Hydro Fehérvár AV19?HK Nitra 3-1

   

A magyar EBEL-csapat kiváló teljesítménnyel nyerte meg idén is az Ifj. Ocskay Gábor-emléktornát.

A két szurkolótábornak köszönhetően pokoli hangorkán fogadta a csapatokat a torna döntőjének elején. Kuralt fokozhatta volna a hangerőt, de közelről mellé durrantott. A 4. percben Versteeg szabálytalankodott, Harty csapattársát védendő azonnal ott termett a nála egy fejjel magasabb kanadai előtt, akinek tettét a játékvezetők sem hagyták megtorlatlanul, nem volt szükség a bunyóra. Az első Volán-emberelőny gólt nem, de lendületet hozott, Szabó Bence korongja Hanuljak kapusról vágódott fölé. Az iramra ezúttal sem lehetett panasz, ahogy a keménységre sem, az ütközéseknél nem kímélték egymást a játékosok. A harmad derekán Caladi szólózott, Ouzas védett, majd egy rossz csere után Rais is egyedül törhetett kapura, de kisodródva az oldalhálót találta el. Fordult a kocka, Erdély megszerezhette volna a vezetést, lövése után a korong átcsorgott a kapuson, aki hanyatt vágta magát, így elakadt benne a játékszer. A fizikális játékban Szabó Krisztián és Pupák is egymásra talált, a fehérvári 11-es ellenfele csípőhasználatát sérelmezte. A 14. percben Yogan elviharzott a szélen, Hanuljak ezúttal is a helyén volt, majd Erdély addig kapirgált, míg lövőhelyzetbe nem került, ismét a vendégkapus lett a végállomás. A hajrá nyitrai fölényt hozott, alaposan körbelőtték a hazai kaput. Az utolsó két percre emberelőnybe kerültek Mezeiék, jól zárt a hazai védelem, gól nélküli állásnál mehettek pihenőre a felek.

A középső harmadban sem lassítottak a csapatok. Az agresszív nyitrai harcmodor nehézzé tette a korong kihozatalát, ennek ellenére Yogan többször is veszélyeztetett. Ouzas sem unatkozott a kapujában, bár továbbra sem esett gól, pörgős volt a meccs. Még tovább növelte a tempót a Järvenpää-csapat: a 28. percben Szabó Bence lőhetett, Hanuljak üggyel-bajjal hárított, majd Tikkanen bombája a kapus fejvédőjéről vágódott vissza a mezőnybe. Pár másodperccel később Timmins keresztbe lőtt korongját Lehtonen felvarrta a felsőbe (1-0). Komoly tűzijáték után megérdemelt hazai vezetés. A gól után emberelőnyből is betalált a Volán: Kuralt kapott tökéletes passzt a kapu mögül, és nem hibázott (2-0). Akárcsak az első napon a Nowy Targot, ezúttal is megsorozta megroggyant ellenfelét a Fehérvár: a 35. percben Kuralt a felezővonalról indulva gyönyörű cselekkel lerázta őrzőit, lekészített korongját Yogan vágta a hálóba (3-0). A szlovákok keménykedéssel és szabálytalanságokkal próbálták megtörni a Volán lendületét, Harty és Scheidl összekapaszkodtak, a komolyabb bunyó megint elmaradt. Az utolsó helyzet is a remek harmadot hozó házigazda előtt adódott. A büntetőpadról visszatérő Szabó Bence lövését Hanuljaknak kellett védenie.

A vendégek nem adták fel, csilingelő kapuvassal indították a záró harmadot, majd ugyanebben a percben a korábban Fehérváron is megfordult Blackwater góljával kettőre zárkóztak (3-1). A szépítő gól után Scheidl ziccerét bravúrral védte Ouzas. Ez már felébresztette a hazaiakat, Stipsicz lövése jelezte, ezúttal nem akarják leadni a háromgólos előnyüket. Busenius kiállítását sikerült átvészelni, de hamarosan újra a szlovákok kerültek fölénybe. Nagyot változott a meccs képe a középső harmadhoz képest, Ouzas bravúrjaival őrizte a Volán a kétgólos előnyt. Az 50. percben Campbell is mehetett a büntetőpadra, ezt a hátrányt is kivédekezték Tikkanenék. Fokozódott a nyitrai nyomás, betalálni viszont nem tudtak a vendégek. A hajrára kicsit ki is fogytak a szuflából, és a végén Mezei kiállítása eldöntötte a mérkőzést. A Fehérvár AV19 két remek mérkőzésen aratott győzelemmel tisztelgett Ifjabb Ocskay Gábor emléke előtt, és bizakodva várhatja az EBEL-rajtot.

hydro

fotó: Hydro Fehérvár AV19 facebook

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum