Új edzőkkel próbálhat lendületet venni az UTE

   

Az Erste Liga-játéknap kérdése, hogy a Baróti–Virág duónak sikerül-e felráznia a lila-fehéreket.

Két olyan csapat csap össze Székesfehérváron, amelyek igencsak messze vannak a csúcsformájuktól. A házigazda Fehérvári Titánoktól a ligába történt visszatérésük óta jóval masszívabb eredményeket szoktunk meg. Kiss Dávid vezetőedzőnek nincs könnyű dolga, rengeteg volt a távozó nyáron, az új fiataloknak pedig bele kell szokniuk a felnőtt hokiba. Nyilván az sem segíti őket, hogy négy légiósuk közül a szezonban még csak ketten tudtak pályára lépni. Ugyanakkor az is szembetűnő, hogy mennyire megnehezíti a csapat a saját dolgát. A Titánoktól megszoktuk, hogy a legkevesebb büntetést ők szedik össze, ám ezúttal ez is másképp van. A “hagyományosan” fegyelmezetlen Brassót is megelőzve a fehérvári fiatalok vezetnek a kiállításlistán, meccsenként több mint 14 perccel. Mivel az emberhátrányos védekezésük az egyik legrosszabb a ligában, ez azt jelenti, hogy meccsenként átlagosan két kapott gólról indulnak. Ez óriási hendikep egy ilyen tapasztalatlan csapat számára. Az elmúlt két idényben a Titánok mindig megviccelték első találkozójukon a lilákat, hogy ez ezúttal is így legyen, ahhoz mindenképpen javulni kell játékban és a fegyelem tekintetében egyaránt.

Hogy mégsem esélytelen a Volán-farm, az azért van, mert ugyancsak válságban levő ellenfél érkezik hozzá. Az UTE eddigi szereplése nehezen érthető. Az előszezon vereségsorozata folytatódott a bajnokság kezdetén is. A papíron az egyik legerősebb játékoskerettel rendelkező lilák rögtön a Hokiklub Budapest elleni hazai vereséggel sokkolták a híveiket, és bár négy vereséget követően két győzelem jött, a Vasas elleni szenvedés a büntetőkkel kivívott győzelem ellenére is Szilassy Zoltán vezetőedző állásába került. Azok azonban tévúton járnak, akik mindent a vezetőedző nyakába szeretnének varrni, van adósságuk a játékosoknak is bőven. A kórusból talán csak Sikorcin ragyog ki, aki két gyengébb szezon után újra legszebb napjaira emlékeztetően játszik, 3 gólnál és 4 gólpassznál, valamint +4-es mutatónál tart, és csak a Hokiklub elleni meccsen nem szerzett pontot. De például a lobbanékony természetű Jared Brown a 3+3-ja mellé vastagon mínuszos, és a többi légiós is adós a kiemelkedő teljesítménnyel. Az akadozó gépezetet jelzi, hogy a védekezést mindig is első számú prioritásként kezelő és az emberhátrányos játékra nagy hangsúlyt fektető Szilassy Zoltán volt csapata egyelőre a legrosszabbak között van a speciális játékokban. Ennek okát is csak találgatni tudjuk, de az biztos, hogy a csapatot átvevő Baróti Zsoltnak és Virág Csabának lesz mit tennie, miként több kulcsjátékos számára is becsületbeli ügy kell legyen a lendületvétel az edzőváltást követően. Baróti Zsolt mindenesetre blogunknak azt mondta: “Most csak és kizárólag a fehérvári mérkőzésre koncentrálunk, ahol nem lehet más a célunk, mint a győzelem. A legsürgetőbb, hogy mentálisan felrázzuk a csapatot. A keret kitűnő játékosokból áll, akik nem felejtettek el hokizni.” A nap kérdése, hogy ez a “mentális felrázás” sikerrel jár-e.

TIT-UTE_20190304_SAE_4909

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Fehérvári Titánok–UTE 6-3

   

Az újpestieken az edzőváltás sem segített: kétgólos előnyről kaptak ki az emberfórjait kiválóan kihasználó fehérvári farmcsapattól.

A Titánok kapujában Szeles Martin kezdett – a székesfehérváriaknál a kanadai Paul Zion az első Erste Liga-mérkőzésére készült –, míg az UTE edzőpárosa Márkus Leventének szavazott bizalmat. A találkozó elején a vendégek vezettek több támadást. A harmad közepén emberelőnybe kerültek a hazaiak, ám nemhogy nem használták ki a fórt, Benk és Csamango összjátékából előbbi lőtt emberhátrányos gólt. A 17. percben kétgólosra nőtt az UTE előnye: a Titánok nem tudtak felszabadítani, Odnoga Mátyás lecsapott a korongra, és szép cselek után betalált a hazai kapuba. Nem sokkal később szépíthetett volna a Fehérvár, ám Dézsi Bence büntetőjét védte Márkus. A játékrész végén másfél percen át 5 a 3 ellen támadhattak a Titánok, eredménytelenül.

A középsó harmad sokáig eseménytelenül telt, aztán a 29. percben egy késleltetett kiállítás során a Titánok felálltak 6 az 5 ellen, a korongjáratás végén Vas Márk passzát a debütáns Paul Zion verte be kapásból. Öt perccel később eljött az első UTE-emberelőny, ami kimaradt. A harmadik játékrész 57. másodpercében gáncsoltak egy székesfehérvárit, a fórt Zion révén gólra váltották a Titánok. Az egyenlítést követően két perccel meg is fordították a meccset: videobírózást követően érvényesnek ítélték Balogh Bence gólját. A harmad közepén újra 5 a 4 ellen támadhattak a hazaiak, mely során Zion lövését Márkus nem tudta megfogni, a szabadon maradt korongot Mihály Ákos kotorta be, ezzel kétgólosra növelte a székesfehérváriak vezetését. Az UTE hajtott a felzárkózásért, ám megtörte a lendületét Jared Brown kiállítása. A Titánok az ötödik emberelőnyüket is kihasználták, Nagy Ákos lőtte be a Colin Campbell próbálkozása utáni kipattanót. Az utolsó előtti percben egy tilos felszabadítást követő bulinál Eric Pance kétgólosra csökkentette a különbséget. A Baróti–Virág duó időt kért, lehozta kapusát, mindez arra volt elég, hogy Campbell egy üres kapus góllal beállítsa a 6-3-as végeredményt.

titute-20191002

fotó: Fehérvári Titánok

20 percnyi jégkorongért 1 pontot sem adnak

   

Az UTE részéről Virág Csaba nyilatkozott, a Fehérvári Titánoktól Kiss Dávid vezetőedző beszélt a két csapat mérkőzéséről.

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 321 néző. Játékvezetők: Nedeljkovic, Nedeljkovic, Kedves.
Szeles: 92,9% (Gyenes)
K
Márkus: 79,2% (Duschek)
Vas, Horváth M., Campbell, Dézsi, Péter
1
Varga, Rusk, Benk, Pance, Sikorcin
Szabó B., Kiss R., Balogh, Mihály, Zion
2
Carlson, Nagy N., Brown, Csamango, DiDiomete
Imre, McCutcheon, Almási, Madácsi, Nagy A.
3
Henderson, Kovács Attila, Kovács S., Nemes, Odnoga
Erdély, Kovács Alex, Vincze G., Búzás
4
Pokornyi, Horváth Á., Daadou
Kiss Dávid, Arany Máté Dániel
E
Baróti Zsolt, Virág Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:20 UTE SH Benk Csamango
0-2 17:00 UTE Odnoga Kovács S.
1-2 28:54 FHA Zion Vas Balogh
2-2 41:28 FHA PP Zion Madácsi Balogh
3-2 43:21 FHA Balogh Mihály Vas
4-2 48:38 FHA PP Mihály Madácsi Zion
5-2 55:36 FHA PP Nagy A. Campbell Péter
5-3 58:47 UTE Pance Sikorcin Nagy N.
6-3 59:59 FHA EN Campbell Dézsi
25 Kapura lövések száma 42
2 Kiállításpercek 10

Az UTE székesfehérvári vereségének góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 6-1VÉGE
VB 16:00 HUNKOR 6-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 4-3 HVÉGE
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 1-2VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 4-3VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 2-0VÉGE
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 2-3VÉGE
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 3-2 HVÉGE
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 4-2VÉGE
VB 16:00 ITAKOR ÉLŐ
VB 19:30 HUNSLO INFO
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum