Újabb 6 pontos meccs jön a Titánok számára

   

Ha a Fehérvár-farm legyőzné a Gyergyót, azzal nemcsak az UTE-t előzné meg, hanem a székelyekhez is közel kerülne.

Fontos meccset nyertek meg a Fehérvári Titánok vasárnap este: a jó formában játszó és őket kis híján utolérő Hokiklub Budapestet sikerült lerázniuk. Igazi 6 pontos meccs volt ez, hiszen vendéggyőzelem esetén eltűnt volna a két gárda közt a különbség, így viszont megduplázódott a távolság. Hétfőn nem kevésbé komoly feladat vár a fiatalokra, ám ezúttal nem hátra, hanem előre tekinthetnek, ami mindenképpen könnyebbséget jelent. A vasárnapi sikerrel ugyanis beérték az Újpestet a hetedik-nyolcadik helyen, míg mai ellenfelük, a Gyergyói HK öt egységgel van előttük a tabellán, tehát erősen csökkenne a differencia. 6 pontos meccs tehát ez is, ráadásul összességében 3 szereplővel, amennyiben egy hazai győzelem felforgatná az alsóházi pozíciókat. Az UTE visszaszorulna a 8. helyre, a Gyergyó pedig új kihívót kapna a 6. pozíció megőrzéséért vívott harcában.

A válogatott szünet óta lejátszott négy mérkőzésen mindkét csapat egyformán hat pontot gyűjtött. A fehérváriak kezdésként kikaptak a Hokiklub Budapesttől, majd a megyei rangadón is, közben azonban győzni tudtak Újpesten, és mint említettük, visszavágtak a KMH-nak. Ez idő alatt a Gyergyói HK a DEAC-cal játszott oda-vissza, ezeken a meccseken egy pontot szerzett, továbbá hosszabbításban győzött a Brassó ellen, majd vasárnap a Schiller-Vasas otthonából hozta el a pontokat.

A két csapat eddig kétszer játszott egymás ellen, és mindkétszer a hazaiak nyertek: Gyergyószentmiklóson 3-1-re, Székesfehérváron 4-3-ra. Előbbi mérkőzést a mesterhármasig jutó Zagidullin vezérletével húzta be a Gyergyó, aki egy ideje már nem játszik Erste Liga-mérkőzéseken. A fehérvári találkozón két gólt szerző Jereme Tendler viszont a Vasas ellen visszatért sérülései utáni lábadozásából, rögtön gólt is lőtt, az ő jelenlétére talán számíthatunk a Titánok ellen is.

titgye

Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 1-6

   

A gyergyószentmiklósiak magabiztos győzelemnek örülhettek Székesfehérváron. Mitch Jones góllal mutatkozott be a vendégeknél.

Azonnal nyomás alá helyezték a fehérvári kaput az erdélyiek, de a vezető gólt nem tudták megszerezni. Az első két perc után éledeztek a Titánok, ők is egyre többször eljutottak a kapuig. Veszélyesebbé vált a hazaiak játéka. A 6. percben Balogh Bence fonák emelését bravúrral védte Cooke, majd Erdély takarásból leadott lövését is hárította. A kimaradt helyzetek után kontrázott a GYHK, Ryan Rupert kipattanójára Péter Zsolt ért oda a leggyorsabban (0-1). Mindkét oldalon sok volt a hiba, az elszórt korongokból éltek a felek. A harmad derekától felpörgött a mérkőzés, úgy tűnt, az oda-vissza hokiból a fehérváriak jönnek ki jobban. A 12. percben Imre Patrik lefülelt egy rossz átadást, egyedül tört kapura, Cooke eszén azonban nem tudott túljárni. Vincze Gergő még odaszúrt, Ryan Rupert megvédte kapusát, mindketten lehiggadhattak a büntetőpadon. 4 a 4 ellen folytatódott a csata, ahogy visszajöttek a kiállítottak megduplázta előnyét a vendégcsapat. Csergő váltott Gógával, aki a szélről középre húzott és eltette a pakkot Gyenes mellett (0-2). A hajrá is az erdélyieké volt, a Rupert ikrek kis híján a harmadikat is összehozták.

A szünet után megpróbálták irányítani a játékot a Titánok, de a gyergyói letámadásnak és korongszerzéseknek köszönhetően továbbra is a vendégakciók voltak a veszélyesebbek. Góga többször is tesztelte Gyenest, a kapus állta a sarat. A székelyek második sora nagyon élt, Ryan Rupert szerzett korongot, tüzelt, majd a kipattanót Péter Zsolt tette kapura, Gyenes mindkétszer bravúrral védett. A fehérváriak kapusa a 25. percig tartotta csapatát, ekkor Csergő Hunor egy csellel elküldte védőjét és a rövid felsőbe bombázott (0-3). A 28. percben Vas Márk állt ki két percre. Előnyből is betaláltak a vendégek: Vorobjov lekészített korongját Jones a kék vonalról küldte a hálóba (0-4). A mérkőzés felénél eldőlni látszott a pontok sorsa. A gyergyószentmiklósiak visszazártak, várták a fehérvári rohamokat, amiket továbbra is jó hatékonysággal szűrt meg a védelem. Leült a meccs, csökkent az iram, egy-egy kiállítás színezte csak a játékot. A 40. percben Matt Rupert használta ki a védők tétovázást (0-5). A játékban kiegyenlített nyitó harmad után ez a húsz perc már egyértelmű vendégfölényt hozott.

A záró harmadra nem sok nyitott kérdés maradt. Kiss Dávid változtatott a kapuban, Gyenes Dávid helyére a szlovén utánpótlás-válogatott Val Usnikot küldte be. Agilis játékkal nyitották a játékrészt a fehérváriak, mégis Góga lőtt kapuvasat a másik oldalon. A 46. percben a kapura törő Campbell ütközött Cooke-kal, több páros is összekapaszkodott, a Mangone–Jones kettős húzta a legtovább. A játékvezetők hosszasan tanácskoztak egymással, majd az edzőkkel, a büntetések kiosztása után folytatódott a mérkőzés. Az 54. percben két Usnik-védés után újra kirobbant a feszültség a játékosokból. Ryan Rupert és Kiss Roland bunyója volt a látványosabb, csak nehezen nyugodtak meg a kedélyek. Fehérvári létszámfór következett, Pesztunov szenzációs egész pályás passzal indította Vorobjovot, aki emberhátrányban Usnikot is felavatta (0-6). A végére a becsületgól összejött a hazaiaknak: Szabó Bence egyéni akcióját követően Zion bepofozta a kipattanót (1-6). Az erdélyiek a játék minden elemében felülmúlták a Titánokat, ilyen arányban is megérdemelten győztek, és 8 pontra növelték előnyüket vendéglátójukkal szemben.

titgyhk-191125

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Nagyon sok kérdés van a fejemben

   

Malcolm Cameron, a Gyergyói HK és Kiss Dávid, a Fehérvári Titánok vezetőedzője a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 355 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Árkovics, Bencze.
Gyenes: 82,1% (Usnik: 75,0%)
K
Cooke: 95,8% (Szakács)
Mangone, Kiss, Campbell, Madácsi, Zion
1
Ferencz Csibi, Raszulov, Csergő, Pesztunov, Vorobjov
Horváth M., Schartz, Balogh, Péter A., Dézsi
2
Góga, Jones, Péter Zs., Rupert M. D., Rupert R. J.
Imre, Vas, Nagy A., Császár, Szabó K.
3
Creanga, Nagy Cs., Elekes Darabont, Sára, Daradics
Szabó B., Erdély, Kovács, Búzás, Vincze
4
Barabás, Benedek, Kozma
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Cameron Malcolm, Hamell Christopher
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:51 GYE Péter Zs. Rupert R. J. Raszulov
0-2 13:56 GYE Góga Csergő Sára
0-3 24:22 GYE Csergő Vorobjov Pesztunov
0-4 27:22 GYE PP Jones Vorobjov Pesztunov
0-5 39:23 GYE Rupert M. D. Rupert R. J. Góga
0-6 54:35 GYE SH Vorobjov Pesztunov
1-6 56:08 FHA PP Zion Szabó B.
24 Kapura lövések száma 32
39 Kiállításpercek 41

Csergő Hunor szép csel után lőtt gólt

 

A Titánok–Gyergyói HK videó-összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum