Senki sem tudja, hogy kinél vannak a nyerő lapok

 

Az elődöntőnél nem szeretnénk alább adni az Erste Ligában ? nyilatkozta blogunknak Julius Pénzes, a Brassó vezetőedzője.

Közeledik az előszezon vége, a csapatok sorra játsszák le utolsó felkészülési mérkőzéseiket. A magyar és az erdélyi klubok mindegyikét megkeressük, hogy értékeljék az elmúlt időszak fejleményeit és számoljanak be várakozásaikról. Elsőként Kiss Dáviddal (Fehérvári Titánok) beszélgettünk, másodjára Julius Pénzest, a Corona Brassó vezetőedzőjét kerestük meg kérdéseinkkel.

A kék-sárgák komoly igazolásokkal jelezték nyáron, hogy idén komolyabb szerepet szeretnének játszani az Erste Ligában. Ennek megfelelően a munkára is nagy figyelmet fordítottak. ?A felkészülésünket viszonylag korán elkezdtük a hazai játékosokkal ? árulta el blogunknak a “másodállásban” a román válogatottat is a divízió 1/A-ba repítő mester. ? Először szárazon dolgoztunk, majd augusztustól már jégen gyakoroltunk. A légiósaink fokozatosan csatlakoztak hozzánk, ebben a pillanatban hat szerződtetett külföldi hokisunk van. Úgy gondolom, amit terveztünk, azt el tudtuk végezni, most már a játékrendszerünk finomításán dolgozunk. Közismert, hogy valamennyi külföldi játékosunkat lecseréltük, és az eddig látottak alapján elégedett vagyok az újak kiválasztásával.?

A Cenk aljára tavasszal, az elődjével elvesztett Erste Liga-negyeddöntőt követően visszatért, majd máris román bajnoki címet szerzett tréner izgalmas ligaküzdelmekre számít. ?Biztos vagyok benne, hogy a bajnokság színvonala magasabb lesz, mint korábban. Jobb légiósok érkeztek a csapatokhoz, és ők sokat segíthetnek a hazai hokisoknak a fejlődésben. Az idei Erste Liga jobbnak és kiegyenlítettebbnek tűnik, a csapatoknak nehezebb dolguk lesz. Tavaly a negyeddöntőben búcsúztunk, az idén elődöntőnél nem szeretnénk alább adni, de inkább még tovább mennénk. Nagyon bízom a hazai játékosainkban, akiken folyamatosan érezni a fejlődést. Úgy gondolom, most igazán kiegyensúlyozott keretünk van, amelyben mindenkinek megvan a helye és a szerepe. Azt még nehéz lenne megmondani, hogy ki a legesélyesebb a végső győzelemre. A csapatok a kitűnő játékosok szerződtetésével alaposan megkeverték a kártyákat. Most még senki sem tudja, kinél vannak a nyerő lapok.?

Penzes-1

A Corona Brassó 2019-es felkészülési mérkőzései:

augusztus 15., csütörtök, 15:00: Szlovákia U20?Corona Brassó (Gyetva) 6-5
augusztus 16., péntek, 18:00: HC07 Detva (SVK-1.)?Corona Brassó (Gyetva) 2-0
augusztus 17., szombat, 14:00: MHK 32 Liptovsky Mikulás (SVK-1.)?Corona Brassó (Gyetva) 2-3 bü.
augusztus 24., szombat, 16:00 Corona Brassó?Gyergyói HK (Brassó) 3-2

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum