A második hely a tét a Corona–Fradi rangadón

   

A brassói meccs mindkét résztvevőjének 40 pontja van, az FTC-Telekom lendületből érkezik, a kérdés az, hogy mennyire frissen.

Semennyit sem pihenhettek Fodor Szabolcs játékosai, hiszen azok után, hogy a hét végén a Kontinentális Kupában álltak helyt kőkemény ellenfelekkel szemben, majd szerdán 3-1-es győzelmet arattak az ősi rivális Újpest felett a Magyar Kupában, azonnal buszra szálltak, hogy pénteken már Brassóban szerepelhessenek.

A nemzetközi kötelezettségek miatt a csapat némi lemaradásban van a meccs-számot tekintve – a Corona 2-vel, a listavezető Csíkszereda 4-gyel tart többnél –, és ennek egyenes következményeként a tabellán is csalókák a távolságok. Az újabb hibátlan magyarországi túrát abszolváló Sportklub előnye például 18 pontra duzzadt, ám ez vesztett pontok tekintetében “csak” 6 egységet jelent. A másik oldalról a harmadik-ötödik pozícióban nagy csatákat vívó Brassó, DEAC, DAB hármas közelebb került a zöldekhez, annyira, hogy a Coronának ugyanúgy 40 pontja van. A legegyszerűbben persze úgy stabilizálhatná a második helyét a címvédő, ha nyerni tudná a rangadót.

Ez azonban több okból sem lesz egyszerű. Egyrészt idegenben játszanak, a szezon során először Brassóban. Másrészt a regenerálódásra tényleg nem maradt idő. Harmadrészt a kék-sárgák ligaszinten kiváló játékerőt képviselnek, és az elmúlt időszakban két további légióssal erősítettek, Jared Brownnal és Samuel Labrecque-kel. Nem véletlen, hogy a csapat sorozatban a nyolcadik meccsén szerzett pontot, és ezenközben csak két hosszabbításos vereséget szenvedett: egyszer Debrecenben, egyszer Gergyószentmiklóson kapott ki túlórában.

Az elmúlt években hozzászokhattunk, hogy a Brassó hazai pályán nem túl acélos, vagy pozitívabban fogalmazva: idegenben is van olyan jó, mint saját jegén. A helyzet idén gyökeresen megváltozott, a Patinoarul Olimpic Brasov a legfélelmetesebb katlan az Erste Ligában, a kék-sárgák a megszerezhető 24 pontból 21-et otthon tartottak, ez 87,5%-os teljesítmény. Ha estére sikerülne tovább javítaniuk a mérlegen, azzal átvennék a második helyet az FTC-Telekomtól.

ftcbra-20190922

Fotó: FTC Jégkorong

Corona Brassó–FTC-Telekom 4-3

   

Az erdélyi gárda büntetőkkel nyert a címvédő ellen, így felkapaszkodott az Erste Liga-tabella második helyére.

A kék-sárgáknál máris ott volt a csapatban a Gyergyóból frissiben igazolt Mircea Constantin, míg a vendégektől hiányzott Jere Pulli, Myles Fitzgerald és Németh Attila is, a kapuban pedig az Arany Gergelynél is fiatalabb Nagy Kristóf kezdett. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet és egy-egy gólt hozott, a zöldek részéről Rasmus Kulmala emberhátrányban talált be, a hazaiak Samuel Labrecque révén válaszoltak. A második felvonás első jegyzőkönyvbe kívánkozó eseménye Jászai kiállítása volt a 28. percben, amelyet már csak azért is meg kell említenünk, mert kihasználták az emberelőnyt a hazaiak Fowlie révén, 2-1. Hogy aztán az újabb szünetre is iksszel menjenek pihenni a csapatok, arról Tóth Renátó gondoskodott, 2-2 a 38. percben. Két 1-1-es játékrész után a harmadik már a 46. percben 1-1-re állt – és úgy is maradt –, Tóth Richárd először lőtte előnybe a zöldeket, Rabbit azonban nem hagyta, hogy sokáig örüljenek, 3-3. A hosszabbítás is döntetlenre végződött, magyarán: nem esett gól. Így jöhettek a büntetők, melyek során Tranca sikeres kísérlete bizonyult döntőnek, 4-3-ra nyert a Corona, és ezzel megelőzte ellenfelét.

bra-ftc

fotó: Corona Brassó

Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyerni tudtunk

   

Mestermérleg a Corona Brassó–FTC-Telekom rangadót követően.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: “Nagyon sok mérkőzést játszottunk az utóbbi időben, rendkívül sűrű a natárunk, rengeteget utaztunk, érthető, hogy nem voltunk olyan frissek, mint máskor. Ezzel együtt volt esélyünk megnyerni ezt a mérkőzést is, nem éltünk vele, így egy pontot szereztünk.”

Ondrej Rusnak másodedző, Corona Brassó: “Jó mérkőzés volt, mint a két csapat kiválóan játszott. Igazán szoros csatába bonyolódtunk, a szétlövés is nagyon izgalmasan alakult. Rendkívül jó ellenféllel játszottunk, így nagyon boldogok vagyunk, hogy nyerni tudtunk.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 1500 néző. Játékvezetők: Nebojsa, Nebojsa, Bandi.
Tőke: 93,8% (Polc)
K
Nagy K.: 88,2% (Arany)
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Brown, Rabbit
1
Rantanen, Tóth Gergely, Pavuk, Nagy G., Tóth A.
Bors, Labrecque, Bíró G., Gliga, Molnár Zs.
2
Jászai, Karmeniemi, Tóth Richárd, Kulmala, Switzer
Bíró O., Mihály, Péter, Tranca, Zsók
3
Hegyi, Sarcia, Tóth Gergő, Farkas, Roczanov
Haraga, Gajdó T., Bíró M., Gajdó B., Constantin
4
Boros, Hajós, Tóth Renátó, Pozsár
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:54 FTC SH Kulmala Tóth Gergő Hegyi
1-1 11:47 BRA Labrecque Zsók Péter
2-1 29:08 BRA PP Fowlie Armstrong Stephenson
2-2 37:17 FTC Tóth Renátó Hegyi Switzer
2-3 45:24 FTC Tóth Richárd Kulmala
3-3 45:45 BRA Rabbit Brown
4-3 65:00 BRA GWS Tranca
33 Kapura lövések száma 48
8 Kiállításpercek 6

Így győzte le a Brassó a Fradit a második helyért

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum