Az volt a célom, hogy Amerikában hokizhassak

 

A 17 éves Szekeres Tamás már első gólját is meglőtte a USPHL Premierben érdekelt Boston Jr. Bruinsban.

Szekeres Tamás 2017 nyarán hagyta el Magyarországot: az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémiáról Kanadába, az International Hockey Academyhez igazolt. Az IHA a Canadian Sport School Hockey League (CSSHL/CSSVHL) két Midget besorolású divíziójában is indít csapatokat, a Prep a legmagasabb osztálynak, a Varsity Tier 1-2-es szintnek felel meg. ?15 évesen szüleim közölték velem a jó hírt, hogy lehetőségem nyílik a tengerentúlon játszani. Rögtön menni akartam, a próbajáték jól sikerült, így bekerültem a csapatba.?

Szekeres jobbára a Varsity csapatnál kapott lehetőséget, első szezonjában 28 meccsen 20, majd 18 találkozón 13 pontot szerzett, emellett bemutatkozott a Prep csapatnál is. ?Kanadában töltött időm jó és különleges volt. A hetek, hónapok előrehaladtával rengeteget tanultam. Az elején nehézkesen indult a beilleszkedés, de aztán minden egyre jobban alakult. A bajnokság kemény volt, sok nehéz meccset vívtunk, de beilleszkedtem a csapatba, megálltam a helyemet. A bajnokság során több showcase-re sor került Egyesült Államokban és Kanadában is, de voltak hagyományos meccseink is. A showcase egy minitorna, amikor a hétvége során egy helyszínen játszunk 3-5 mérkőzést különböző csapatok ellen.?

A tavalyi szezon során egy másik magyar játékos, László Márk is Szekeres csapattársa volt, aki az idén már a MAC utánpótlásában szerepel. Felmerül a kérdés, hogy nem fordult-e meg Szekeresben is a hazatérés gondolata: ?Nem, nekem volt egy célom, és ezt követtem.?

Idén nyáron váltásra szánta el magát, az amerikai USPHL Premier bajnokságban szereplő Boston Junior Bruinshoz szerződött: ?Mindig is az volt a célom, hogy egyszer Amerikában hokizhassak. Az edzők és a játékostársak segítségével kikerültem a Junior Bruins próbajátékára, ahol beverekedtem magam a csapatba. Hallottam, hogy több magyar játékos is ebben a ligában játszik, már várom, hogy találkozhassak velük a jégen. Örülök, hogy ide kerülhettem, megpróbálom magamból a lehető legtöbbet kihozni.?

A USPHL Premier már elindult, a Bruins két mérkőzésen van túl, és bár ezeket elvesztette, Szekeres megszerezte első gólját: ?Uticában kezdtük a szezont egy nagyon erős csapat ellen. A liga irama jó, sok tapasztalt és idősebb játékost lehet látni a jégen, csak a javamra válhat, hogy juniorbajnokságban játszom. Az egyesületnek nagyok az elvárásai felénk. Az edző jelenlegi teljesítményem alapján a második sorban számol velem, és emberelőnyben is a jégre küld.?

A szezon végén divízió 1/B csoportos ifjúsági világbajnokságot rendeznek Asiagóban: ?Minden sportoló álma a címeres mez és a világbajnoki részvétel, nagyon szeretnék ott lenni áprilisban a válogatottban? ? mondta erről a 17 éves jégkorongozó, aki részt vett az augusztusi olimpiai reménységek tornáján az U18 caspatban, és két assziszttal vétette észre magát.

szekeres

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum