Hydro Fehérvár AV19–HK Nitra 3-1

   

A magyar EBEL-csapat kiváló teljesítménnyel nyerte meg idén is az Ifj. Ocskay Gábor-emléktornát.

A két szurkolótábornak köszönhetően pokoli hangorkán fogadta a csapatokat a torna döntőjének elején. Kuralt fokozhatta volna a hangerőt, de közelről mellé durrantott. A 4. percben Versteeg szabálytalankodott, Harty csapattársát védendő azonnal ott termett a nála egy fejjel magasabb kanadai előtt, akinek tettét a játékvezetők sem hagyták megtorlatlanul, nem volt szükség a bunyóra. Az első Volán-emberelőny gólt nem, de lendületet hozott, Szabó Bence korongja Hanuljak kapusról vágódott fölé. Az iramra ezúttal sem lehetett panasz, ahogy a keménységre sem, az ütközéseknél nem kímélték egymást a játékosok. A harmad derekán Caladi szólózott, Ouzas védett, majd egy rossz csere után Rais is egyedül törhetett kapura, de kisodródva az oldalhálót találta el. Fordult a kocka, Erdély megszerezhette volna a vezetést, lövése után a korong átcsorgott a kapuson, aki hanyatt vágta magát, így elakadt benne a játékszer. A fizikális játékban Szabó Krisztián és Pupák is egymásra talált, a fehérvári 11-es ellenfele csípőhasználatát sérelmezte. A 14. percben Yogan elviharzott a szélen, Hanuljak ezúttal is a helyén volt, majd Erdély addig kapirgált, míg lövőhelyzetbe nem került, ismét a vendégkapus lett a végállomás. A hajrá nyitrai fölényt hozott, alaposan körbelőtték a hazai kaput. Az utolsó két percre emberelőnybe kerültek Mezeiék, jól zárt a hazai védelem, gól nélküli állásnál mehettek pihenőre a felek.

A középső harmadban sem lassítottak a csapatok. Az agresszív nyitrai harcmodor nehézzé tette a korong kihozatalát, ennek ellenére Yogan többször is veszélyeztetett. Ouzas sem unatkozott a kapujában, bár továbbra sem esett gól, pörgős volt a meccs. Még tovább növelte a tempót a Järvenpää-csapat: a 28. percben Szabó Bence lőhetett, Hanuljak üggyel-bajjal hárított, majd Tikkanen bombája a kapus fejvédőjéről vágódott vissza a mezőnybe. Pár másodperccel később Timmins keresztbe lőtt korongját Lehtonen felvarrta a felsőbe (1-0). Komoly tűzijáték után megérdemelt hazai vezetés. A gól után emberelőnyből is betalált a Volán: Kuralt kapott tökéletes passzt a kapu mögül, és nem hibázott (2-0). Akárcsak az első napon a Nowy Targot, ezúttal is megsorozta megroggyant ellenfelét a Fehérvár: a 35. percben Kuralt a felezővonalról indulva gyönyörű cselekkel lerázta őrzőit, lekészített korongját Yogan vágta a hálóba (3-0). A szlovákok keménykedéssel és szabálytalanságokkal próbálták megtörni a Volán lendületét, Harty és Scheidl összekapaszkodtak, a komolyabb bunyó megint elmaradt. Az utolsó helyzet is a remek harmadot hozó házigazda előtt adódott. A büntetőpadról visszatérő Szabó Bence lövését Hanuljaknak kellett védenie.

A vendégek nem adták fel, csilingelő kapuvassal indították a záró harmadot, majd ugyanebben a percben a korábban Fehérváron is megfordult Blackwater góljával kettőre zárkóztak (3-1). A szépítő gól után Scheidl ziccerét bravúrral védte Ouzas. Ez már felébresztette a hazaiakat, Stipsicz lövése jelezte, ezúttal nem akarják leadni a háromgólos előnyüket. Busenius kiállítását sikerült átvészelni, de hamarosan újra a szlovákok kerültek fölénybe. Nagyot változott a meccs képe a középső harmadhoz képest, Ouzas bravúrjaival őrizte a Volán a kétgólos előnyt. Az 50. percben Campbell is mehetett a büntetőpadra, ezt a hátrányt is kivédekezték Tikkanenék. Fokozódott a nyitrai nyomás, betalálni viszont nem tudtak a vendégek. A hajrára kicsit ki is fogytak a szuflából, és a végén Mezei kiállítása eldöntötte a mérkőzést. A Fehérvár AV19 két remek mérkőzésen aratott győzelemmel tisztelgett Ifjabb Ocskay Gábor emléke előtt, és bizakodva várhatja az EBEL-rajtot.

hydro

fotó: Hydro Fehérvár AV19 facebook

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
szeptember 20., vasárnap
EL 19:15 MACDEB 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 25., péntek
FELK 09:45 UTEVAS 3-3VÉGE
FELK 18:00 MISKOS 2-1 HVÉGE
EL 18:30 DEBFTC 4-3 HVÉGE
ICEHL 19:15 G99AVS 6-4VÉGE
szeptember 26., szombat
EWHL 13:20 KMHMAC 3-1VÉGE
szeptember 27., vasárnap
EL 16:30 FTCMAC 5-4 HVÉGE
    • M4 SPORT+
szeptember 28., hétfő
KHL 18:30 DMOSZP 
    • SPORT 2
szeptember 29., kedd
KHL 18:00 AVGJOK 
    • SPORT 2
EL 18:30 DEBBRA 
szeptember 30., szerda
EL 18:30 FTCSCC 
október 1., csütörtök
KHL 18:30 DMOTRK 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum