A szlovák harmadvonalban indul a Pesterzsébeti HC

   

A Farkasoknak eddig nem volt felnőttcsapatuk. Dobos Tamás vezetőedzőt kérdeztük arról, hogy mik a céljaik északi szomszédainknál.

Új csapat tűnt fel a szlovák 2. Liga, azaz a harmadosztály meccsbeosztásában: a magyar PHC. A rövidítés a Pestererzsébeti Farkasok Hockey Clubot jelöli, amely először méreti meg magát ilyen szinten. Érdemes itt megemlíteni, hogy magyar részről utoljára a Hokiklub Budapest, azaz a KMH járt a szlovák harmadvonalban, amely 2016 és 2018 között két idényt töltött ott, mielőtt az Erste Ligához csatlakozott volna.

“A juniorcsapatunkkal az előző két évben már versenyeztünk Szlovákiában, most pedig szintet lépünk ? kezdte blogunknak Dobos Tamás vezetőedző. ? Az ok nagyon egyszerű, ugyanakkor némileg kényszerű is. Vannak játékosaink, akik a juniorból már kiöregedtek, nekik szerettünk volna játéklehetőséget biztosítani annak érdekében, hogy ne vesszenek el a magyar hoki számára. Másrészről a junior és ifi hokisainknak is remek perspektíva, hogy a magyar utánpótlás-bajnokságoknál magasabb szintű felnőttbajnokságban fejlődhetnek. A szlovák 2. Liga ugyanis bár alapvetően amatőr versenysorozat, a csapatok tele vannak idősebb, de korábban komoly bajnokságokban ? például az Extraligában ? tapasztalatot szerzett játékosokkal.?

A szlovák harmadvonalban a legutóbbi szezonban 17 csapat szerepelt, és már akkor is volt köztük egy külföldi, mégpedig az egykoron szebb napokat látott lengyel Sanok. A bajnokságot a HK Levice nyerte, amely idén már a másodosztályban indulhat.

A pesterzsébetiek kerete ugyanakkor nemcsak fiatalokból áll majd. ?A csapat mintegy fele felnőtt hokisokból tevődik össze, némelyiküket a civil életükből próbáltam visszacsábítani. A liga a mi céljainknak kifejezetten erős, módot ad a fiataljainknak, hogy elhagyjanak az utánpótlásban beléjük rögzült rossz szokásokat, gyorsabban olvassák a játékot, nagyobb tempóra legyenek kényszerítve. A hét végén kint voltunk egy felkészülési tornán, ahol másodikok lettünk. Az ellenfeleinknél rendkívül rutinos játékosok léptek jégre, emberelőnyben és -hátrányban különösen erősek voltak, időnként a kapura lövésekért is vért izzadtunk. Azt persze látni kell, hogy lekorcsolyázni nem fognak bennünket, az idősebb játékosoknál a kondi már nem a régi, viszont olyan technikai képzettséggel és rutinnal rendelkeznek, hogy alkalmanként szétpasszoltak bennünket. De pontosan azért megyünk oda, hogy ezeken a területeken fejlődjünk. Heti egy mérkőzésünk lesz, ez a csapat számára kezelhető terhelés. Az eredmény másodlagos addig, amíg azt látom, hogy a gárda maximálisan odateszi magát, és az idő előrehaladtával érezhető lesz a fejlődés.?

A PHC indulásának mindazonáltal van még egy különlegessége. A liga kérésére ugyanis Érsekújváron lesz a klub hazai pályája. A vezetőedző erről azt mondta, hogy az összes csapatot tekintve ez volt a legoptimálisabb megoldás a távolságok miatt. Az erzsébetiek az első, szeptember 21-ei fordulóban szabadnappal indítanak, majd 28-án Pozsonyba utaznak, 5-én pedig a Senicát fogadják.

A Dobos Tamás által blogunk számára megadott keretben jó néhány ismerős név felbukkan. Ilyen például Dancsfalvi Norberté, aki 2016/17-ben a DHK meghatározó hokisa volt, mielőtt a debreceni gárda felfüggesztette működését, vagy éppen Fekecs Norberté, aki annak idején az UTE-ban és a Ferencvárosban is megfordult. Vannak továbbá néhányan olyanok, akik az Erste Liga-bajnok FTC-Telekommal együttműködve a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban és a PHC-ban is megmutathatják magukat: közéjük a kapus Maros Botond, a védő Pozsár Márk és a csatár Tóth Renátó tartozik.

A szlovák harmadvonalbeli Pesterzsébeti HC játékoslistája: Bozsó Kristóf, Maros Botond, Simon Nemcic, Dmitro Kubrickij kapusok; Pozsár Márk, Benke Dorián, Modok Levente Máté, Pálfi Márk, Horváth Tamás, Dienes Krisztián, Tóth András Márton, Hegedűs Ferenc védők; Szeredi Gergely Ferenc, Stefánek Bálint, Bugár Csaba, Dancsfalvi Norbert, Huszár András Tamás, Hódi Krisztián, Illyés Albert, Antal Norbert Bendegúz, Fekecs Norbert, Kocsondi Márk, Hegyi Dominik, Tóth Renátó csatárok.

phc

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum