Újabb tökéletes hétvégén van túl a KMH és a MAC

 

Mindkét magyar női topcsapatunk menetel. Az amerikai egyetemi bajnokságban Odnoga Lotti két gólpasszt adott.

EWHL

A KMH Budapest a Vienna Sabres vendége volt. Először játszott a címvédőnél a szezonban a magyar válogatottban is számításba vett Averi Nooren, miközben ellenfélként találkozott Mika Väärälä, a KMH edzője és felesége, Esther Väärälä, a Vienna játékosa. A magyar csapat nem udvariaskodott, az első harmad végére 2-0-ra elhúzott: Jókai Szilágyi Kinga és Huszák Alexandra is fórból volt eredményes. A meccs derekán Somogyi Vivien is betalált, míg a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a magyar védekezéssel és Valerie Lamenta kapussal. Az utolsó harmadban Field két góljával mégis visszajött ugyan a Sabres, de a KMH megőrizte előnyét, és 3-2-es sikere után továbbra is veretlen a bajnokságban.

EWHL Supercup

A MAC Budapest Marilyn a Salzburg Eaglest látta vendégül szombaton. Bemutatkozott új csapatában a válogatottba is behívott Stacey Scott, aki az előző két szezont a KMH-ban töltötte. Alaposan belekezdett a magyar csapat, tíz perc után már 4-0-ra vezetett: Kiss Andrea duplázott, Gasparics Fanni és Pintér Hanna is betalált. A második harmadban is fölényben volt a MAC, és miután a 36. percben a vendégek szépítettek, Gasparics egy perc múlva válaszolt, visszaállítva a különbséget. Az utolsó harmadra sem változott a játék képe, jóval többet próbálkozott Fodor Zoltán együttese, és végül Horváth Imola állította be a 6-1-es végeredményt.

Egy nappal később a KMH is kiütötte a salzburgiakat. Meglepetésre az Eagles szerzett vezetést a 3. percben, de Molnár Mónika gyorsan egyenlített, aztán hét perc alatt három góllal ? Szick Dorka, Sarah Steele és Huszák jóvoltából ? fordított a magyar csapat. Dominálta a meccset a KMH, jöttek a további gólok is: Nooren, aztán fórból Szamosfalvi Petra, majd Huszák talált be ismét. A Salzburg a 35. percben még kozmetikázott az eredményes, de Somogyi a harmad utolsó percében újfent növelte a különbséget. Az utolsó harmadban még Kaitlin Lowy és Nooren volt eredményes, így 10-2-vel zárult a meccs.

A KMH a második, a MAC a negyedik helyen áll.

DEBL

Nagyüzem volt az osztrák ligában, a címvédő FTC-Telekomra három meccs várt, és ebből kettőt meg is nyert. A Linz ellen hátrányból sikerült fordítani az utolsó bő tíz percben Papacsek Réka mesterhármasával (3-1). A Graz ellen nem kellett a végéig izgulni, már a 11. percre 2-0-ra vezetett a Fradi, aztán ezt két emberelőnyös góllal toldotta meg, így 4-0-ra nyert. Papacsek ezúttal is betalált, mellette Milibák Gréta, Kárpáti Karina és Timkó Blanka volt eredményes.

Az FTC a két hazai meccs után vasárnap a Neuberg Highlandershez utazott, és csúnya, 23-1- es vereséget szenvedett. A szépítés tíz hazai gól után jött össze Timkónak. A hazaiaknál Villeneuve 9+7-tel zárt.

A KMH II a Kitzbühel/Kufstein együttesével találkozott szombaton, és 2-0-ra nyert. Puskás Noémi és Jenni Junttila talált be. Egy nappal később a Linz volt a magyarok vendége. Az osztrák csapat ezúttal is előnybe került, de az újbudaiak gyorsan fordítottak és végül 7-1-re győztek. Szelényi Lilien és Puksás Noémi duplázott, Fodor Lili, Schmidt-Natkay Alíz és Horváth Dominika egyszer volt eredményes.

A MAC is két sikerrel zárta a hétvégét. A Linz elleni 9-1-es sikerből Losonci Zsófia ás Józsa Orsolya is 2+2-vel vette ki a részét, Lőrincz Krisztina és Csiszér Tímea a gólja mellett két asszisztot vállalt. A Kitzbühel/Kufstein ellen gyorsan dűlőre vitték a dolgot a magyarok, Velcek Milica és Józsa találatával már az 5. percben kettővel vezettek. A második harmadban Pázmándi Zsófia duplázott, így megnyugtató, 4-0-s győzelem lett a vége.

A KMH a második, a MAC a harmadik helyen áll, az FTC feljött a hatodik pozícióba.

U25-ös bajnokság

A KMH 5-1-re verte az Ifj. Ocska Gábor JA együttesét. Nem hozott gólt a KSI és a Hatvan találkozója. Nyert a MAC mindkét csapata: az A együttes 9-1-re verte a DVTK-t, míg a B 3-1-re az Angelst Dunaújvárosban.

Légiósok

A svéd ligában Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea 6-2-re kikapott a HV71-től, majd 6-1-re legyőzte a Göteborgot. A Pintér Lilivel felálló SDE 2-1-re kikapott otthon az AIK-tól. A második vonalban Pártos Réka együttese, a Karlskrona 6-2-re verte a Troja-Ljungbyt. Az amerikai egyetemi ligában Odnoga Lotti csapata, a Dartmouth 1-0-ra kikapott a Yale-től, majd hosszabbításban 3-2-re verte a Brownt. Utóbbi meccsen a magyar védő két lövéssel próbálkozott és két asszisztot adott, a győztes találatban is benne volt.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum