Csak szép emlékeim vannak Magyarországról

 

Ismét a szlovák Extraligában játszhat az Újpestről távozó Karol Csányi, akit hazánkban töltött éveiről kérdeztünk.

Szlovákiába visszatérve az extraligás HK Nitrában folytatja pályafutását az újpesti szurkolók egyik kedvence. A 28 éves Karol Csányi a Patriot Budapest-es évét is beleszámítva eddig öt idényt töltött Magyarországon, ebből négyet a lila-fehéreknél. Újpesti MOL/Erste ligás szezonjaiban 144 mérkőzésen lépett jégre, amelyeken 88 pontot jegyeztek fel a neve mellé, 45 gól és 43 assziszt formájában. A magyar válogatottban 22 meccsen kapott bizalmat, 3 gólig és 2 gólpasszig jutott, és ott volt a 2017-es divízió 1/A világbajnokságon is Kijevben.

?Ha visszatekintek ezekre az évekre, tényleg csak szép emlékeim vannak Magyarországról, az elsőtől kezdve a legutóbbi szezonomig ? mondta blogunknak a csatár. ? Rengeteg kitűnő embert ismerhettem meg, a játékosoktól az edzőkig, és persze külön ki szeretném emelni a szurkolókat is.?

Habár a mondás azt tartja, az idő megszépíti az emlékeket, mi azért kíváncsiak voltunk, hogy melyik volt a legrosszabb, illetve a legjobb pillanat számára ebben az öt évben. ?Habár valóban nincsenek igazán rossz dolgok, amelyekre vissza tudnék gondolkodni, volt egy rémisztő esemény, ami nagyon bennem maradt. Talán négy éve történt, a Fehérvárral játszottunk bajnoki mérkőzést, amikor az ellenfélnél Devon Krogh nyakát megvágta a saját csapattársának a korcsolyája. Nagyon vérzett, de a jelenlévők jól reagáltak, gyorsan jött az orvosi segítség, és a játékos végül gyorsan felépült abból a szörnyű sérülésből. A legjobb emlékem az Újpesttel szerzett két bronzérem és persze a kijevi világbajnokság volt. Ezek a pillanatok örökké velem maradnak.?

Karol Csányi a saját bőrén tapasztalhatta meg a magyar hoki változását, fejlődését, így a véleménye abszolút releváns. ?Úgy gondolom, nem lehet kérdés, hogy az Erste Liga évről évre egyre színvonalasabb lett. A mérkőzések szorosabbak, nehezebbek, mint korábban, a csapatok közötti különbség folyamatosan csökken. Nőtt a sebesség, a magyar játékosok sokat fejlődtek, és immár a fiatalok is egyre komolyabb szerepet játszanak. A magyar hoki ma sokkal jobb, mint amikor ide érkeztem.?

A támadó 22 mérkőzésen magára húzhatta a magyar címeres mezt is. ?Nem kell különösebben ecsetelnem, hogy milyen megtiszteltetés volt számomra a magyar válogatottban játszani. Ennek megfelelően minden egyes meccsen és edzésen igyekeztem mindent kihozni magamból. A szereplés a nemzeti csapatban hozzájárult, hogy jobb hokis lehessek, hiszen nemzetközi szinten jégkorongozni mindig olyan tapasztalatot jelent, ami segíti a játékosok fejlődését.?

Csányi azonban most visszatér az Extraligába, és annak a Nyitrának a színeiben folytatja a pályafutását, amely legutóbb Extraliga-döntős volt, és ahol két éve már szerepelt. ?A szezon befejezése után több csapat is megkeresett, tényleg volt lehetőségem válogatni az ajánlatok közül. A Nyitrát jól ismerem, a menedzsmentet, az edzőket, a stábot és persze a játékosokat, a szurkolókat is. Amikor elkezdtünk tárgyalni, az első pillanattól kezdve ott motoszkált a fejemben, hogy ez lehet számomra a jó döntés, így nem volt nehéz elfogadni az ajánlatot. Hogy fogok-e még Magyarországon játszani? Erre csak az idő adhat választ.?

csanyi

fotó: TSH Photo

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 2-1VÉGE
április 28., vasárnap
VB 12:30 KORSLO 4-2VÉGE
VB 16:00 HUNJPN 3-1VÉGE
    • SPORT 2
VB 19:30 ROMITA 1-6VÉGE
április 30., kedd
VB 12:30 SLOROM 
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
VB 19:30 ITAJPN 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 JPNKOR 
    • SPORT 2
VB 19:30 SLOITA 
    • SPORT 2
május 3., péntek
VB 12:30 KORROM 
    • SPORT 1
VB 16:00 SLOJPN 
    • SPORT 1
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 12:30 ROMJPN 
VB 16:00 HUNSLO 
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum