A Rittent és az Olimpiját nem lesz könnyű legyőzni

   

Nehéz ellenfeleket kapott az FTC-Telekom a Kontinentális Kupában.

A szlovén és az olasz bajnok ellen kellene kivívnia a továbbjutást a Kontinentális Kupában az FTC-Telekomnak. A pénteki, budapesti sorsoláson kiderült, hogy a magyar bajnok és Erste Liga-győztes zöld-fehérek a Ritten és az Olimpija Ljubljana mellett a horvát KHL Zagreb, a belga HYC Herentals, a spanyol Txuri Urdin San Sebastian és az izraeli Bat Yam csoportjának győztesével játszik majd a második körben. A tornát az olaszországi Rittenben játsszák majd október 18. és 20. között, és csak a csoportgyőzelem ér majd továbbjutást. A győztes novemberben a dániai Vojensben folytatja majd, a brit Nottingham Panthers, a francia Amiens Gothiques és a házigazda SonderjyskE Vojens ellen.

Mind a Ritten, mind az Olimpija az Alpesi Ligában játszik. Az olaszok voltak az első kiírás győztesei 2017-ben, az Olimpija nyerte a legutóbbi, harmadik szezont. Ráadásul a negyeddöntőben pont egymás ellen játszottak, az Olimpija 4-2-re nyerte meg a négy győzelemig tartó párharcot. Az alapszakasz is a szlovéneknek sikerült jobban, a második helyen zártak, míg a Ritten ötödikként. A Ritten ötszörös olasz bajnok, a legutóbbi négy címet sorozatban ők gyűjtötték be, az ötödiket pedig 2014-ben szerezték. Az Olimpija 16-szoros szlovén és 13-szoros jugoszláv bajnok, idén két év szünet szerzett újabb bajnoki címet a Jesenice ellen. A Kontinentális Kupában viszont a Ritten sikeresebb, 2017-ben és ’18-ban is a nagydöntő résztvevői voltak. Tavaly már nem jött ez össze, a Katowice, a Belfast Giants és a Medvescak is legyőzte őket a harmadik körben.

A magyar csapatok ellen a Ritten kétszer is játszott a Kontinentális Kupában, 2017/18-ban a Miskolc a harmadik körben 3-1-re kapott ki tőlük, egy évvel később a második körben a MAC ellen 4-1-re győztek. Az Olimpija az elmúlt évtizedben nem találkozott a magyar indulóval, viszont MOL ligással igen, 2011-ben a HSC Csíkszereda a második körben 8-3-ra győzte le őket.

A másik Erste ligás induló, a Brassó Ukrajnában, Brovariban játszik majd a második körben. Ellenfelei a lett Mogo Riga és az ukrán HC Donbassz mellett a szerb Crvena Zvezda, a bolgár Irbis-Skate Sofia, az izlandi Skautafelag Akureyrar és a török Zeytinburnu Istanbul négyesének győztese lesznek.

fradi

fotó: fradi.hu

A Kontinentális Kupa teljes sorsolása:

első kör, szeptember 20-22.:

A csoport: Isztanbul: Crvena Zvezda Belgrade (SRB), Irbis-Skate Sofia (BUL), Skautafelag Akureyrar (ISL), Zeytinburnu Istanbul (TUR).

B csoport, Mechelen: KHL Zagreb (CRO), HYC Herentals (BEL), Txuri Urdin San Sebastian (ESP), Bat Yam Hockey (ISR).

második kör, október 18-20.:

C csoport, Brovari: Mogo Riga (LAT), HC Donbass (UKR), Corona Brassó (ROU), az A csoport győztese.

D csoport, Ritten/Renon: Ritten Sport (ITA), Ferencvárosi TC (HUN), Olimpija Ljubljana (SLO), a B csoport győztese.

harmadik kör, november 15-17.:

E csoport, Vojens: Nottingham Panthers (GBR), Amiens Gothiques (FRA), SonderjyskE Vojens (DEN), a D csoport győztese.

F csoport, Krakkó: Beibarys Atyrau (KAZ), Neman Grodno (BLR), Cracovia Krakow (POL), a C csoport győztese.

döntő, 2020 január 10-12.:

A D és az E csoport első két-két helyezettje játssza, a döntő helyszíne a négy résztvevő valamelyikének hazai pályája lesz.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum