Csíkszeredában játsszák a forduló rangadóját

   

Az UTE a fővárosi Erste Liga-csúcsrangadón kitett magáért, de győznie nem sikerült. A Sportklub ellen sem lesz könnyű dolga.

Nem kezdett rosszul az Erste Ligában a Sportklub, hiszen a megszerezhető 6 pontból 5-öt eltett, ugyanakkor lehet hiányérzet is Jason Morgan vezetőedzőben, a játékosokban és a szurkolókban is az eddigi produkció kapcsán. A Schiller-Vasas a meccsük feléig kifejezetten jól tartotta magát és vezetett is, a Brassó kétgólos hátrányból egyenlített – itt büntetőkkel lett meg a 2 pont –, majd két nappal később román bajnokin a Corona már rendes játékidőben nyerni tudott a Vákár Lajos Műjégpályán. Hatékonyság, koncentráció, speciális játék – jelölte meg Morgan a csapat egyelőre gyengébb pontjait. Biztosak lehetünk abban, hogy a kanadai szakember vezetésével az elmúlt napokban ezeken erőteljesen dolgoztak. A Szereda kerete még úgy is bombaerős, hogy Radim Valchar játékára nyilván nem kerülhet sor. Ráadásul a csíki közönség által teremtett hangulat komoly támogatást jelent a csapatnak, erre nyilván nagy szükség lesz péntek este is, amikor egy igen erősnek tartott ellenfél érkezik vendégségbe.

Ez akkor is igaz, ha az UTE borzasztóan kezdte az idényt. A hullámzó előszezont követően a Hokiklub Budapest elleni hazai vereség és a mutatott játék tovább sokkolta a lila híveket. Szerencséjükre másodjára az FTC-Telekom volt az ellenfelük, ilyenkor pedig kötelező mindent kitenni a pályára. Így ki is derült, hogy az Újpest mégsem lesz rossz csapat. Az első harmadban kapott két gyors gólt követően komoly karaktert mutatva beérték az ellenfelet, majd a vezetést is megszerezték, és egy perccel a vége előtt győztesnek látszottak. Végül egy pontot szereztek, de ez után a meccs után a szurkolók inkább csak az eredmény miatt szomorkodtak. Az elvárás nem lehet más, mint hogy ugyanezzel a mentalitással küzdjön a továbbiakban is a csapat, és a játék fokozatosan csiszolódjon. Ebben kisebb fennakadásokat okozhat, hogy Devin DiDiomete kétmeccses eltiltása miatt nem vehet részt az erdélyi túrán. A Csíkszeredában is lesz hiányzó, Salló Alpár szintén eltiltás miatt nem játszhat, Papp Szabolcs csapatkapitány ellenben visszatérhet.

SCC-UTE

fotó: Csíkszeredai Sportklub, Pál Zoltán

SC Csíkszereda–UTE 4-3

   

A Sportklub egy fordulatos mérkőzésen hosszabbításban otthon tartott két pontot az újpestiekkel szemben.

Az UTE egy új játékost nevezett a mérkőzésre: a 20 éves Daadou Ádám Finnországból tért haza az Erste Ligába. A találkozó gyakorlatilag újpesti emberelőnnyel indult, miután Vjacseszlav Belov már a 10. másodpercben kiült a büntetőpadra. A vendégek nem éltek a lehetőséggel, a harmad közepén pedig ők kerültek létszámhátrányba. Nemes büntetése két gólt is hozott: előbb Eric Pance talált be hátrányban, aztán Andrej Taratuhin volt eredményes 5 a 4 ellen. A folytatásban mindkét csapat kihagyott 2-2 fórt, majd a 34. percben Flinta Botond kiállításából Cody Carlson juttatta újra vezetéshez az UTE-t. A második harmad végén megszületett az első 5 az 5 elleni gól, Rokaly Szilárd egyenlített. A harmadik felvonás elején Rodney Pelley révén már a Sportklubnál volt az előny, ám 4 percre rá Carlson egalizált 4 a 4 elleni játék során. Miután a rendes játékidő nem hozott több gólt, túlórára került sor. A hosszabbítás 40. másodpercben Becze Tihamér lezárta a meccset.

A Sportklub túlórában 4-3-ra győzött, szombaton a Hokiklub Budapestet fogadja, míg az UTE a Gyergyói HK otthonában folytatja erdélyi túráját.

SCC-UTE_20190104

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Csíkszeredában defenzívebben kell jégkorongozni

   

Mestermérleg a Sportklub–UTE összecsapás után.

Jason Morgan, Csíkszeredai Sportklub: “Úgy gondolom, uraltuk a mérkőzést, de az Újpestnek van jó pár remek támadó szellemű játékosa, illetve Duschek remekelt a kapuban, és ez elég volt, hogy pontot raboljanak. Ilyen a jégkorong. Adtunk nekik egy hátrányos és egy előnyös gólt a hibáinkból. A támadójátékunkkal és azzal, amit mutatunk az offenzív zónában, elégedett vagyok, de például a speciális játékunkon javítanunk kell. Még az idény elején vagyunk, több játékosunknak ezek az első meccsei a ligában, hozzá kell szokjanak. Idő kell ahhoz, hogy összeszokjunk, jobb legyen a csapatszerkezetünk, de meg vagyok róla győződve, hogy ez az idő előrehaladtával egyre jobb lesz.”

Szilassy Zoltán, UTE: “A hatvan perc alapján úgy találom, hogy jobban játszottunk. Másképp, más felfogásban dolgoztunk, hiszen itt Csíkszeredában defenzívebben, korongbiztosabban kell jégkorongozni, mert az ellenfélnél kiváló játékosok voltak eddig is, és most talán még jobbak, akiknek ha helyet és időt adunk, akkor sok mindent meg tudnak oldani. Azt gondolom, ennek a résznek megfeleltünk, sajnos megint egy rossz elváltásos gólt kaptunk a hosszabbításban, és Becze van annyira gólérzékeny, hogy ezt kihasználja. De azt gondolom, annak ellenére, hogy sok javítani valónk van, és a szezon elején vagyunk, hogy igazából két pontot elveszítettünk most.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1750 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi.
Szamankov: 88,9% (Adorján)
K
Duschek: 91,3% (Márkus)
Papp, Belov, Becze, Shalla, Taratuhin
1
Varga, Carlson, Brown, Odnoga, Pance
Láday, Kuljas, Rokaly Sz., McLean, Pelley
2
Henderson, Pokornyi, Benk, Csamango, Sikorcin
Farkas T., Gecse, Bíró, Fodor, Casaneanu
3
Rusk, Kovács A., Kovács S., Nemes, Vincze
Flinta, Györfy, Horváth L., Rokaly N., Sándor
4
Fekete, Godó, Horváth Á., Daadou
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 10:57 UTE SH Pance Rusk Brown
1-1 11:47 SCC PP Taratuhin Shalla Papp
1-2 33:22 UTE PP Carlson Brown Nemes
2-2 39:07 SCC Rokaly Sz. Pelley
3-2 44:26 SCC Pelley McLean Flinta
3-3 48:11 UTE Carlson Benk Sikorcin
4-3 60:40 SCC Becze Papp
46 Kapura lövések száma 27
12 Kiállításpercek 12

Két szép szóló egy meccsen Csíkszeredában

 

Az egyiket Pance, a másikat Pelley csinálta meg, de Becze Tihamér döntő találata se volt kutya.

A Sportklub–UTE Erste Liga-rangadó összefoglalója.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum