1-1-re állnak a felek a Canada Russia Seriesen

 

A hagyományos juniorszéria első találkozóját az orosz válogatott nyerte, a másodikat a QMJHL csapata húzta be nagy csatában.

2003 óta minden évben összecsap Kanadában az orosz juniorválogatott a három kanadai elit juniorbajnokság (WHL, QMJHL, OHL) csapataival. Idén az első felvonást az oroszok nyerték 4-3-ra a QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League) játékosaiból összeállított gárda ellen. A vendégek legjobbja az egyaránt 2+2-vel záró Alekszandr Hovanov, Dmitrij Zavgorodnij páros volt. Az Omszkban nevelkedett Zavgorodnij a Calgary draftoltja volt 2018-ban – mindössze a 7. kör 198. helyén –, és jelenleg Sidney Crosby egykori csapatában, a Rimouski Océanicban kergeti a pakkot, nem is akárhogyan: 18 mérkőzésen 36 pontot szerzett. A kapitány Hovanov szintén 2018-ban kelt el a játékosbörzén 3/86-osként a Minnesota jóvoltából. Ő most a Moncton Wildcats játékosa, és 14 mérkőzésen 30 pontnál jár.

A második találkozót ma hajnalban rendezték: a QMJHL-válogatott visszavágott, hosszabbításban nyert 4-3-ra. Ennek a meccsnek a hőse Raphael Lavoie volt, aki egy passz mellett két gólt szerzett, közte a győztes találatot. A Halifax Mooseheads játékosát az Edmonton draftolta idén nyáron a második körben. Ebben a szezonban 18 meccsen lőtt 13 góljával, 15 gólpasszával és 28 pontjával mindhárom kategóriában a Halifax legjobbja.

Az orosz válogatott a következő két találkozóját az OHL válogatottja ellen játssza, majd újabb két mérkőzéssel a Team WHL-lel szemben zárja. A részletes menetrendért, illetve az előző évek eredményeiért erre a linkre kattintsanak.

chl canada russia series logo

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Partnerünk