Menetel a KMH, fontos meccset nyert a MAC

   

Magyar rangadót rendeztek a svéd bajnokságban. Heti összefoglalónk a női jégkorong eseményeiről.

EWHL Supercup

Harmadik meccsét is megnyerte a sorozatban a KMH Budapest. Az újbudaiak a Tüskecsarnokban fogadták a német Planegget, amely a 6. percben előnybe került, miután Zorn bekotort egy kipattanót. Öt perccel később Kaitlin Lowy egyenlített emberelőnyből:  nem klasszikus fóros gól volt, hanem egy gyors akció, amelynek végén a légiós fonákkal emelt a kapuba. A KMH aktívabban játszott, a vezetést az első harmad utolsó percében Huszák Alexandra szerezte meg, lövése átcsúszott a kapus lábai között. A második harmadban többet próbálkozott a Planegg, gólt mégis a hazaiak lőttek, ismét Huszák talált be kapásból, szépen kijátszott emberelőnyös figurából. A folytatásban a KMH biztos védekezéssel őrizte előnyét, noha az ellenakciók veszélyesek voltak. Az utolsó játékrészben Szamosfalvi Petra lőtt be egy kipattanót a 44. percben. A hajrára a vendégek a kapust is lehozták, de nem sikerült betalálniuk. A KMH kapujában Valerie Lamenta ezúttal is jól védett, 25 lövést hárított. A 4-1-es siker után KMH ? amely szombaton a Vienna Sabrest fogadja majd ? az egyedüli veretlen együttes a ligában.

kmh-ewhl-sv

fotó: Somogyi Viktor

A MAC Budapest is megmérkőzött a Planegg együttesével a Supercupban. A Gasparics Fannit, Kiss Andreát és Németh Bernadettet nélkülöző együttes az első harmadban kétgólos hátrányba került, és bár a 30. percben szépített Pintér Hanna, az egyenlítés nem jött össze. A magyar alakulat bátran játszott, sokat próbálkozott, de a mindent eldöntő találatot Reyes szerezte az 53. percben.

A fővárosiak egy nappal később az Ingolstadt ellen javíthattak. Erre a meccsre visszatért Gasparics. A MAC már 55 másodperc után gólt szerzett, Nauboris átadását Rónai Alexandra lőtte be, majd negyed óra elteltével Kreisz Emma növelte a különbséget Gasparics passzából. A magyar együttes kiválóan játszott az első harmadban, kevés lövést engedett az ellenfélnek, egyedül azt lehetett bánni, hogy a fórokat nem sikerült kihasználni. A második felvonásban is maradt a hazaiak fölénye, és az emberelőnyös játék is jobban működött: a 24. percben Rónai volt eredményes. Az utolsó harmadot megnyomta az Ingolstadt, ekkor a MAC védekezett többször hátrányban, és két gólt szerezve izgalmassá tették az utolsó tíz percet a németek. A nyomást kibírta a magyar csapat, Németh Anikó jól védett, a védelem is stabilan állt a lábán. A 3-2-es győzelem volt a MAC első sikere a sorozatban.

?Jól játszottunk, magas hőfokon. Örülök, hogy a lányok egymásért tudtak küzdeni végig, 60 percen keresztül. Nagyon büszke vagyok rájuk, szeretném, ha ezt a tendenciát és ezt a csapatmunkát folytatnánk a jövőben? ? mondta a klub honlapjának Fodor Zoltán vezetőedző. A MAC vasárnap a Vienna Sabres ellen játszik az EWHL-ben hazai közönség előtt.

OB I

A hazai bajnokság első mérkőzésén a KMH 17-0-ra győzött az FTC-Telekom ellen. Jókai Szilágyi Kinga már 11 másodperc után gólt szerzett, és a folytatásban sem állt le a címvédő, amely összesen 79 lövéssel próbálkozott. Huszák Alexandra 6+2-vel, Dabasi Réka 4+1-gyel, Kaitlin Lowy 3+3-mal zárt. Szerdán a MAC fogadja az FTC-t.

U25

A címvédő FTC már a második percben 2-0-ra vezetett a MAC B csapata ellen, és végül 4-1-re nyert, ezzel a második mérkőzését is behúzta. A legnagyobb különbséggel a MAC A csapata győzött: az Óbuda HA elleni 16-0-s sikerből Dettrich Szilvia hat góllal vette ki a részét. Megnyerte első meccsét a KMH (4-1 a Hatvan ellen), az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (9-3 a KSI ellen) és az Angels is (5-2 a DVTK-val szemben).

Légiósok

A svéd bajnokságban összecsapott a két ?magyaros csapat?, az SDE és a Lulea. A találkozót a vendégek nyerték 3-0-ra, az utolsó öt percben két gólt szerezve. Pintér Lili és Jókai Szilágyi Zsófia is a harmadik sorban kapott szerepet saját együttesében. Előzőleg a Lulea 2-1-re kikapott az AIK-tól, azon a meccsen a magyar csatár nem játszott. A Pintér Lilivel felálló SDE viszont győzött, kétgólos hátrányból fordítva 4-2-re a Modo ellen.

Mindkét együttes egyszer kapott ki eddig, az SDE 9 ponttal a második, a Lulea 6-tal ötödik a ligában egyelőre.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum