A Titánok veszélyesebbek, mint a szezon elején

   

Szeptemberben hatalmas volt a különbség a DAB és a Fehérvár-farm között, most azonban szorosabb csata várható a Fejér megyei rangadón.

Az Erste Liga-idény első bő hetében kétszer is meccseltek egymással a felek, akkor az Acélbikák 7-1-re és 8-1-re bizonyultak jobbnak. Igen ám, de a fehérváriakat számtalan sérülés hátráltatta eleinte, nem véletlen, hogy első nyolc meccsükön csak három pontot szereztek. Azóta sok kérdőjel kiegyenesedett, a játékuk magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá vált, a légiósok felépültek, illetve volt olyan is, akit lecseréltek. Jöttek az eredmények is, az UTE-t például kétszer is legyőzték, míg a legemlékezetesebb diadalukat az FTC-Telekom ellen aratták, amelyet november elsején 5-0-val küldtek haza. Mindezeknek köszönhetően a kezdeti nehézségek után az utóbbi 12 meccsen 17 pontot gyűjtöttek, éppen annyit, amennyit a DAB ugyanezen periódus alatt.

A dunaújvárosiak tehát akkor járnak el a leghelyesebben a saját szempontjukból, ha elfelejtik a szezon eleji könnyed győzelmeket, és teljes erőbedobással, 60 percen keresztül koncentrálva állnak bele a csatába. Ezzel együtt ők számítanak a meccs esélyeseinek, bár nem könnyíti meg helyzetüket, hogy továbbra sem számíthatnak Somogyi Balázsra, aki a Schiller-Vasas elleni mérkőzésen Inglis Ákost ütötte el szabálytalanul, amiért kétmeccses eltiltást kapott.

Az Acélbikák számára a győzelem azt jelentené, hogy ismét megközelíthetik a dobogósokat, vagyis a pénteken egymással rangadózó Fradit és Brassót, valamint a Gyergyót fogadó Debrecent. A Titánok célja viszont nem lehet más, mint folytatni a felzárkózást a GYHK-hoz és az UTE-hoz, előbbi 4, utóbbi 3 ponttal előzi őket. A fehérvári fiatalok a Magyar Kupában a DVTK Jegesmedvék ellen hangolhattak a pénteki feladatokra, és bár sima vereséget szenvedtek, a magasabb tempó nyilván jó felkészülést jelentett nekik.

dabtit-201909

fotó: DAB

DAB–Fehérvári Titánok 6-2

   

A székesfehérváriak hiába lőttek 52-szer kapura Dunaújvárosban, sima vereséget szenvedtek az Acélbikáktól.

A dunaújvárosiak kapujában Garret Hughson kapott lehetőséget, míg a székesfehérváriaknál Horváth Dominik kezdett. A DAB már a 2. percben megszerezte a vezetést, amikor egy saját harmadbeli bulit követő lendületes ellentámadás végén Silló betalált. Öt perccel később Hugo Turcotte becselezte magát a Titánok kapuja elé, majd amikor úgy tűnt, már kisodródott, ellőtte a korongot, amivel meglepte Horváthot. Nem sokkal később mindkét csapat kihagyott 1-1 emberelőnyt. A második harmad első fele nem hozott érdemi eseményt, ám a meccs közepén két gyors gólt lőtt a DAB: előbb Azari Zsolt tette be a David Mazurek sikertelen lövését követő kipattanót, majd alig 1 percre rá Silló Arnold talált közelről. A 36. percben Azari kapu mögülről érkező passzát Dansereau lőtte be emberelőnyben. Az ötödik dunaújvárosi gólt követően Kiss Dávid időt kért, Horváth Dominik helyére Gyenes Dávid érkezett. A harmadik játékrész abban hasonlított az előzőre, hogy a feléig nem történt érdemi esemény, aztán két gól született. Változás volt, hogy ezúttal nem a DAB volt kétszer eredményes: Madácsi Benedek közelről szépített, két és fél percre rá pedig Mazurek visszaállította az ötgólos differenciát. A 6-2-es végeredményt 58 másodperccel a vége előtt Vincze Gergő állította be.

A Dunaújvárosi Acélbikák a győzelmüknek köszönhetően tartják a lépést riválisaikkal a dobogóért folyó csatában.

dabtit-191122

fotó: Nagy Gergő/DAB

Próbálkoztunk, igyekeztünk, ennyi volt bennünk

   

Vezetőedzők az Erste Liga-szezon harmadik – ismét egyértelmű újvárosi győzelemmel zárult – Acélbikák–Titánok mérkőzéséről.

Miroslav Ihnacak, DAB: “Jól kezdtünk, sokat korcsolyáztunk, lőttünk két gólt. A másodikban lelassítottunk sajnos, nagy volt a nyomás rajtunk, de a kapusunk jól védett. Nagyon fontos volt a harmadik gól, utána már jól menedzseltük a meccset.+

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: “Az első harmadban nem voltuk elég élesek, kicsit görcsösen játszottunk, kaptunk két nem túl szép gólt is. A második harmad első tíz percében teljesen más arcunkat mutattuk, sok helyzetünk volt, de az ellenfél kontrákból többször is eredményes volt. Próbálkoztunk, igyekeztünk, de most csak ennyi volt bennünk.”

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Balla, Kocsány.
Hughson: 96,2% (Pinczés B.)
K
Horváth D. Cs.: 77,3% (Gyenes: 90,0%)
Kovács B., Vuorijarvi, Dansereau, Mazurek, Azari
1
Mangone, Kiss, Campbell, Madácsi, Zion
Baker, Lendák, Silló, Németh, Turcotte
2
Horváth M., Schartz, Balogh, Péter, Dézsi
Dósa, Hüffner, Subotic, Tamás, Pinczés O.
3
Imre, Vas, Nagy, Búzás, Almási
Ráduly, Gebei, Gulácsi
4
Erdély, Kovács A., Császár, Vincze
Ihnacak Miroslav, Vodila Jan
E
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:18 DAB Silló Baker Németh
2-0 06:36 DAB Turcotte Lendák Németh
3-0 30:17 DAB Azari Mazurek Dósa
4-0 31:33 DAB Silló Turcotte
5-0 35:06 DAB PP Dansereau Kovács B. Vuorijarvi
5-1 50:19 TIT Madácsi Campbell Zion
6-1 52:48 DAB Mazurek Dansereau
6-2 59:02 TIT Vincze Császár Vas
32 Kapura lövések száma 52
8 Kiállításpercek 6

Az idei harmadik DAB–Titánok összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
június 24., csütörtök
NŐI 17:00 FRAHUN 5-3VÉGE
június 25., péntek
NŐI 15:00 FRAHUN 0-1VÉGE
augusztus 6., péntek
FEL   MISDEB 
augusztus 10., kedd
FEL 19:00 JESMAC 
augusztus 11., szerda
FEL 12:00 OLLMAC 
Partnerünk
Archívum