Máris visszavághat a DEAC a DAB-nak

   

Hétfőn az újvárosiak nyertek 4-1-re, szerdán a DEAC játszik hazai pályán.

48 órán belül kétszer meccsel egymással a két csapat az Erste Ligában. A hétfői összecsapásnak az volt a legfontosabb kérdése, hogy meg tudja-e előzni a DAB a DEAC-ot. Mint tudjuk, ez a forgatókönyv megvalósult, így most a felsőházban a DEAC az utolsó 40 ponttal, negyedik a DAB 41-gyel, harmadik az FTC-Telekom 42-vel, míg a második helyen a Brassó található 45 egységgel. Az állás roppant szoros, az egymás ellen lejátszott mérkőzéseknek ilyen körülmények között kiemelt jelentőségük van. A DEAC-nak eddig nem termett sok babér a DAB ellen, idei mindkét meccsüket 4-1 arányban veszítették el idegenben. Szerdán annyiban más lesz a helyzet, hogy első alkalommal játszanak Debrecenben, ami jelenthet némi előnyt az egyetemi csapat számára.

Az viszont nem változott, hogy a DEAC-ban továbbra is sérült Vokla Roland, Sági Martin és David Rutherford. A DEAC hivatalos honlapján közölt információk szerint alig több mint három sornyi játékos áll David Musial rendelkezésére. Az első számú feladat tehát, hogy a hétfőinél sikeresebben kell pótolni a meghatározó hiányzókat. Ez nem egyszerű. Vokla az utóbbi években folyamatosan a válogatottság közelében volt, Sági Martin szintén bemutatkozott már címeres mezben, idén csapata negyedik legponterősebb játékosa, a kanadai Rutherford október elején érkezett, 10 meccsen lőtt 7 gólt, 12 pontja van.

A DAB-ban mindenki egészséges, de az Acélbikáknak jó tudniuk, hogy az Erste Liga csapatai jellemzően nem nyerni járnak Debrecenbe, ez a bravúr idén eddig mindössze az UTE-nak, a Csíkszeredának és a Fradinak jött össze. A DEAC utoljára október 2-án kapott ki odahaza, akkor az FTC-Telekom nyert hosszabbításban 3-2-re. Azóta hatmeccses győzelmi szériát építettek ki hazai pályán, ennek megszakítására készülnek Somogyiék.

dabdeb
Fotó: DAB

DEAC–Dunaújvárosi Acélbikák 6-3

   

A debreceniek visszavágtak az Acélbikáknak a hétfői vereségért, aminek köszönhetően visszaelőzték ellenfelüket a tabellán.

Akárcsak két nappal ezelőtt, most is Hetényi és Hughson kapott lehetőséget a kapuban. A Dunaújvárosi Acélbikáknál pályafutása első Erste Liga-mérkőzését játszotta Ambrus Ervin. A DEAC a nyitó harmad első felében egy korábbi DAB-játékos, Dominik Novotny duplájával meglépett 2-0-ra. A 18. percben a meccs első emberelőnyét kihasználták a debreceniek, egy másik ex-dunaújvárosi, Léránt René lőtt gólt korábbi csapatának. Húsz másodperccel később David Mazurek szépített. A második felvonás a kiállításokról szólt, a sok speciális játékhelyzet közben előbb Kyle Essery volt eredményes 4 a 3 ellen, aztán Vlagyiszlav Kulesov lőtte meg az 5. DEAC-gólt 5 a 3-as szituációban. Miroslav Ihnacak időt kért, a folytatásban összeállt a DAB védekezése. A harmadik játékrész közepén Azari Zsolt találatával háromgólosra csökkent az Acélbikák lemaradása. Három percre rá egy ex-Acélbika villant a DEAC-nál, Berta Ákos váltotta gólra Dósa Krisztián kiállítását, aztán Somogyi Balázs megszerezte a 3. DAB-találatot.

A DEAC 6-3-ra győzött, sikerével megelőzte a DAB-ot, valamint az FTC-Telekomot is, így feljött a 3. helyre.

debdab-deac-191127

fotó: DEAC

Csapatként sikerült ezt a meccset megnyerni

 

Miroslav Ihnacak, a DAB és David Musial, a DEAC vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 372 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Pálkövi, Dorner.
Hetényi: 92,1% (Gönczi)
K
Hughson: 85,4% (Pinczés B.)
Filbrandt, Kiss, Izacky, Mazzag, Novotny
1
Kovács B., Vuorijarvi, Dansereau, Mazurek, Azari
Léránt, Mestyán, Essery, Hári, Kulesov
2
Baker, Lendák, Silló, Somogyi B., Turcotte
Sándor, Markov, Berta, Salló, Molnár
3
Dósa, Ráduly, Németh, Tamás, Pinczés O.
Kozma
4
Ambrus E., Gebei, Gulácsi, Subotic
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:08 DEB Novotny Filbrandt Mazzag
2-0 09:29 DEB Novotny Izacky Mazzag
3-0 17:32 DEB PP Léránt Filbrandt Essery
3-1 17:52 DAB Mazurek Kovács B.
4-1 31:55 DEB PP Essery Filbrandt
5-1 33:31 DEB PP2 Kulesov Hári
5-2 50:19 DAB Azari Kovács B.
6-2 53:27 DEB PP Berta Hári Filbrandt
6-3 54:47 DAB Somogyi B. Silló Lendák
41 Kapura lövések száma 38
18 Kiállításpercek 16

Szép gólokat hozott a DEAC–DAB

   

A szerdai Erste Liga-rangadó mindegyik találata kiemelést érdemelne.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk