Hárman is eltiltással kezdik az Erste Liga-szezont

 

Papp Szabolcs az előző döntő utolsó találkozójáról hozott magával 2 meccset, Németh Péter és Izsák Róbert az előszezonban harcolt ki eltiltást.

A Sportklub csapatkapitányának ügyéről még áprilisban, az FTC-Telekom?SC Csíkszereda Erste Liga-finálé utolsó mérkőzését követően beszámoltunk. Akkor a fegyelmi bizottság úgy ítélte meg, hogy Papp Szabolcs szándékosan sérülést akart okozni ellenfelének, és ezért 2 meccsről eltiltotta. Mivel az ilyen szankciók nem törlődnek az idény végeztével, a játékos most fogja kihagyni csapata első 2 összecsapását. A vonatkozó határozat természetesen publikus.

Ugyancsak 2 meccsről maradhat távol kezdésként a dunaújvárosi Németh Péter, aki a Schiller-Vasas HC elleni felkészülési mérkőzésen ütötte le hátulról Belényesi Gábort. Az MJSZ fegyelmi bizottsága szerint: ”a Dunaújvárosi Acélbikák csapatának játékosa ütközött ellenfelével. Németh Péter a korong megjátszásának szándéka nélkül ellenfelét hátulról hát-nyak magasságában, botját magasba emelve találta el. A Vasas SC játékosát az ütközés hátulról olyan testhelyzetben érte, amikor magát védeni nem tudta, korongot nem birtokló játékos lévén ütközésre nem számított. A játékos megsérült, a játékot folytatni nem tudta, az esetet követően kórházi kezelésre szorult. A Játékvezetők az esetet nem észlelték, azzal kapcsolatban büntetést nem szabtak ki. A fegyelmi bizottság megállapítása szerint Németh Péter az ellenfelének szükségtelenül nagy erővel, magas bottal nekiütközött, belerohant. Az ütköző játékosnak tudatában kell lennie ellenfele testhelyzetének, támadhatóságának, és mindent meg kell tennie azért, hogy a sérülésveszélyes helyzetet elkerülje.” Németh ezek után kihagyja a DAB Fehérvári Titánok és Gyergyói HK elleni meccseit. A határozatot ide kattintva tudják teljes egészében elolvasni.

Izsák Róbert, a Hokiklub Budapest jégkorongozója egy találkozótól lesz kénytelen távol maradni. Az fb a rendelkezésére bocsátott felvételek alapján megállapította: “a Hokiklub Budapest csapatának játékosa ellenfele lágyékára szándékosan nagy erővel felütött. Izsák Róbert a korong megjátszásának szándéka nélkül ellenfelét olyan testrészen ütötte meg, amivel könnyen súlyos sérülést okozhatott volna. A játékvezetők az esetet nem észlelték, azzal kapcsolatban büntetést nem szabtak ki.” A csatár az UTE elleni pénteki vendégjáték során lesz kénytelen pihenni. A határozatot itt találják.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum