Harmadszor is elkapná a Sportklub a címvédőt

   

A tavaszi Erste Liga-döntő idei “visszavágói” közül az első kettőt a csíkiak nyerték, az FTC-Telekom fáradtan érkezik a harmadikra.

Nincsenek könnyű napjai a Fradi játékosainak. Vasárnap még Dániában játszották le a Kontinentális Kupa-selejtezőkör harmadik összecsapását három napon belül, szerdán a Magyar Kupában győzték le az UTE-t, utána buszra szálltak már Újpesten, hogy előbb a magyar bázisú nemzetközi bajnokság legkeményebb hazai pályáján mérjék össze erejüket a Brassóval, végül szombaton a listavezető Csíkszereda otthonában meccselnek. A brassói összecsapás ráadásul 3-3-as rendes játékidő után hosszabbításba, majd büntetőlövésekbe torkollott, amelyek végén a hazai csapat örülhetett. Nem csoda, hogy Fodor Szabolcs vezetőedző is megemlítette utóbb: a csapat nem lehetett olyan friss, amilyen lenni szokott.

A történtek után a Fradi a harmadik helyről várja az Erste Liga csúcsrangadóját, egy ponttal megelőzte őt a Brassó, és a DEAC is szorosan a nyomában van, egy pont a lemaradása. A zöldek persze aligha aggódnak túlságosan a táblázat pillanatnyi állása miatt, számukra sokkal fontosabb lehet, hogy egyrészt formában tartsák magukat valahogy, másrészt legyen végre egy kis idejük a regenerálódásra. Azt gyakorlatilag így is, úgy is biztosra vehetik, hogy ha eljön az ideje, akkor a felsőházból kezdhetik majd a playoffot.

Ezzel együtt a Csíkszereda elleni meccs nem akármilyen presztízsrangadónak számít, nem lehet lazítani, az utolsó erőtartalékaikat is be kell vetniük szombat este. Annál inkább, mivel ebben az idényben még nem nyertek a listavezetővel szemben egy meccset sem, a tavaszi finálé vesztese Pesterzsébeten 5-4-es hosszabbításos sikert aratott a szezon elején, majd hazai pályán 5-2-re győzött október 11-én. Nyilvánvaló, hogy a csíkiak számára hatalmas a jelentősége a Fradi elleni meccseknek, folyamatosan fűti őket a revansvágy, mindent meg fognak tenni, hogy nyerhessenek. Az erdélyi csapat új szerzeménye, a botrányhős Garrett Clarke egyelőre egy meccsen sem játszott a Sportklubban, közérdeklődésre számot tartó kérdés a drukkerek körében, hogy vajon a címvédő ellen erre sor kerül-e.

A két csapat között mostara 20 pont a különbség – a vesztett pontok tekintetében 8 –, az előjelek alapján a hazaiak a rangadó esélyesei, ám ne feledjük, hogy ők sem pihenésből érkeznek, óriási csatába bonyolódtak péntek este az UTE ellen, amelyet izgalmas és feszült végjátékban tudtak csak behúzni.

sccftc

fotó: archív

SC Csíkszereda–FTC-Telekom 4-3

   

A listavezető harmadszor is legyőzte a címvédőt, ezúttal hosszabbításban, a zöld-fehérek 2 pontot gyűjtöttek túrájukon.

Az első játékrészben egy-egy gól született a rangadón, a másodikban viszont egy sem, a vezetést a hazaiak szerezték meg Fodor Csanád révén, majd Anssi Rantanen egyenlített. Az érdemi események zöme az utolsó harmadra koncentrálódott, amikor is előbb két góllal elléptek a csíkiak, Rokaly és Pelley volt eredményes, utóbbi emberelőnyben, 3-1 a 44. percben. A címvédő nem adta fel, bő két perc alatt egalizált a felvonás közepén, Ranttanen ismét betalált, aztán Kulmala is meglőtte a maga gólját, 3-3. A végjátékban Becze kiállítása nehezítette a ligaelső dolgát, de sikerült kivédekezni, hosszabbítás következhetett ismét, akárcsak a szezonkezdetkor Pesterzsébeten. Ezt a 62. percben a kulcsember Shalla révén behúzta a Szereda, így háromból harmadszor nyerte meg az alapszakaszban a tavaszi Erste Liga-finalisták csatáját. Egy összecsapás még hátravan, arra Budapesten kerül majd sor.

sccftc

fotó: FTC Jégkorong

Az ellenfél is remek csapat remek edzővel

   

Mestermérleg a Sportklub–FTC-Telekom Erste Liga-rangadót követően.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Tudtuk előre, hogy emocionális mérkőzés lesz, és ez így is volt két nagyszerű csapat között, amelyek tavasszal egymás ellen játszották a finálét. Megpróbáltunk kemény fizikális játékot mutatni – ami érzésem szerint sikerült –, és élni az előttünk álló lehetőségekkel. Ugyanakkor az ellenfél is megmutatta, hogy remek csapat, remek edzővel. A harmadik harmad elején sikerült meglépni, de a megingásainkat kihasználták, majd a hosszabbítást Shalla eldöntötte. Nagyon sokat dolgozott ez a sor, és örvendek, hogy a kihagyott helyzeteiket végül gólra tudták váltani. Ugyanakkor kiemelném Szamankov teljesítményét is. Örvendek és elégedett vagyok az elért eredménnyel.”

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Nagyon jó mérkőzés volt. Örülök, hogy kétgólos hátrányból sikerült visszajönnünk a meccsbe, amiért komoly energiákat mozgattunk meg. Ez nem könnyű itt Csíkszeredában, egy ilyen erős csapat ellen, de nekünk sikerült. A hosszabbításban vétettünk egy hibát, sajnos a pluszpontot nem sikerült megszerezni. A srácok beletettek apait-anyait a meccsbe, valósággal csúsztak-másztak a jégen, és jelen pillanatban ez a legfontosabb.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1950 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Péter.
Szamankov: 90,0% (Adorján)
K
Arany: 89,7% (Nagy K.)
Salló, Papp, Becze, Rokaly Sz., Taratuhin
1
Rantanen, Tóth Gergely, Pavuk, Nagy G., Tóth A.
Kuljas, Gecse, Brophey, McLean, Shalla
2
Jászai, Karmeniemi, Tóth Richárd, Kulmala, Switzer
Györfy, Láday, Bíró, Fodor, Pelley
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Gergő, Farkas L. S., Roczanov
Rokaly N., Casaneanu, Horváth
4
Boros, Hajós, Tóth Renátó, Pozsár
Morgan Jason, Hozó Levente
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:50 SCC Fodor Bíró Pelley
1-1 15:26 FTC Rantanen Switzer Kulmala
2-1 40:52 SCC Rokaly Sz. Becze Salló
3-1 43:35 SCC PP Pelley Shalla Brophey
3-2 49:07 FTC Rantanen Nagy G. Tóth A.
3-3 51:13 FTC Kulmala
4-3 61:12 SCC Shalla
39 Kapura lövések száma 30
8 Kiállításpercek 10

Rokaly Szilárd szokás szerint gyönyörűen csinálta

   

A SC Csíkszereda–FTC-Telekom Erste Liga-csúcsrangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR 8-1VÉGE
VB 19:30 HUNSLO 2-1VÉGE
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum