Továbbra is első hazai pontjaiért hajt a HKB

   

A Hokiklub képtelen nyerni a Tüskecsarnokban, pedig rendre szoros meccseket játszik.

Az a Corona Brassó lesz szombat este Gröschl Tamás együttesének vendége, amely minap véget ért remek győzelmi sorozatának köszönhetően felkapaszkodott a dobogóra. Ezen a héten ugyanakkor még nyeretlen Július Pénzes csapata, lévén, hogy előbb a Csíkszeredai Sportklubtól kapott ki hazai jégen 0-4-re, majd az UTE otthonában sem tudott diadalmaskodni, igaz, 1 pontot elhozott. Ahhoz, hogy a kék-sárgák túrája ne legyen kudarcos, növelniük kell a sebességet. A Hokiklub elleni után még egy meccsük lesz Magyarországon – rangadó a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában –, ennek tükrében is fontos lenne sikerre vergődniük. Ez esetben ugyanis a DAB semmiképp se tudná máris visszaelőzni őket. Ugyanakkor figyelmeztető jel lehet számukra, hogy már buktak egy “kiscsapat” otthonában: a Schiller-Vasas éppen ellenük szerezte meg első győzelmét a szezonban.

Ladányi Balázs csapatának azóta a második sikere is megvan – Gyergyóban hajtottak végre bravúrt pénteken –, ami a Hokiklub számára rossz hír, a juharlevelesek hátránya ugyanis az utolsó előtti piros-kékek mögött ezzel már 4 pont. De tényleg nehéz úgy tartani a lépést, hogy saját pályájukon képtelenek pontot szerezni Szappanosék. Ötből ötször kaptak ki a Tüskében, annak ellenére, hogy több ízben is közel jártak a sikerhez. Nem volt ez másként pénteken sem, amikor háromszor egyenlítettek a DEAC ellen, ám a végjátékot elrontották. Legfeljebb annak örülhettek, hogy ezúttal három gólt lőttek, ennyit egyetlen korábbi meccsükön sem tudtak. Nem vitás, hogy nem a Brassó az az ellenfél, amelynek a kárára biztosan el lehet indulni felfelé, de most már muszáj minden szalmaszálba belekapaszkodni.

hkbbra

Hokiklub Budapest–Corona Brassó 5-3

   

Megérdemelten szerezte meg szezonbeli első hazai pontjait Gröschl Tamás csapata.

Az első harmadban kontrollálta a mérkőzést a “suttyomban” két kiváló légióssal megerősített Hokiklub Budapest – amelyből hiányzott viszont Adam Rossignol és Szécsi Patrik –, és megérdemelten szerezte meg a vezetést is, Németh Árpád egy kontra végén szépen lőtt a vas mellé, 1-0. A 22. percben fura góllal növelték előnyüket a hazaiak a MAC-kölcsönjátékos Lőczi révén. Tőke kapus és egy Brassó-védő addig bizonytalankodott, amíg a fiatal csatár elvette és bekotorta a pakkot, 2-0. A játékrész közepén Bíró Ottó előnyből szépített, ám kisvártatva jött egy újabb bravúros megoldás, Pihlqvist hagyta ki a helyzetét, ám a korong visszakerült hozzá a kapu mögött, okosan a hálóőrre lőtte hátulról, úgy ment be, 3-1. A Brassó nem hagyta annyiban, Molnár Zoltán a harmadik játékrész elején ismét közelebb hozta övéit. Erre is volt válasza a HKB-nak, Szűcs István előnyben lőtte meg szokásos gólját, 4-2. Ezt követően megint a Brassó dominált, Zsók gyötörte be a harmadikat az 56. percben. Az 58.-ban páros kiállítást ítéltek a játékvezetők, a Corona ekkor lehozta kapusát, de öt a négy ellen addig fárasztották a KMH-s védőket, amíg maguk is elfáradtak, elvesztették a játékszert, Philqvistnek volt ideje rákészülni, egész pályás üres kapus lövéssel állította be az 5-3-as végeredményt.

A Hokiklub története során először győzte le a Brassót, úgy, hogy egyúttal első pontjait szerezte a szezonban hazai jégen, bónuszként alaposan megdöntve idei gólrekordját is, ami péntek óta 3 volt. A különbség ismét csak 1 pont a kilencedik Schiller-Vasas HC és a tizedik Hokiklub között. A Corona aktuális túrája eddigi két meccsén mindössze 1 pontot szerzett, és vasárnap a Dunaújvároasi Acélbikák otthonába látogat.

7 vereség után nehéz lemenedzselni egy meccset

 

Gröschl Tamás, a HK Budapest vezetőedzője mellett Németh Árpád csatár és Ondrej Rusnák, a Brassó másodedzője nyilatkozott.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 392 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Szabó, Vincze.
Sylves: 93,5% (Kiss)
K
Tőke: 87,9% (Polc)
Reiter, Hovinen, Pihlqvist, Szűcs, Sátek
1
Armstrong, Stephenson, Fowlie, Plante, Rabbit
Bugár, Lévai, Szappanos, Koski, Petres
2
Boriszenko, Bors, Péter, Tranca, Bíró G.
Fejes, Lakatos, Albert, Izsák, Lőczi
3
Mihály, Harrison, Bíró M., Gliga, Zsók
Berry-Lamontagna, Kedves, Kreisz, Pápa, Németh
4
Bíró O., Szabó, Gajdó B., Molnár Z., Gajdó T.
Gröschl Tamás, Suoraniemi Niko
E
Pénzes Július, Rusnák Ondrej
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:58 HKB Németh Lőczi Bugár
2-0 21:50 HKB Lőczi
2-1 28:03 BRA PP Bíró O. Péter Boriszenko
3-1 35:53 HKB Pihlqvist Berry-Lamontagna Sátek
3-2 44:47 BRA Molnár Z. Bíró M.
4-2 47:16 HKB PP Szűcs Pihlqvist Sátek
4-3 55:42 BRA Zsók
5-3 58:06 HKB EN Pihlqvist
33 Kapura lövések száma 46
8 Kiállításpercek 12

Ez a különleges gólok mérkőzése volt

   

A Hokiklub Budapest–Corona Brassó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum