KMH Budapest?MAC Budapest Marilyn 5-0

   

Az országos bajnokság keretében lejátszották szerdán a két magyar női topcsapat első idei meccsét. Képgalériát és videó-összefoglalót is mutatunk.

A MAC némileg tartalékosan állt fel sérülések miatt, míg a KMH-nál először szerepelt újra a keretben a magyar válogatottal divízió 1/A csoportos világbajnok Stephanie Nehring, a kapuban ugyanakkor továbbra is az utóbbi hetekben remeklő Valerie Lamenta jutott szóhoz.

A KMH már az első harmadban is többször próbálkozott, mint ellenfele, és a 18. percben meg is szerezte a vezetést: Huszák Alexandra volt eredményes kapásból, kihasználva a második emberfórt. A meccs derekánál Somogyi Vivien növelte az előnyt, szép mozdulattal lőtte el Kiss-Simon Franciska remek átadását. Négy perccel később az előkészítő is betalált, bombagóllal zárva le egy gyors akciót. Az utolsó harmadra is maradt két KMH-gól a számtalan helyzetből. A 43. percben Dabasi Réka kotort be egy lecsorgó korongot, majd a hajrában Szick Dorka talált be kontra végén, ezzel lett 5-0. Kiss-Simon 1+3-mal, Huszák és Dabasi 1+1-gyel, Sarah Knee két assziszttal zárt. A másik oldalon Gasparics Fanninak volt a legtöbb lövése, szám szerint 7, de ezúttal nem talált be. Németh Anikó 57 védett lövéssel fejezte be a meccset.

A két együttes szombaton este a Kisstadionban újra játszik az EWHL Supercup keretében, majd jövő szerdán ismét a Tüskecsarnokban találkoznak OB I-es rangadón.

Mestermérlegünk is van. Szilágyi Levente, a KMH másodedzője így nyilatkozott: “A mérkőzés elején mindkét csapaton érződött az izgalom, és az, hogy volt csapattársak, a válogatott tagjai találkoztak. A vezetés megszerzése után a második harmadtól nyugodtabban játszottunk, visszatértünk arra a rendszerre, amit kértünk, átvettük az irányítást. A harmadik harmadban is jó és fegyelmezett játékot nyújtottunk.” Fodor Zoltán, a MAC vezetőedző pedig így: “Jó kis rangadó volt. Tanultunk a meccsből. Jól játszottunk, volt néhány hibánk, amiket szombatra ki kell javítanunk. Megyünk tovább, köszönjük az ellenfélnek a fair játékot és a színvonalas mérkőzést.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum