Kerek 10 pontra növelheti előnyét a Sportklub

   

Harmadik meccsét játssza második magyarországi túráján a Szereda – ezúttal a Vasas otthonában –, és eddig minden alkalommal győzött.

A hétvége két mérkőzésén a megszerezhető pontok 100%-át begyűjtötte a Csíkszereda – az első túrán kétszer rendes játékidőben, egyszer hosszabbításban nyert –, miután a Fehérvári Titánokat 6-3-ra, az UTE-t 5-2-re győzte le. Hétfőn a papíron leggyengébb ellenfél következik a mostani háromból: a Schiller-Vasas HC otthonába látogatnak Beczéék. A két csapat között nagyobb szinte nem is lehetne a távolság: a Sportklub csupán egyszer kapott ki, emellett 13 alkalommal győzött, így 36 ponttal vezeti a tabellát. A Vasasnak két sikere van, emellett kétszer szerzett még pontot, így 8 egységgel holtversenyben utolsó a Hokiklub Budapest társaságában. Ennél is szemléletesebb talán a két csapat gólkülönbsége, a Csíkszereda 69-34-gyel áll, a Vasas mutatója ennek majdnem a fordítottja: 34-66.

Az esélyek tehát egyértelműen a vendégek mellett szólnak. Csakhogy egy dolog a papírforma, de hogy a jégen mi történik, az egy másik. Számtalanszor elmontuk már: a Vasas sokat fejlődött, így bárki ellen képes megbüntetni a koncentráció hiányát. A legutóbbi két alkalommal nem volt szerencséjük, a DEAC otthonában csak az utolsó harmadra szálltak el az esélyeik a győzelemre, a nagy rivális Titánok ellen pedig nem bírták a saját maguk által diktált tempót, a második harmadtól – Ladányi Balázs vezetőedző megfogalmazása szerint – mint a fejetlen csirkék, úgy rohangáltak a pályán. Mondani sem kell, a Csíkszereda elleni pontszerzéshez 100%-os koncentrációra és hősies küzdelemre lesz szükség, azonban miután a Hokiklub Budapest bravúrosan pontot mentett Debrecenben, és beérte a piros-kékeket a tabellán, nyilván elszántan készülnek ők is arra, hogy egy még komolyabb teljesítménnyel ellépjenek riválisuk mellől.

A Schiller-Vasas és a Sportklub már harmadszor találkozik ebben az alapszakaszban, a két szeredai mérkőzést – 6-3-ra és 8-3-ra – a Sportklub nyerte. A csíkiakat külön motiválhatja, hogy ha rendes játékidőben felülmúlják ellenfelüket, akkor kerek 10 pontra nő a fórjuk a hétvégét Kontinentális Kupa-továbbjutással töltő FTC-Telekom előtt.

scc-vas

Schiller-Vasas HC–SC Csíkszereda 2-4

   

A vártnál nehezebben nyert Káposztásmegyeren a listavezető, de nyert, így előnye 10 pontra nőtt az Erste Liga-táblázaton.

Az első harmad első felében egyenlő erők küzdöttek, majd inkább a Sportklub irányított, gól azonban ekkor még nem született. A közbülső játékrész hatalmas Adorján Örs-védéssel kezdődött, utána hiába birtokolták többet a korongot a vendégek, nem sikerült érdemben rákényszeríteniük akaratukat a piros-kék fiatalokra. Akik aztán – miként lenni szokott – meg is szerezték a vezetést, Fliszár harcolt nagyot a korongért a palánknál, a kapu felé fordult, estében is passzolni tudott, az UTE-tól igazolt Szalma első gólját lőtte a szezonban, 1-0. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, a Szereda sebességet váltott, emberelőnybe került, Rokaly egykettőre kihasználta, 1-1 a 33. percben. Gyorsan jött a fordítás is, Belov találta meg okos passzal a Szeles kapujának sarkánál ólálkodó Shallát, aki ügyesen fejezte be az akciót, 1-2. Még nem volt vége, másfél perccel később Bíró Tamás tette középre a pakkot, az eltiltásából visszatérő Kurtis McLean először volt eredményes az Erste Ligában. Az utolsó felvonásban mérséklődött a hoki intenzitása, mígnem az 50. percben a Sportklub korongot vesztett a támadó kéken, létszámfölényben szaladt el a Vasas, Rafaj még kihagyta, az ismétlést is védte Adorján, Turbucz harmadjára mégis beverte, 2-3. Röviddel ezután egyenlíthetett volna a házigazda, ám Páterka kihagyta a szólót. Még egy ideig tanácstalannak tűnt a Szereda, a Vasas hajtott az egálért, Becze ugyanakkor az 57. percben pontot tett a történet végére, közvetlen közelről beállítva a 2-4-es végeredményt. A Sportklub eddigi 6 magyarországi mérkőzésén 17 pontot szerzett, mostani túrája után 100%-os eredményességgel utazhat haza.

vasscc

fotó: Vasas Attila

Méltó ellenfelei voltunk a Csíkszeredának

   

Mestermérleg a Schiller-Vasas HC-SC Csíkszereda mérkőzés után.

Ladányi Balázs vezetőedző, Schiller-Vasas HC: „Méltó ellenfelei voltunk a nagyon erős Szeredának. A taktikai utasításokat a srácok betartották, megvolt az energia, végig mentünk hatvan percig, közel voltunk a csíkszeredai játékosokhoz, hogy ne legyen nagy területük. Most ez ennyire volt elég, de büszkék lehetünk arra, hogy az utolsó percekig megvolt az esélyünk a pontszerzésre. Ellenük ez még nem sikerült, de dolgozunk tovább, hogy előbb-utóbb összejöjjön.”

Jason Morgan vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Amikor egy nagyon gyors, fiatal csapat otthonába látogatsz, nem könnyű a helyzet, keményen dolgoztak a hazaiak. Az első harmad nem hozott gólt, nagyon jól védett a Vasas kapusa. Aztán hátrányba kerültünk, de végül sikerült fordítani, ehhez kellett Becze nagy gólja, és az is, hogy amikor nyomás alá kerültünk, Adorjánnak voltak fontos védései. Örülök, hogy amire szükségünk volt, az végül összejött.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Nedeljkovic, Nedeljkovic, Pozar, Balla.
Szeles: 91,1% (Sági)
K
Adorján: 93,3% (László)
Gáspár, Bukor, Szlama, Bödök, Schmál
1
Salló, Kuljas, Brophey, McLean, Bíró
Tornyai, Surányi, Rafaj, Székely-Mádai, Turbucz
2
Gecse, Belov, Becze, Taratuhin, Rokaly Sz.
Farkas B., Inglis, Fliszár, Páterka, Szalma
3
Farkas T., Láday, Casaneanu, Pelley, Shalla
Hetényi, Kováts, Csiki, Czakó, Márton
4
Flinta, Györfy, Horváth, Fodor, Rokaly N.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Morgan Jason, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 30:21 VAS Szalma Fliszár
1-1 32:57 SCC PP Rokaly Sz. Becze Belov
1-2 35:15 SCC Shalla Belov Casaneanu
1-3 36:51 SCC McLean Bíró Brophey
2-3 49:38 VAS Turbucz Rafaj
2-4 56:07 SCC Becze Kuljas Rokaly Sz.
30 Kapura lövések száma 45
8 Kiállításpercek 6

Nagyot harcolt Fliszár a gólpasszért

 

A Schiller-Vasas HC–SC Csíkszereda összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR ÉLŐ
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum