.
Kedves, Albert, Izsák, Németh Á.
4
Ambrus, Ráduly, Gebei, Subotic
Brandström Jens, Suoraniemi Niko
E
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 00:11 DAB Azari Mazurek
0-2 19:48 DAB Mazurek Dansereau
1-2 20:44 HKB Szappanos Reiter Sátek
1-3 24:36 DAB Lendák Turcotte
1-4 25:46 DAB Dansereau Mazurek
1-5 38:02 DAB Turcotte Dansereau
1-6 39:44 DAB PP Dansereau Azari Mazurek
2-6 47:18 HKB Lőczi Kedves Brodeur
2-7 49:21 DAB Azari Dansereau
2-8 52:48 DAB Turcotte Silló
3-8 53:10 HKB Pihlqvist Szűcs Sátek
3-9 53:24 DAB Mazurek Dansereau
33 Kapura lövések száma 40
6 Kiállításpercek 10

A 11. másodpercben lőtte be az első gólt Azari

 

A Hokiklub Budapest–Dunaújvárosi Acélbikák mérkőzés összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 15., szerda
VB 16:20 CZEDEN 7-4VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:20 GERLAT 8-1VÉGE
VB 20:20 SUIGBR 3-0VÉGE
VB 20:20 SVKPOL 4-0VÉGE
május 16., csütörtök
VB 16:20 FINAUT 2-3VÉGE
VB 16:20 KAZSWE 1-3VÉGE
VB 20:20 CANNOR 4-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 20:20 USAFRA 5-0VÉGE
május 17., péntek
VB 16:20 GBRDEN 
VB 16:20 GERKAZ 
VB 20:20 CZEAUT 
VB 20:20 POLUSA 
    • SPORT 2
május 18., szombat
VB 12:20 DENSUI 
VB 12:20 LATSWE 
VB 16:20 CANFIN 
    • SPORT 2
VB 16:20 GERPOL 
VB 20:20 CZEGBR 
VB 20:20 FRASVK 
Partnerünk
Archívum