Zalaegerszegen most nem terveznek profi csapatot

 

A nyugat-magyarországi városban egyelőre lekerült a napirendről az Erste Liga-indulás, most az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak.

Mint arról blogunk is beszámolt, júniusban tragikus körülmények között elhunyt Neubauer Tibor, a Zalaegerszeg Jégsportjáért Alapítvány elnöke, az egerszegi jégkorong legfőbb, legodaadóbb szervezője. Az Egerszegi Titánok azonban túllépve a nehézségeken már a következő szezonra készülnek. ?Nagy veszteség számunkra Tibor halála, de folytatjuk a munkát, ami ő elkezdett ? mondta blogunk érdeklődésére Bauer Bori, a Titánok sportszervezője. ? Az U8-tól az U16-os korosztályig indítunk csapatokat a következő szezonban, illetve felnőtt együttesünk az OB II-be nyújtja be nevezését. Tavalyi U18-as keretünk tagjai nagyrészt továbbtanultak vagy más klubba igazoltak, ezért a következő évben ifjúsági csapatunk nem lesz. Bízom benne, hogy jövőre ismét elindulhatunk ebben a korosztályban is.?

Korábban mi is írtunk róla: a zalai megyeszékhelyen már azt tervezték, hogy megcélozzák a felnőtt profibajnokságot. Ezek az elképzelések az asztalon vannak még? ?A közeljövőben nem tervezzük profi csapat indítását. A fő feladatunknak egy erős utánpótlásbázis felépítését és fenntartását tekintjük, amiben eddig is sikeresen tevékenykedtünk.?

A különböző korosztályok rövidesen már a jégen gyakorolhatnak. ?A száraz edzések augusztus 1-jén elkezdődtek, a jég várhatóan két hét múlva lesz készen. Szükség is lesz rá, hiszen közel 150 igazolt játékosunk várja, hogy a hosszú nyári szünet után végre jégre léphessen. Saját csapataink mellett más klubok is érkeznek ide edzőtáborozni, és most már valóban kitűnő körülményeket tudunk biztosítani mindenki számára.”

Az elmúlt két évben a zalaegerszegi jégcsarnok teljes felújításon esett át. “Az idén nyáron két új öltözőt alakítottunk ki, mert a csapatok egyszerűen már nem fértek el. Ütemesen növekszik ugyanis a jégkorongozó gyerekek száma. A toborzást folyamatosan végezzük, a nagycsoportos óvódásokat már szervezett keretek között hozzuk ide korcsolyázni, de a közönségkorcsolyázás alatt is van mód arra, hogy az érdeklődők az edzőktől lessék el a fogásokat, vagy próbálják ki a hokisok felszerelését. A célunk továbbra is az, hogy minél több gyerek jöjjön hokizni, és az így megerősített korosztályos csapataink jó eredményeket érjenek el a bajnokságokban.?

Je?gare?na

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum