Jack Lewis az Alpesi Liga döntőséhez igazolt

 

A Val Pusteria legutóbb megnyerte a nemzetközi bajnokság alapszakaszát. Brock Beukeboom a dán élvonalban talált magának csapatot.

Két akadémista érkezik, három légiós távozik ? írtuk még április végén a Fehérvári Titánok játékosmozgásairól szóló hírünkben. Akkor derült ki, hogy a házi pontkirály Jack Lewis, a kemény védőként számon tartott Brock Beukeboom és a szintén eredményes Mark Bennett sem marad a csapatnál. A kis Volán azóta szokása szerint négy szintén ígéretes légióst igazolt ? utolsóként Gianni Mangone-t ?, ezzel teljessé is vált a kontingens, a csapat ugyanis ezúttal sem használja ki a szabályok adta lehetőségek maximumát.

Időközben megtudtuk, hogy az említett távozók közül kettő számára jó ajánlóvelének bizonyult az Erste Ligában nyújtott teljesítményük. Az 51 mérkőzésen 27+36-ig jutó Jack Lewis az osztrák?olasz?szlovén nemzetközi bajnokság élcsapatától, a Val Pusteriától kapott szerződést. A gárda folyamatos fejlődést mutat, hiszen az Alpesi Liga első szezonjában még negyeddöntős volt, a következő évben elődöntős, az idén finalista. A csapatban olyan játékosokat is találunk ? Markus Gandertől Armin Hoferen át Tommaso Traversáig ?, akik régi jó ismerőseink a világbajnokságokról, és az idei A csoportos tornán is ott voltak.

Nem panaszkodhat karrierje folytatását illetően Brock Beukeboom sem. A bekk a dán élvonalba, a Metal Ligaenbe távozott. Az Odense Bulldogs ugyan nem tartozik a bajnokság legjobbjai közé ? legutóbb a 9., azaz az utolsó helyen végzett, miután a 10.-ként rangsorolt Hvidovre csődbe ment ?, de a liga kifejezetten erősnek számít, és a dán hoki minőségéről sem szükséges külön értekeznünk.

Ami a trió harmadik tagját illeti, Mark Bennett további sorsáról egyelőre nincs információnk.

jacklewis

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum