Mindkét magyar csapat bejutott a Final Fourba

   

A KMH továbbra is veretlen a szezonban, a MAC pedig vereség ellenére is ott lesz az EWHL Super Cup négyes döntőjében. A légiósok is jó hetet zártak.

EWHL Supercup

A válogatott szünet után folytatódott a nemzetközi sorozat. A KMH Budapest az SKP Bratislavát fogadta a Tüskecsarnokban szombaton és 5-2-re nyert. A magyar együttes Huszák Alexandra révén a meccs elején megszerezte a vezetést, de a vendégek a 15. percben egyenlítettek. Sőt, a második játékrész elején a szlovák gárda emberhátrányból talált be. Hiába lőtt jóval többet kapura a KMH, ebben a harmadban nem sikerült válaszolnia. Nem úgy az utolsóban: fél perc sem telt el, amikor Huszák gólt szerzett fórból, aztán ismét emberelőnyből volt eredményes az 50. percben. A KMH a következő fórt is belőtte, ezúttal Somogyi Vivien szerzett gólt. A hajrában a magyar együttes is megfogyatkozott, és a rivális a kapust is lehozva próbálta menteni a menthetőt, de ez nem sült el jól a pozsonyiaknak: Grkovic Jelena lőtte be az ötödiket az üres kapura. A KMH hibátlan mérleggel az élen áll, és természetesen ott lesz a négyes döntőben az utolsó találkozó eredményétől függetlenül.

A MAC Budapest Marilyn a kazah Ajszulu Almatival találkozott, a meccset Alsó-Ausztriában rendezték, az ellenfél volt a pályaválasztó. Az már az összecsapás előtt eldőlt, hogy a magyar együttes is ott lesz a Final Fourban, pont az SKP Bratislava, valamint a kazahok szombati vereségének köszönhetően. Az Ajszulu az első harmadban két gólt szerzett, egyet fórból, egyet hátrányból. Sok volt a büntetés mindkét oldalon, a MAC kettős előnyben is játszhatott, valamint védekezett is. A budapesti együttes többet lőtt kapura, és a 27. percben Gasparics Fanni be is talált, de az egyenlítés nem jött össze. A hajrában emberelőnyben hat a négy ellen próbálkozott a MAC, de így sem sikerült gólt szerezni, maradt az 1-2. Fodor Zoltán vezetőedző szerint a folytatásban higgadtabb játékra lesz szükség.

A két magyar együttesen kívül két német, a Memmingen és a Planegg jutott be a négyes döntőbe, de előbbi visszalépett, így az ötödik Vienna Sabres lesz még ott a mezőnyben. A Final Fourt november 30-án és december 1-jén rendezik Budapesten. A KMH-nak még van egy meccse ebben a sorozatban, az Ajszuluval játszanak szombaton.

kmh-skp

fotó: Somogyi Viktor

EWHL

Az EWHL-ben ezúttal nem léptek jégre a magyar csapatok, de jövő héten nagyüzem lesz. Kedden a MAC újra találkozik a kazah gárdával, majd szerdán a KMH is összecsap az Almatival. Hétvégén a MAC a dán Hvidovre ellen játszik páros meccset.

DEBL

Az osztrák ligában a címvédő FTC-Telekom két vereséggel folytatta. A Neuberg Highlanders 7-2-re nyert Budapesten, úgy, hogy a második harmad elején még 2-1-re a zöld-fehérek vezettek, de az osztrákok hatalmas fölényüket kihasználva fordítottak. Egy nappal később a Fradi Grazban a Devils vendége volt, és bár ezúttal is vezetett, 2-1-re kikapott.

A MAC hosszabbításban 3-2-re maradt alul a Kitzbühel/Kufstein vendégeként. A magyar csapat mindkét gólját Velcek Milica szerezte, a másodikat az utolsó percben. A fővárosi együttes sikerélménnyel zárta a hetet, hiszen 9-1-re verte a linzi Ice Cats együttesét. Velcek ezúttal is remekelt, 2+2-vel zárt.

A KMH II-es csapata a második, a MAC a harmadik helyen áll, a Fradi az ötödik. Pénteken KMH II?FTC csatát rendeznek, míg a MAC a Junior Capitals Flyers együttesét fogadja szombaton.

OB I

A MAC hét közben 18-0-ra nyert az FTC ellen. Gasparics és Pázmándi Zsófia 3-3 gólt szerzett, Mayer Fruzsina 2+4, Pintér Hanna 2+3 ponttal fejezte be a meccset.

U25-ös bajnokság

A Hatvan 8-0-ra nyert az Óbuda ellen, Kovács Mercédesz három gólig jutott. A KSI 5-2-re győzte le a DVTK-t, az utolsó harmadban másfél perc alatt három gólt szerezve. Mindkét együttesnek ez volt a második sikere.

Légiósok

Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea 7-1-re győzött a Leksand ellen pénteken, a magyar csatár neve mellé egy kétperces büntetés került be. Egy nappal később a címvédő a Brynäst 4-0-ra verte, a második gól előtt a válogatott játékos adta az asszisztot. A Pintér Lilivel felálló SDE 4-0-ra kikapott a HV71-től, majd 6-0-ra nyert a Göteborg otthonában. A Lulea a negyedik, az SDE a hatodik a tabellán.

A második vonalban Pártos Réka csapata, a Karlskrona 13-1-re győzött a Hvidovre vendégeként. A magyar hátvéd két gólpasszt adott. Csapata a második helyen áll.

Az észak-amerikai egyetemi bajnokságban Odnoga Lottiék szoros meccseken vannak túl. A Dartmouth előbb 1-1-re végzett a Quinnipiac ellen, majd 2-1-re kikapott a Princetontól. Aztán a győzelem is összejött: hosszabbítás után 2-1-a Rochester Institute of Technology (RIT) együttese ellen, és a magyar játékos mindkét gólban szerepet vállalt előkészítőként.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum