Elég nagy sikerrel startolt az első magyar hokis sör

   

A Too Many Players On The Ice-t a premierjén Gebei Péter volt KHL-es játékvezető segített csapolni a KEG Sörművházban.

Gondolkodtunk rajta egy darabig, hogy van-e helye ennek a hírnek a blogunkon, aztán több okból is arra a következtetésre jutottunk, hogy igen a válaszunk a saját kérdésünkre. Egyrészt nincs róla tudomásunk, hogy valaha is készült volna a jégkorong által inspirált sör hazánkban. Másrészt a legkevésbé sem titok, hogy blogunk társalapítója – miszerint F. Kapus – jó egy évvel ezelőtt kocsmárosnak állt, és létrehozott egy 32 csappal felszerelt kisüzemi, avagy kraft sörös intézményt a Gellért tér közelében Budapesten. Harmadrészt a KEG Sörművház a magyar válogatott törzsszurkolói közül sokak törzshelyévé vált. Negyedrészt a jégkorong, pontosabban a jégkorongszurkolás és a jó sör bízvást tekinthető elválaszthatatlannak. Ennyi talán elég is, nem folytatnánk. Akinek mindez mégis kevés, az tekintse úgy, hogy ez itt az önreklám helye.

A Too Many Players On The Ice-ról és a nevéről annyit fontos elmesélnünk, hogy ez egy triplán hidegkomlózott New England IPA, amelyben pontosan 6 (vagyis hat!) aromakomló gondoskodik a zamatok komplexitásáról. Aki kedvenc kocsmárosunk felvetése és ötletei alapján elkészítette – kifejezetten a KEG számára –, az pedig a szentesi Zentus főzde. Csapolva és palackosan lehet őt elérni egyelőre a KEG-ben – másutt is felbukkanhat, rövidesen például a Széna téri Jégkertben –, kiskereskedelmi forgalomba viszont jelen állás szerint nem kerül.

Elég erősen indult, első estéjén (június 21-én pénteken) három hordóval kicsapoltak belőle a csaposok (a frontvonalban Gebei Péterrel), illetve elfogyasztottak a fogyasztók. Minden érintett egészségére! Mielőtt elfelejtenénk: lesz folytatás. Vannak még szabályok és szabálytalanságok a jégkorongban bőséggel.

toomany0

toomany1

toomany5

toomany4

toomany3

fotók: Mudra László

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
december 1., csütörtök
EL 18:30 DABSCC 7-9VÉGE
EL 18:30 FHABRA 1-4VÉGE
december 2., péntek
EL 18:00 UTEBRA 1-2VÉGE
EL 18:30 DEBSCC 2-3ÉLŐ
EL 18:30 FTCFHA 7-1VÉGE
EL 18:30 MISGYE 1-5VÉGE
ICEHL 19:15 AVSPIO 3-0VÉGE
december 3., szombat
SHL 15:15 BIFFRÖ 
    • SPORT 2
AL 19:00 SPCLHL 
AL 20:00 SZGETO 
AL 21:00 IKOFTC 
december 4., vasárnap
EL 14:05 UTEGYE 
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABBRA 
ICEHL 17:30 AVSASI 
EL 18:00 MISSCC 
EL 18:30 DEBFHA 
AL 20:00 WRMDBF 
Partnerünk
Archívum