A hat volt a magyar csapatok nyerőszáma

 

A Supercupban és az EWHL-ben is megnyerték meccseiket csapataink. A DEBL magyar rangadóján a KMH diadalmaskodott.

EWHL Supercup

Szombaton nagyon fontos győzelmet aratott Pozsonyban a MAC Budapest Marilyn. A Tóth Enikőt, Kreisz Emmát és Németh Bernadettet nélkülöző együttes szerezte meg a vezetést a 6. percben Rónai Alexandra révén, de a szlovák csapat az első fórját kihasználva három perccel később egyenlített. A harmad vége előtt húsz másodperccel Gasparics Fanni újra a vendégeket juttatta előnyhöz. A második játékrészben jóval többet lőtt az SKP Bratislava (18-8), mégis a MAC szerezte a gólokat: Mayer Fruzsina előnyből talált be, majd Gasparics ismét eredményes volt. A folytatásban is sok kiállítást ítéltek, gyakori volt a négy a négy elleni játék. Ebből ismét csak a magyar csapat jött ki jobban, a 44. percben Rónai fórból belőtte az ötödik MAC-gólt. A pozsonyiak az 51. percben közelebb zárkóztak, de Pintér Hanna az 59. percben lezárta a meccset, 6-2 lett a vége. Németh Anikó 95,5 százalékos hatékonysággal védett.

A MAC ezzel feljött a hetedik helyre, és van esélye a final fourra, míg a KMH a második.

EWHL

A KMH Budapest a Kärnten Lakerst fogadta szombaton a Tüskesátorban, és végig fölényben játszva 6-0-ra diadalmaskodott. Már a 8. percre kettővel vezettek az újbudaiak, Kaitlin Lowy és Dabasi Réka talált be. A kanadai légiós volt ezúttal a meccs hőse: a második harmadban két és fél perc alatt még két gólt lőtt, majd az utolsó felvonásban előbb gólpasszt adott Jókai Szilágyi Kingának, végül maga is betalált még egyszer, így mesternégyessel zárt. Valerie Lamenta hibátlan teljesítményt nyújtott a kapuban.

Egy nappal később a MAC is hasonló arányban nyert a Lakers ellen. A magyar együttes az első harmadban is jóval többet próbálkozott, de gól ekkor még nem született. A jég a 24. percben tört meg, Chelsea Ball talált be. Ezt követték az újabb találatok, Gasparics és Kassidy Nauboris is eredményes volt, így a meccs derekán már hárommal vezetett a MAC. Az utolsó felvonásra maradt még három MAC-gól Ball, Pintér Hanna és Gasparics révén, ezzel a gárda a pozsonyi utazás után némileg visszafogottabb játékkal is magabiztosan győzött 6-0-ra. Németh Anikó 21 lövést hárított a kapuban.

A MAC hibátlan mérleggel, 3 győzelemmel áll a második helyen az EWHL-ben. A KMH mindössze egy találkozót játszott, de azt megnyerte, ezzel negyedik egyelőre. A KMH a soron következő hétvégén a lengyel Silesia Brackenssel játszik két meccset, míg a MAC a Bolzanóhoz látogat.

mac-kartern

fotó: MAC Budapest Marilyn

DEBL

Magyar rangadót rendeztek az osztrák bázisú ligában, amelyet a KMH Budapest II 6-1-re nyert a MAC ellen. A hazaiaknál itt mutatkozott be a kanadai bekk, Sloan Kundrinko. A KMH kapujában Tóth Zsófia állt, a MAC-nál Szigeti Ágnes védett. Az újbudaiak öt perc után Metzler Regina góljával szereztek vezetést, majd a második harmad elején Szamosfalvi Petra két perc alatt duplázott. Pázmándi Zsófia szépíteni tudott a meccs felénél, de Szick Dorka is betalált a KMH részéről. Az utolsó harmad végén Szamosfalvi belőtte saját harmadik gólját, majd Jenni Juttila a hatodikat.

Az FTC-Telekom nem járt sikerrel az EAC Junior Capitals Flyers ellen. Bécsben a címvédő szerzett vezetést Milibák Gréta révén a 10. percben, de a hazaiak fordítottak. Erre gyorsan válaszolni tudott a Fradi, Papacsek Réka duplájával az első harmad végén 3-2-es előnnyel vonulhattak pihenőre. A második harmad elején az osztrák együttes egyenlített, majd hiába adódott sok ferencvárosi lehetőség, a 40. percben a vezetést is megszerezte a Flyers. A bécsiek az 55. percben újabb gólt lőttek, és mivel a Fradi emberhátrányban játszotta le az utolsó bő két percet, nem tudott közelebb zárkózni, 5-3-as vereséget szenvedett.

A KMH II százszázalékos mérleggel áll, a MAC neve mellett egy győzelem és egy vereség szerepel, az FTC még nem szerzett pontot.

Szombaton a MAC a Neuberg Highlanderst fogadja, a KMH a DEC Devils Grazzal játszik, míg vasárnap fordított lesz a felállás.

U25-ös bajnokság

Két mérkőzést rendeztek vasárnap. A KSI első győzelmét ünnepelhette, 11-4-re verte az Óbudai HA-t. Kelemen Kitti és Péter Csilla is 4-4 gólt szerzett. A másik találkozó jóval szorosabban alakult: a hatvaniak hátrányból fordítva 2-1-re nyertek az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia ellen.

Légiósok

A svéd bajnokságban a magyar érdekeltségű csapatok az összes meccsüket elveszítették a héten. Jókai Szilágyi Zsófia csapata, a Lulea 2-1-re maradt alul a Djurgardennel szemben, majd hosszabbításban 4-3-ra a Linköpingtől is kikapott. A magyar támadó a harmadik sorban szerepelt. Az SDE-ben ezúttal sem játszott Pintér Lili, a csapat pedig 4-0-ra kikapott a Brynästől, majd hosszabbítás után 4-3-ra a Leksandtól.

A svéd második ligában Pártos Réka csapata, a Karlskrona továbbra is hibátlan, miután 3-2-re verte a Trollhättanst.

Az amerikai egyetemi liga rajtjára készülő Dartmouth a McGill ellen játszott barátságos meccset. Odnoga Lottiék 6-0-ra kaptak ki, a magyar védő háromszor lőtt kapura.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum