Tíz gólt lőtt a KMH a fiatal MAC-nak

 

A vesztes csapat edzője elégedettebb volt a magyar bajnoki mérkőzés után.

Egy héten belül harmadszor találkozott egymással a két legerősebb magyar női csapat, a KMH Budapest és a MAC Budapest Marilyn. A szombati EWHL Supercup-meccs után ismét az OB I-ben csaptak össze a felek a Tüskecsarnokban. A címvédőnél Huszák Alexandra és Sarah Knee nem játszott, a MAC-nál jóval több volt a hiányzó, a légiósok és a válogatottak szinte mindegyike kihagyta a találkozót, így döntően a DEBL-csapat fiataljai kaptak lehetőséget. A KMH alaposan bekezdett, már a negyedik percben két góllal vezetett, előbb Lowy lőtt nagy gólt egyéni akció végén, majd Szick Dorka talált be egy szépen kipasszolt támadásból. Aztán Dabasi Réka percei következtek, kétszer volt eredményes, míg egy gól előkészített Jókai Szilágyi Kingának.

A hazai csapat a második harmadra kapust cserélt, az addig egy lövést kapó Valerie Lamentát a magyar válogatott Stephanie Nehring váltotta, akinek ez volt az első meccse a szezonban. A 25. percben Somogyi Vivien növelte a különbséget, majd egy perccel később Lowy ismét betalált. A meccs közepén a MAC is kapust cserélt, Szabó Fruzsina helyett Szigeti Ágnes állt be. A vendégek egyre bátrabban támadtak, többször is eljutottak a kapu elé, és végül második emberelőnyüket kihasználták a 37. percben Pázmándi Zsófia révén.

Az utolsó harmad sokáig visszafogott játékot hozott, voltak lövések mindkét oldalon, komolyabb veszély nélkül. A hajrát nyomta meg a KMH, és egy perc alatt háromszor is betalált. Előbb Szick volt eredményes egy szép kapáslövéssel, majd Dabasi kotort be egy lecsorgót. A tizediket Ungár Rebeka lőtte emberhátrányból. A vége 10-1 lett, és a KMH továbbra is hibátlan mérleggel áll a magyar bajnokságban. Legközelebb november végén játszik egymással a két élcsapat a magyar bajnokságban, de a következő rangadóra csak péntekig kell várni, akkor a DEBL-keretek csapnak össze.

Szilágyi Levente másodedző, KMH: “Láttuk a bemelegítéskor, hogy az ellenfél fiatal csapattal áll fel. Nem ilyen meccsre készültünk. Így is kértük a lányokat, hogy amiket gyakoroltunk a hét folyamán, azokat a helyzeteket próbálják meg visszaadni és tökéletesíteni a Lakers elleni szombati találkozóra. Próbálunk minden egyes nappal, minden meccsel szintet lépni, és egy-egy dologban jobbnak lenni, hogy a végén elérjük a céljainkat. A 10-1-es eredmény ellenére a MAC becsületesen helytállt, míg mi sok hibával játszottunk, gyakran elhagytuk a korongot, nem korcsolyáztunk vissza. Előfordult, hogy egy ember felvitte a korongot, a többiek meg szurkoltak neki. Nehezebb volt felpörögni, de szerencsére a játékosok sem voltak elégedettek. A három pont megvan, de elfelejtjük ezt a játékot. Beleállunk a melóba, dolgozunk tovább a céljainkért. Szerencsére van még idő a szombati éles meccs előtt, hogy rendet tegyünk a fejekben és a játékunkban.”

Fodor Zoltán vezetőedző, MAC: “Elégedett vagyok azzal, ahol tart a csapatom. Eredménykényszer nélkül léptünk jégre, a fiatal játékosok fejlesztése kulcsfontosságú számomra és a klub számára is. Ez volt az egyik legfontosabb szempont, amikor létrehoztuk az EWHL-csapatunkat. Szerettem volna lehetőséget adni a fiataloknak, akik nem tudnak még rendszeresen játszani az EWHL-ben vagy a Supercupban. Jó esély volt számukra, hogy egy topcsapat ellen egy ilyen meccsen tudták kipróbálni magukat. Az elmúlt időben sok sérültünk, betegünk volt, a hét végén dupla meccs vár ránk, ezek miatt pihentettem a magyar húzóembereket és a légiósokat. Tudjuk, hogy a KMH előttünk jár, profi csapat, amely tavaly is megnyerte a bajnokságot. Megpróbáltunk mindent kiadni magunkból az elmúlt meccseken. Ez még nagy falat volt, és a lányoknak is új élményt jelentett a derbi. Sok pozitívumot láttunk a vereségek ellenére, jó, élvezhető meccseket játszottunk, a szurkolóktól is ilyen visszajelzéseket kaptunk. Folytatjuk a szisztematikus munkát, gőzerővel fejlesztjük az utánpótlást.”

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum